به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شبکه جهانی کفیل، حاج مصطفی محمدحسین الصراف، مهارت زیادی در قرائت قرآن دارد و صوت زیبای وی در دل و جان نفوذ میکند و نوای قرائت وی در صبحگاهان به ویژه در شبهای ماه مبارک رمضان و تلاوت قرآن به سبک ویژگی کربلایی، مشخصه بارز قرائت وی در میان قراء به شمار میرود.
این چهره قرآنی بیش از 40 سال است که در رکاب قرآن و در عرصه تلاوت، تدریس و پژوهش قرآنی فعالیت دارد، انسانیت، اخلاق والا، تقوا، کمک به دیگران، تواضع و خدمت به جامعه از ویژگیهای شخصیتی این قاری عراقی است.
زندگینامه
حاج مصطفی محمد حسین الصراف در سال 1950 میلادی در کربلا متولد شد و در خانوادهای متدین و قرآنی پرورش یافت؛ وی از سال 1965 میلادی شروع به یادگیری قرآن کرد و دروس و قواعد تجوید را در محضر اساتید بزرگ این فن از جمله حاج محمدحسین کاتب، حاج حمود مهدی صالح النجار، سیدحسن السیف و حمید البرام آموخت.
فعالیتهای قرآنی
وی درباره فعالیتهای قرآنیش میگوید: در اوایل قرائت از اصوات قاریان مشهور از جمله عبدالباسط عبدالصمد و محمد صدیق المنشاوی تقلید میکردم، چند سالی همینگونه گذشت تا این که خودم سبک و مکتب خاصی را درقرائت در پیش گرفتم که مورد علاقه عراقیها بود و با یاری خدا و به فضل اهل بیت(ع) در آن موفق شدم.
الصراف که مؤذن آستانهای مقدس حضرت عباس و امام حسین(علیهما السلام) است، در این باره میگوید: از همان ابتدا در آستان حضرت عباس(ع) اذان میگفتم و در آن زمان این آستان یک مؤذن داشت و هر وقت مشکی برایش پیش میآمد، من به جایش اذان میگفتم.
زمانی که حاج جواد مؤذن، قاری حرم حسینی در سال 1974 میلادی دار فانی را وداع گفت، الصراف به جای وی انتخاب میشود و در آستان حسینی اذان گفته و مناجات و دعاهای ماه رمضان را قرائت میکند.
کسب مجوز افتتاح دورههای قرآنی
الصراف در سال 1970 موفق به کسب مجوز افتتاح دورههای قرآنی در کربلا شد و در همین راستا دوره هیئت «القران الحکیم» و «الصاغه» را در مسجد «العطارین» در بازار امام حسین(ع) افتتاح کرد و در خیابان «العباس(ع)» نیز هیئت قرآنی «شباب المصطفی» را راهاندازی کرد.
وی تا به امروز فعالیتهای قرآنیاش را ادامه داده و در طول سال دورههای قرآنی برای گروههای سنی بزرگسال و در تابستان دوره قرآنی برای کودکان برگزار میکند و کتابی با عنوان «الجدید فی علم التجوید» تألیف کرده است که شامل درسهایی از علم و فن تجوید با استناد به آیات و احادیثی است که به اهتمام به یادگیری قرآن و مستحببودن قرائت آن در هر زمانی دعوت میکند.
الصراف در زمان رژیم بعث موضعگیریها را علیه این رژیم اتخاذ کرده است، وی در این باره تأکید کرد: برخی دوستان من از سوی رژیم بعث تحت فشار قرار گرفتند و حتی اعدام شدند، من نیز بارها به خاطر برگزاری دورهها و محافل قرآنی بازداشت شدم، اما این در واقع مایه افتخار من است.
مهاجرت به ایران در اثر فشارهای رژیم بعث
فشارهای رژیم صدام باعث شد الصراف در سال 1981 به ایران مهاجرت کند و با همکاری برادران ایرانیاش و با حمایت مرحوم سید محمد حسینی شیرازی(زاده ۱۳۴۷ قمری در نجف ـ درگذشته ۱۳۸۰ در قم) محافلی قرآنی در شهرهای تهران و قم برگزار کند که شاخصترین آن در حسینیه کربلاییها در تهران و حسینیه «کرزخان»، «امام رضا (ع) و «امام زینالعابدین(ع)» بود.
وی با تأکید بر ضرورت تشویق فرزندان از سوی خانوادهها به رویآوردن به قرآن تصریح کرد: من از خانوادهها میخواهم که فرزندانشان را به مشارکت در محافل قرآنی در حسینیهها، مساجد و آستانهای مقدس تشویق کنند تا فرهنگ قرآنی و علوم قرآنی در جامعه منتشر شود، چرا که پیامبر(ص) فرمودند: «من استظهر القرآن وحفِظه وأحلّ حلاله وحرّم حرامه أدخله الله به الجنّة: کسی که قرآن را به خاطر سپرده و حفظ نماید و حلال آن را حلال و حرام آن را حرام بداند خداوند او را وارد بهشت سازد» و در حدیثی از امام صادق(ع) نیز آمده است: «من قرأ القرآن وهو شابٌّ مؤمنٌ اختلط القرآن بلحمه ودمه: کسى که قرائت قرآن کند در حالى که جوانی با ایمان باشد قرآن با گوشت و خونش آمیخته مىشود».