کد خبر: 1448247
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹
ترقی تشریح کرد:

مؤلفه‌های قدرت ایران در نظم جدید جهانی

گروه سیاسی: کارشناس مسائل بین‌الملل درباره جایگاه ایران در نظم جدید جهانی گفت: جمهوری اسلامی به لحاظ برخورداری از اقتدار فرهنگی، اقتدار سیاسی و گفتمان انقلاب اسلامی از جایگاه ویژه‌ای هم برای الگودهی، هم برای الهام‌بخشی و هم برای محور شدن در مقابله با نظام سلطه در نظم جدید جهانی خواهد داشت.

حمید رضا ترقی، معاون امور بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگی‌ها و شاخصه‌های «نظم جدید جهانی» گفت: نماد نظم فعلی حاکم بر جهان را می‌توان در حاکمیت نظام سلطه بر مقدرات جهان و سازمان‌های بین ‌المللی و غلبه گفتمان غرب با شعار دموکراسی، آزادی و حقوق بشر مشاهده کرد.

وی افزود: این نظم، حاکمیت لیبرال‌دموکراسی غرب را براساس معیارها و ارزش‌های حاکم بر نظام سلطه در جهان ترویج می‌کند و تلاش دارد که بتواند همه کشورهای جهان را تحت تأثیر این گفتمان قرار دهد.

ترقی اظهار کرد: طبیعتا نظم جدید که در فرصت فروپاشی نظم فعلی به وجود خواهد آمد، گفتمان جدیدی را در عرصه جهانی دنبال می‌کند که می‌تواند دارای شعار عدالت، استقلال، صلح و امنیت جهانی، پیشرفت برای همه ملت‌ها، جهان عاری از سلاح‌های کشتار جمعی و خشونت باشد.

معاون امور بین‌الملل حزب مؤتلفه عنوان کرد: قاعدتا در چنین نظمی قدرت یکه‌تاز در جهان وجود نخواهد داشت، بلکه چندجانبه‌گرایی قدرت ایجاد می‌شود و قدرت‌های متعددی در دنیا پدید خواهند آمد که اجازه استبداد و یکه‌تازی به یک قدرت را نخواهند داد.

ترقی ادامه داد: بر این مبنا در چنین نظمی کشورها زمینه رشد و توسعه را به صورت مستقل پیدا خواهند کرد. همچنین در این نظم جدید، گرایش به معنویت و فاصله گرفتن از ارزش‌های ضداخلاقی و زندگی پوچ مادی روند رو به افزایش خواهد گرفت. 

وی تأکید کرد: ویژگی دیگر این نظم آن است که مردمسالاری و رعایت واقعی حقوق بشر و آزادی حقیقی انسان‌ها امکان بروز و ظهور پیدا خواهد کرد و به مانند نظم پیشین این شعارها و آرمان‌های بشری قربانی منافع ابرقدرت‌ها نخواهد شد.

ترقی درباره ظرفیت‌های جمهوری اسلامی برای قدرت‌آفرینی در این نظم جدید گفت: جمهوری اسلامی از یک تئوری حکومتی جدیدی برخوردار است که لیبرال‌دموکراسی غرب را کاملاً به چالش کشیده است. در واقع مردمسالاری دینی با رهبری فردی عادل، صالح و عالم به احکام الهی مسئله‌ای است که هنوز برای غربی‌ها قابل درک نیست.

این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: این ویژگی حکومتی و نوع ساختار نظام سیاسی کشور ما به خاطر برخورداری از منطق منطبق بر فطرت انسانی چنان‌چه بتواند به خوبی پیامش را به ملت‌ها برساند از جاذبه بالایی در بین ملت‌ها برخوردار خواهد بود همانگونه که تاکنون در بین برخی ملت‌ها و بویژه ملت‌های اسلامی توانسته این جاذبه را ایجاد کند.

ترقی یادآور شد: از آنجا که این نظام سیاسی با ظلم و تجاوز مخالف است و در طی بیش از 30 سال گذشته به طور واقعی و نه شعاری در مقابل استکبار و نظام سلطه ایستاده است توانسته در میان ملت‌های مستضعف از محبوبیت بالایی برخوردار باشد و روز به‌روز بر هژمونی و حوزه نفوذش افزوده می‌شود.

معاون امور بین‌الملل حزب موتلفه افزود: لذا جایگاه مهمی که جمهوری اسلامی در این نظم جدید خواهد داشت اولا ناشی از اقتدار فرهنگی این نظام سیاسی است که مبتنی بر فرهنگ وحیانی و قرآنی است. ثانیا برگرفته از اقتدار سیاسی آن است که توانسته الگوی جدید و مطلوبی از حکمرانی ارائه کند.

ترقی ابراز کرد: سوم اینکه این نظام سیاسی از گفتمانی برخوردار است که در بین ملت‌های جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است و این گفتمان از زمان امام خمینی(ره) تا به امروز رو به تکامل است و لذا به نظر می‌رسد به لحاظ این سه شاخصه نظام جمهوری اسلامی  جایگاه ویژه‌ای هم برای الگودهی، هم برای الهام‌بخشی و هم برای محور شدن در مقابله با نظام سلطه در نظم جدید جهانی خواهد داشت.

captcha