به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نمایندگیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور، در ایام دهه کرامت، با هدف گسترش فرهنگ ناب اهل بیت(ع)، ویژهبرنامههای جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) را برگزار کردند.
در ادامه گزارش برگزاری این برنامهها در نمایندگیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چند کشور، ارائه میشود:
نیویورک، آمریکا
به مناسبت ایام میلاد مسعود حضرت فاطمه معصومه(س) و ولادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و دهه کرامت، جشن باشکوهی با حضور ایرانیان مقیم نیویورک در مرکز اسلامی نیویورک در روز شنبه 15 شهریور، برگزار شد.
محسن اسلامی، رایزن فرهنگی ایران در نیویورک در سخنانی درباره شخصیت و سیره امام رضا(ع) گفت: بیتردید، منبع برکت ایرانیان در طول تاریخ و تمدن اسلامی، وجود مقدس امام رضا(ع) بوده است و همین امر منجر به قدرت و شوکت ایران در جهان شده است.
وی در ادامه به نقش امام رضا (ع) در مدلسازی گفتمان شیعه اشاره و اظهار کرد: امام رضا (ع) به تعریف مشخصات یک پیروی اهل بیت و یک شیعهی واقعی، همت نهاد و با سخن و رفتار خود مکتب تشیع را به افراد و گروهها و ملل شناساند و البته به دقت پایهریز گفتمان شیعی در جهان شد.
همچنین حجتالاسلام اسلامی، امام جماعت مرکز اسلامی نیویورک، حاضران را به تأسی از فرمایشات و دستورات امام رضا(ع) فراخواند و نقش امام رضا(ع) را در تحکیم امامت و ولایت بینظیر دانست.
آستانا، قزاقستان
مراسم جشن میلاد هشتمین پیشوای شیعیان جهان، با حضور سفیر، مسئولین نهاد ریاست جمهوری اسلامی ایران، ایرانیان مقیم و کارکنان و نمایندگان دستگاههای جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، یکشنبه 16 شهریور، در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان برگزار شد.
مجتبی دمیرچی، سفیر ایران در قزاقستان در سخنانی به برکات این میلاد خجسته اشاره کرد و گفت: هر چند ما جلسات و اجتماعات زیادی داریم؛ ولی این جمع و این گردهمایی از ویژگی خاصی برخوردار است و هم اینکه به این مناسبت گردهم آمدهایم موجب نزدیکی دلها و ایجاد پیوند و محبت بین جمع ایرانیان و شیعیان میشود.
اصغر صابری، رایزن فرهنگی ایران در این کشور آسیای میانه نیز در سخنانی با قرائت حدیث «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه» با تشریح موضوع شناخت و جایگاه معرفتشناسی در اسلام، قرآن و احادیث به ضرورت شناخت ائمه و مبانی دینی پرداخت و ضمن بیان فضایل و کرامات و جایگاه علمی امام رضا(ع) به اوضاع سیاسی و شرایط حاکم بر دوران زندگی آن امام همام اشاره کرد و شناخت و آگاهی از شیوه و روش زندگی ائمه را موجب راهنمایی و زندگی سعادتمندان دانست.
کراچی، پاکستان
مراسم باشکوه جشن ولادت با سعادت ثامن الائمه، حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، روز شنبه 15 شهریور، در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی برگزار شد.
این مراسم با حضور سبحانی، سرکنسول ایران در کراچی، کارکنان مدارس شبه قاره، فرهنگیان، نمایندگان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ایرانیان مقیم و جمعیت زیادی متشکل از شخصیتهای فرهنگی، طلاب حوزههای علمیه و جمعی از مردم محلی برگزار شد.
مهدی خطیب، مسئول خانه فرهنگ ایران در کراچی، در سخنانی به بیان ویژگیهای امام رضا(ع) پرداخت.
شعرخوانی و مداحی در وصف خاندان اهل بیت (ع) به زبانهای فارسی و اردو، از برنامههای این مراسم باشکوه بود.
حجتالاسلام سید رضی جعفر نقوی، از علمای سرشناس و برجسته پاکستان هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود که یکی از اسرار و نکات مهم عظمت و شکوه ایران اسلامی در عصر حاضر را، وجود حرم مبارک و مطهر امام هشتم دانست که عظمت این حرم مقدس، ابهتی برای ملت بزرگ ایران فراهم آورده و تلاشهای معنوی و خستگیناپذیر حضرت امام خمینی(ره) به آن دوام و استحکام بخشیده است.
دشت برچی، افغانستان
به مناسبت خجسته میلاد با سعادت هشتمین امام شیعیان، مراسم جشن و سرور با حضور مردم مؤمن منطقه دشت برچی، جوانان و دانشگاهیان برگزار شد.
در این مراسم که با حضور معاون رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل برگزار شد، سخنرانان و مداحان، درباره زوایای زندگی و شخصیت آن حضرت مطالبی را ارائه دادند.
معاون رایزنی فرهنگی ایران نیز در سخنانی به ابعادی از زندگی حضرت امام رضا(ع) اشاره و درخواست کرد که شیوه زندگی آن حضرت را معیار اعمال و کردار خود قرار دهیم.
کابل، افغانستان
همزمان با فرارسیدن ایام ولادت باسعادت علی بن موسی الرضا(ع)، صبح روز پنجشنبه 13 شهریور، نشست تخصصی با موضوع سیره رضوی با حضور بیش از 160 تن از خواهران و برادران در مسجد امام زمان(عج) غرب کابل برگزار شد.
در این نشست، سخنرانان پیرامون شخصیت امام رضا(ع) دیدگاههای خود را ابراز کردند. به گفته این سخنرانان، یکی از القاب مشهور امام رضا(ع) «عالم آل محمد» است. این لقب نشانگر ظهور علم و دانش ایشان است. جلسات مناظره متعددی که امام با دانشمندان بزرگ عصر خویش، به ویژه علمای ادیان مختلف انجام داد و در همهی آنها با سربلندی تمام بیرون آمد، دلیل کوچکی براین سخن است. این توانایی و برتری امام، در تسلط برعلوم یکی از دلایل امامت ایشان است و با تأمل در سخنان امام در این مناظرات، کاملاً این مطلب روشن میشود که این علوم جز از یک منبع وابسته به الهام و وحی نمیتواند سرچشمه گرفته باشد.