کد خبر: 1449155
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۷

عملکرد سازمان دارالقرآن در جمع قرآنیان استان تهران تشریح شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، ۲۱ شهریورماه در هفتمین مجمع عمومی جمعیت قرآنی استان تهران حضور یافت و به بیان عملکردو فعالیت‌های این نهاد پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در هفتمین مجمع عمومی جمعیت قرآنی استان تهران که روز گذشته، 21 شهریورماه در تالار میثاق مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد به بیان عملکرد و فعالیت‌های این نهاد طی 10 سال گذشته پرداخت.

وی اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اولین دستگاهی است که در حوزه فعالیت‌های قرآن به صورت تشکیلاتی وارد فعالیت‌های قرآنی شده است. سازمان دارالقرآن که در حال حاضر از مجامع وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است به صورت هیئت امنایی اداره می‌شود و در چارچوب سیاست‌های سازمان تبلیغات اسلامی عمل می‌کند. در واقع مسائل اداری و مالی و برنامه‌ریزی‌اش به طور مستقل در خود سازمان برنامه‌ریزی می‌شود.

قره‌شیخلو با اشاره به اینکه مرکز سازمان در میدان امام حسین(ع)، خیابان خواجه نصیر واقع شده است، از انتقال ساختمان این مرکز به نقطه دیگری از شهر تهران در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

وی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر 65 نیروی کارشناس قرآنی در این سازمان مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: این سازمان از سال 1361 با حضور جمعی از اساتید و خبرگان قرآنی فعالیتش را آغاز کرد که شاید از قدیمی‌ترین مجموعه‌های قرآنی کشور است که بیش از 30 سال فعالیت دارد.

تقسیم فعالیت سه دهه سازمان دارالقرآن به سه دوره

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: فعالیت بیش از 30 سال این مجموعه را به سه دوره اصلی تقسیم می‌کنیم؛ دوره اول از سال 1361 تا 1373 است که دوران طلایی فعالیت‌های قرآن سازمان بود به این جهت که در آن زمان، دستگاه‌های دیگری در زمینه فعالیت‌های قرآنی، فعالیت‌ نمی‌کردند و زمینه کار بسیار بکر بود و حرکت‌های زیادی که الان در کشور در حال انجام است، آغاز، ابداع و طراحی‌اش در دهه 60 در دارالقرآن انجام گرفته است.

قره‌شیخلو اظهار کرد: برخی از آنها عبارتند از برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن به سبک نوین، دوره‌های تربیت‌معلم قرآن کریم، راه‌اندازی دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم، راه‌اندازی طرح اعزام قاریان قرآن به خارج از کشور که در این دوره مسؤلیت دارالقرآن الکریم با سیدمحسن خدام‌حسینی بوده‌ است.

وی ادامه داد: از سال 1373 تا 1381 با تغییر مدیریت در سازمان تبلیغات اسلامی در دارالقرآن الکریم هم تغییراتی پیش آمد که به مدت دو سال از سال 73 تا 75 علی‌اکبر حنیفی، مسئولیت سازمان را برعهده داشتند و از 75 تا 81 یوسف افراش، مسئولیت این نهاد را برعهده گرفت که در این دوره بخش دارالقرآن به اداره‌کل دارالقرآن زیر نظر معاونت فرهنگی قرار گرفت و شاید به دلیل کم لطفی که در آن سال‌‌ها به اداره‌کل دارالقرآن شد فعالیت‌های دارالقرآن کمتر شد و مجدداً از سال 1381 که باز با تغییرمدیریت سازمان تبلیغات مواجه شدیم کارهای سازمان دارالقرآن الکریم گسترده‌تر شد.

این مسئول اضافه کرد: ارتقای تشکیلاتی دارالقرآن به این معنا است که اداره‌کل دارالقرآن الکریم تبدیل به یک سازمان آن هم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی شد و مدیریتش هم به محمد خواجوی از سال 1381 تا 1388 سپرده شد. هیئت امنایی که در سازمان هستند که مسئولیت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های سازمان را دارند که ریاست هیئت امنا برعهده حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی است و بقیه اعضا عبارت از محمد خواجوی، عباس سلیمی، سیدمحسن موسوی‌بلده، سیدمحسن خدام‌حسینی، احمد حاجی‌شریف، صلح‌جو، محمدرضا ابوالقاسمی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم و رئیس سازمان دارالقرآن است.

وی با اشاره به ساختار تشکیلاتی سازمان دارالقرآن گفت: این سازمان متشکل از چهار معاونت آموزش و پژوهش با مسئولیت محمدمهدی بحرالعلوم، معاونت نظارت بر چاپ و نشر، احمد حاجی‌شریف، معاونت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یوسف افراش و معاونت اداری و پشتیبانی، صادقی است.

در دوره دوم (از سال 1373 تا 1381)؛ تمرکز بر روی توسعه ترجمه، مفاهیم و تفسیر قرآن

قره‌شیخلو تأکید کرد: یکی از ویژگی‌های سازمان دارالقرآن الکریم این است که هر یک از اعضا که در ابتدای امر در این سازمان فعالیت‌ داشتند همه از بزرگان و چهره‌ها و پیشکسوت‌های قرآنی هستند و هیئت امنای سازمان نیز این ویژگی را دارد و مجموعه مدیران و پرسنل سازمان نیز همه از چهره‌های شناخته شده قرآنی هستند.

این مسئول ادامه داد: وظایف قرآنی که در اساسنامه سازمان تبلیغات آمده است و در سال 87 به تأیید مقام معظم رهبری رسیده است دو عنوان مهم دارد که یکی از آن بند 16 اساسنامه سازمان تبلیغات است که در آن به جلب مشارکت و حمایت‌های مردمی از طریق صدور مجوز تأسیس و ساماندهی کانون‌های تبلیغی، کانون‌های قرآنی، تشکل‌های مذهبی و انجمن‌های اسلامی و بند 17 نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم و اهتمام به آموزش همگانی قرآن کریم از طریق ساماندهی و حمایت تشکل‌های قرآنی ـ مردمی است که در اساسنامه سازمان تبلیغات دارای صراحت است. بقیه از بندهای اول تا 15 این اساسنامه نیز در حوزه فعالیت‌های کلان فرهنگی است که فعالیت‌های قرآنی نیز در آنها می‌گنجد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: در دوره اول سازمان(از سال 1361 تا 1373) تمرکز روی آموزش‌های عمومی و تخصصی بوده است. شناسایی خلأ‌هایی که در حوزه قرآنی با آن مواجهه بوده‌‌ایم که با تلاش گسترده عزیزان این خلأها خوب تشخیص داده شد و سازوکار خوبی برای آن تدارک دیدند. مثل بحث نظارت بر چاپ و نشر قرآن که در حال حاضر یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که از سال 1364 آغاز شده است و یا دوره‌های گسترده تربیت کادر آموزش قرآن که در طول این 30 سال، 105 هزار گواهینامه برای مربیان قرآن صادر کرده‌ایم و یا اعزام قاریان قرآن به خارج از کشور که تصویر قرآنی ایرانیان را در خارج از کشور به رخ جهان اسلام می‌کشد.

وی بیان کرد: در دوره دوم که از سال 1373 تا 1381 است تمرکز بر روی فعالیت‌های توسعه ترجمه، مفاهیم و تفسیر قرآن بوده است که دوستان در این زمینه، زحمت‌های زیادی را کشیده بودند که این کار با محوریت ابوالفضل بهرام‌پور انجام می‌شد.

وی تصریح کرد: از سال 1381 تا 1388 بحث تقویت بخش‌های مردمی در فعالیت‌های قرآنی با توجه به همان، بندی که در بالا بیان شد که در اساسنامه آمده است در دستور کار قرار گرفته است و این به عنوان یک شاخصه در سازمان راه‌اندازی شده است. در حال حاضر شاهد فعالیت دو هزار مؤسسه قرآنی در کشور، سه هزار و 500 خانه قرآن روستایی در سطح کشور و نزدیک به دو هزار خانه قرآن شهری یعنی مجموعه‌ای شامل شش هزار تشکل قرآنی ـ مردمی هستیم.

قره‌شیخلو گفت: از سال 1388 تا 1393 که با ریاست اینجانب همراه بوده است محوریت فعالیت‌های سازمان بر مبنای تربیت قرآنی متمرکز شده است.

ارتقای سطح کیفی فعالیت‌های قرآنی؛ از اهداف بنیادین سازمان

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: وظایف سازمان دارالقرآن همانطور که در اساسنامه ذکر شده است حجم سنگینی از موضوعات مختلف در حوزه آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج امور هدایتی و نظارتی است. برخی از وظایف هم به مرور زمان به این سازمان واگذار شده است، مانند بحث اعطای مدرک به حفاظ قرآن کریم که مصوبه شورای انقلاب فرهنگی است.

وی بیان کرد: حوزه فعالیت‌های سازمان در چند بخش موضوعات آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویجی، نظارتی و حمایتی و بخش تعاملی با دستگاه‌ها و سازمان‌های دیگر، خلاصه می‌شود.

قره‌شیخلو تأکید کرد: یکی از فعالیت‌هایی که در پنج سال گذشته به عنوان یک فعالیت منحصر به فرد انجام شده است تدوین سند راهبردی سازمان است که افق فعالیت‌های سازمان در افق 1404 تبیین شد. این سند شامل بخش‌های مختلفی است که البته تدوین این سند با زحمات یک‌ساله همکاران در سازمان همراه بوده است.

وی ادامه داد: یکی از بخش‌های این سند، اهداف بنیادین است که در سه عنوان برای آینده فعالیت‌های سازمان تدوین و تعریف شده است که عبارت از توسعه و ترویج نهضت قرآنی و انس با قرآن و نهادینه کردن ساختن فرهنگ و معارف قرآن و اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) در جامعه، ارتقای سطح کیفی فعالیت‌های قرآنی و تلاش در جهت غنی‌سازی و وحدت‌رویه اصولی در فعالیت‌های قرآنی به موازات توسعه کمی، تبیین، تدوین و نشر اصول و ارزش‌های دینی و قرآنی  در جامعه به منظور حفظ و تقویت دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس سازمان دارالقرآن تصریح کرد: در بیانیه مأموریت سازمان آمده است که این سازمان باید اثربخش، خلاق، روزآمد و الگوساز در جهت توسعه و نهادینه‌سازی آموزش و انس با قرآن، معرفت‌افزایی و تربیت قرآنی در فرد، خانواده و جامعه باشد.

کاربردی کردن آموزه‌های قرآن در جامعه

وی گفت: در این بیانیه نیز آورده شده «سازمان دارالقرآن الکریم سازمانی است وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی که به عنوان اولین و گسترده‌ترین مجموعه تخصصی فعالیت‌های قرآنی در عرصه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی و آموزه‌های حیات‌بخش قرآن در کشور مفتخر است در طول نزدیک به سه دهه فعالیت خود همواره در عرصه‌های خرد و کلان فعالیت‌های قرآنی در کشور پیشگام بوده و ده‌ها طرح و برنامه قرآنی را پایه‌گذاری کرده است این سازمان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود کشور و دانش‌محوری و بالندگی نسبت به الگوسازی و ترویج فعالیت‌های اثربخش قرآنی در راستای بحث، تألیف و نهادینه‌سازی تربیت قرآنی و کاربردی کردن آموزه‌های قرآن کریم در جامعه اقدام می‌کند».

قره‌شیخلو بیان کرد: ویژگی‌های مورد انتظار سازمان که در افق 1404 تعریف شده است در 11 مورد می‌توان خلاصه کرد که برخی از آنها عبارت از تبلور عینی تربیت قرآنی در تمامی طرح‌ها متعامل با دستگاه‌های حاکمیت و تشکل‌های مردمی، برخورداری از سرمایه‌های انسانی، متخصص و شاخص و کارآمد در فعالیت‌های قرآنی کشور، برخورداری از شبکه تشکیلاتی مردمی تحت نظارت در اقصی نقاط کشور، دارای نظام جامع تثبیت شده برای برنامه‌های آموزشی و پژوهشی تربیتی و تبلیغی و ترویجی قرآن، دارای جایگاه شاخص در هدایت و حمایت از پژوهش‌های کاربردی قرآن، مجهز به فناوری‌های پیشرفته و روش‌های نوین ارتباطات در عرصه خدمت‌رسانی، پایه‌گذاری مؤسسه و انجمن نخبگان قرآن در مراکز استان‌ها، در اختیار داشتن برترین شبکه‌های طراحی، تولید و توزیع محصولات فرهنگی قرآنی در کشور، است.

وی ادامه داد: این اتفاقاتی است که قرار است تا سال 1404 در سازمان به وقوع به پیوند؛ این سازمان از سال 90 که سند راهبردی رسماً آماده شده و به این نهاد ابلاغ شده، این برنامه‌ها را در دستور کار قرار داده است که در برخی بخش‌ها موفق عمل کرده‌ایم و پیشرفته‌های خوبی داشتیم اما در برخی از بخش‌ها باید تلاش بیشتری انجام دهیم و تلاشمان است که این 11 انتظار تا سال 1404 به صورت 100 درصد در سازمان اتفاق بیافتد.

این مسئول با اشاره به اهم فعالیت‌های سازمان در سه دهه گذشته، گفت: در بخش فعالیت‌های پژوهشی از دهه 60 فعالیت‌های سازمان پشتوانه کار پژوهشی و مطالعاتی داشته است و این روند تا به الان نیز ادامه پیدا کرده است. تقریباً اصل کار در حوزه پژوهش مطالعه و طراحی برنامه‌هایی است که در سازمان اجرایی و عملیاتی می‌شود. الان شاید نزدیک به 200 عنوان طرح مختلف در حوزه‌های مختلف تدوین شده است و شاید تولید 60 عنوان محصول مختلف قرآنی در زمینه کتبی، نرم‌افزار، بسته‌های آموزشی وجود دارد که اینها با توجه به مطالعاتی که در سازمان است، صورت گرفته است و در حال حاضر دو شورا در سازمان است که یکی از آن‌ها شورای تألیف با حضور پیشکسوتان قرآنی است که تولیدات سازمان پس از تأیید نهایی این شورا اجرایی می‌شود.

11 میلیون نفر؛ تحت آموزش‌های سازمان در سه دهه گذشته

وی افزود: اما در حوزه آموزشی که اصلی‌ترین صبغه فعالیت‌های سازمان دارالقرآن است و پایه‌گذاری‌اش در اوایل انقلاب این سازمان بوده است، دوره‌های تربیت معلم است ازجمله در اردوگاه شهید باهنر که در تهران برگزار می‌شد و افرادی از سراسر کشور به مدت 21 روز و شبانه‌روزی این دوره‌‌ها را می‌گذراندند و در استان‌های خودشان تبدیل به یک مبلغ قرآنی می‌شدند و الان خیلی از شخصیت‌های قرآنی استان‌ها، محصول همان دهه 60 هستند.

قره‌شیخلو ادامه داد: نظام جامع آموزش قرآن کریم از روخوانی و روان‌خوانی است تا آموزش‌های تخصصی و آموزش‌های تربیت کادر متخصص که 50 عنوان دوره آموزشی در سازمان تعریف شده است. در حوزه‌های قرائت، حفظ، مفاهیم، تفسیر و حوزه تربیت قرآنی که در این سه چهار سال اخیر بسیار پررنگ شده است و در طول این سه دهه 11 میلیون نفر تحت آموزش‌های سازمان قرار گرفته‌اند و در بخش‌های مختلف چه آموزش‌های عمومی و چه آموزش‌های تخصصی و چه حوزه تربیت، کار را گذرانده‌اند.

وی تأکید کرد: 105 هزار مربی قرآن در سراسر کشور است که این‌ها آموزشی‌های قرآنی در سطوح و حوزه‌های مختلف را گذراند‌ه‌اند. شاید بتوان گفت که بعد از آموزش و پرورش که متولی رسمی کار آموزشی در کشور است در حوزه قرآن، بزرگ‌ترین شبکه آموزش قرآن را چه در معلمان قرآن و چه در برگزاری کلاس‌های آموزشی، سازمان دارالقرآن الکریم دارد.

این مسئول اضافه کرد: در بخش امور تبلیغی ـ ترویجی، برای فضاسازی و دعوت و شناسایی مردم به آموزه‌های قرآنی نیاز داریم تا طرح‌های مختلفی انجام دهیم که در طول این سه دهه فعالیت‌هایی از راه‌اندازی مسابقات قرآن بین جلسات گرفته تا راه‌اندازی مجمع قاریان و حافظان انجام گرفته است.

وی ادامه داد: برنامه‌هایی که در دهه اخیر برگزار شده است، طرح آموزش و سنجش که به نوعی مسابقات بین جلسات بود فقط با پیشرفتی بالاتر، برگزاری مسابقات نورالمبین، نورالهدی، مسابقات قرآنی تسنیم و تلاوت در حال حاضر و بحث اعطای مدرک به حفاظ قرآن کریم از دیگر برنامه‌های حوزه‌های تبلیغی ـ ترویجی است که در سازمان اجرا می‌شود و هرساله جمعیت قابل توجهی را تحت پوشش قرار می‌دهد و آمار این دوره تقریبا حدود 11 میلیون نفر است که در برنامه‌های تبلیغی و ترویجی سازمان حضور داشتند.

قره‌شیخلو با اشاره به اینکه برنامه‌های تبلیغی ـ ترویجی مقطعی است و برنامه‌های خاصی است که درگذر زمانی انجام می‌شود، افزود: برخی دیگر از برنامه‌ها که به آن توجه شده است بحث نشریه بصائر، بحث فضای مجازی است.

وی با تأکید بر اینکه در برخی از بخش‌ها، پیشرفت چشمگیری داشتیم اما در برخی دیگر از بخش‌ها نه، عنوان کرد: مثلاً در حوزه IT  و فضای مجازی باید بیشتر فعالیت کنیم و این از آن بخش‌هایی است که در آن ضعف داریم و حال آنکه باید سعی کنیم تا سهم قرآن در این فضا بیشتر از الان باشد که بخشی از آن به سازمان دارالقرآن برمی‌گردد و به یقین سازمان‌های دیگر نیز باید در این حوزه فعالیت داشته باشند.

رئیس سازمان دارالقرآن تصریح کرد: حوزه نظارتی و حمایتی اولویت اولش راه‌اندازی دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم است. از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است که در طول این 30 سال 378 هزار و 540 جزء قرآن توسط مصححین تصیح شده و هشت هزار و 264 مجوز چاپ برای تیراژ 155 میلیون جلد قرآن کریم صادر شده و پنج هزار و 278 مجوز نشر برای تیراژ 79 میلیون جلد قرآن تا الان توسط همکاران در این حوزه صادر شده است.

وی اظهار کرد: مصححین قرآن وقتی یک قرآن را که تصحیح می‌کنند شش میلیون حرف و حرکت را با چشم کنترل می‌کنند و برخی از دوستان بیش از 20 سال است که سابقه این کار را دارند و مسئولیت خطیر صیانت متن قرآن را برعهده دارند که کار بسیار بزرگ و ارزنده‌ای است.

این مسئول بیان کرد: در حوزه نظارت بر فعالیت‌های مردمی که همانطور که گفته شد شش هزار مجموعه قرآنی ـ مردمی وجود دارد که به هر حال به عنوان دستگاه ناظر وظیفه نظارت و حمایت بر این بخش‌ها را داریم. هر چند به دلیل محدودیت امکانات نتوانستیم در خدمت این مؤسسات قرآنی ـ مردمی باشیم اما باید تلاش کنیم با جذب امکانات بیشتر خدمت بیشتری را در حوزه تشکل‌های قرآنی ـ مردمی انجام دهیم.

وی تأکید کرد: نظارت بر عملکرد دارالقرآن‌های این سازمان است که در سطح کشور 400 شعبه سازمان تبلیغات در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها داریم که در مرکز استان‌ها اداره امور قرآنی داریم و در شهرستان‌ها هر دفتری یک کارشناس امور قرآنی دارد.

مشارکت در امور قرآنی و حوزه‌های ملی یکی از تلاش‌های سازمان دارالقرآن

قره‌شیخلو اضافه کرد: یکی از اتفاقات خوب در دهه 80 در کل کشور این بود که 72 پست قرآنی تعریف شد که از این 72 پست، حدود 35 نیرو جذب بودند و در سطح کشور کار می‌کردند و‌ با هماهنگی‌ها که با حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس تبلیغات اسلامی انجام شد و حمایت‌های وی، این 72 پست تبدیل به 460 پست کارشناس امور قرآنی در سراسر کشور شد که بزرگ‌ترین نیروی شبکه انسانی را در بدنه اداری خودمان در کل کشور داریم. الان نزدیک به 300 پست جذب نیرو شده است و باید تلاش کنیم تا مابقی پست‌ها هم جذب شود و در سال طی دو نوبت با اعزام تیم‌های ارزیابی به استان‌ها، عملکرد این همکاران را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وی اظهار کرد: در بخش مشارکت در امور قرآنی و حوزه‌های ملی یکی از تلاش‌های انجام شده در سازمان این است که ارتباط و تعامل با بخش‌های مختلف کشور هم در حوزه فعالیت‌های قرآنی کشور و هم در حوزه دستگاهی که مأموریت‌های اصلی‌شان مأموریت‌های قرآنی نیست، این تعامل وجود داشته باشد، به ویژه در طول این پنج سال گذشته یکی از اولویت‌ها این بوده است که باید دستگاه‌های قرآنی باهم هم افزایی داشته باشند و از این کار جزیره‌ای و کاری که بدون هیچ گونه ارتباط و هماهنگی است، پرهیز شود؛ ظرفیت‌های خوبی در کشور است که متأسفانه به دلیل همین عدم هماهنگی و تعامل استفاده از این ظرفیت‌ها، حداقلی است و هر دستگاه با مشکلات عدیده‌ای مواجهه است که اگر این تعامل اتفاق بیافتد بدون حتی تزریق اعتبار این مشکل حل می‌شود.

وی ادامه داد: بیشترین مراجعات از سوی سازمان و نهادها برای برنامه‌های قرآنی به سوی دارالقرآن الکریم است، برای آموزش، داوری مسابقات، راه اندازی دارالقرآن‌ها و برای مشاوره و لذا تعامل‌های مختلفی را با سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌های مختلف داریم.

صدور مجوز برای خروج قرآن از کشور از دیگر وظایف این سازمان

قره‌شیخلو بیان کرد: از وظایف دیگر این سازمان، صدور مجوز برای خروج قرآن از کشور است که پس از تصویب مصوبه هیئت دولت برعهده این نهاد گذاشته شده است. چون در برخی از سنوات شاهد اتفاقات ناخوشایند در این زمینه بوده‌ایم که در کشور قرآن‌هایی بدون مجوز از سوی دارالقرآن الکریم چاپ می‌شد و بعضاً به خارج از کشور ارسال می‌شد که برخی از این قرآن‌ها دارای اشکال بودند و همین، خوراک تبلیغاتی برای برخی از کشورها می‌شد.

وی تأکید کرد: مسئولیت نهضت قرآن‌آموزی از سال 82 تا 86 به دارالقرآن واگذار شد متأسفانه آن حمایت لازم که باید از سوی دولت می‌شد انجام نشد و این طرح آن طور که شایسته نامش بود در کشور اتفاق نیفتاد.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: تهیه و اجرای طرح جامع قرآنی کشور که توسط سازمان انجام شد و در پی کار سنگین مطالعاتی بود که توجهی به آن نشد و این طرح بایگانی شد.

وی با اشاره به ارزشیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم توسط این سازمان، تصریح کرد: در حال حاضر کامل‌ترین آمار بانک حفاظ قرآن در سازمان دارالقرآن الکریم موجود است. حدود 30 هزار نفر در چند سال گذشته در این طرح شرکت کرده‌اند.

مدیریت کمیته قرآنی ستاد دهه فجر برعهده سازمان دارالقرآن الکریم است

وی با اشاره به اینکه مدیریت کمیته قرآنی ستاد دهه فجر برعهده این سازمان است، اظهار کرد: بحث انتشار و فروشگاه سازمان دارالقرآن الکریم نیز از دیگر وظایف این سازمان است و تیراژ قرآن‌هایی که چاپ شده در طول چند سال گذشته چند میلیون جلد قرآن و کتاب آموزشی است.

قره‌شیخلو با اشاره به مهلت برنامه پنج ساله، یادآور شد: مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان که از ابتدای سال 93 تدوین شده است می‌توان به ارتقای کیفیت مؤسسات قرآنی چه به لحاظ کمی و کیفی اشاره کرد که در پنج سال آینده، حجم تشکل‌های مردمی را 100 درصد افزایش دهیم یعنی شش هزار تشکل به 12 هزار تبدیل شود.

وی تصریح کرد: از دیگر برنامه‌های پنج‌سال آینده سازمان دارالقرآن الکریم، آموزش پنج هزار نفر از مدیران مؤسسات، تربیت و بازآموزی تمامی معلمانی که از این سازمان گواهینامه دارند و به‌روز‌آوری اطلاعات آنان، سه میلیون نفر را برای آموزش صحیح‌خوانی قرآن (یعنی 600 هزار نفر در هر سال آن هم طی پنج سال)، 500 هزار نفر برای حفظ قرآن(یک جزء تا سه جزء)، برگزاری 10 هزار مراسم، محافل و مسابقه قرآنی در طول پنج سال آینده در دستور کار است.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در پایان یادآور شد: به عنوان یک مجموعه قرآنی، همیشه آمادگی داریم که از محضر تمامی اساتید و بزرگان بهره ببریم و تلاشمان این است که دایره ارتباط این سازمان را با پیشکسوتان قرآنی بیشتر کنیم.

captcha