آرزو ذکائیفر، مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه آمار و اطلاعات روشنی از دختران و پسرانی که بدون ازدواج در یک خانه زندگی مشترک دارند (خانه های سفید)، وجود ندارد، گفت: با توجه به اینکه جامعه ما جامعه اسلامی و اخلاقمدار است، از نظر اخلاقی و مذهبی چنین امری در جامعه ما پذیرفته نیست.
وی ادامه داد: تغییرات جامعه، مدرنیته و ... باعث شده است جوانان ما در بسیاری از مسائل اجتماعی و فردی دست به تقلید از سبک زندگی جوانان کشورهای غربی بزنند؛ همخانگی دختر و پسر بدون ازدواج و حتی صیغه محرمیت نیز از سبک زندگی غیر ایرانی اسلامی است.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی وظیفه مسئولان در حوزههای سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا را اطلاعرسانی و آگاهسازی مناسب و بجا به جوانان دانست و اظهار کرد: اعضای جامعه ما وقتی که میخواهند کاری را تقلید کنند باید تفاوتهای سبکزندگی و اخلاقیات و باورهای جامعه خود را مد نظر قرار دهند.
وی تصریح کرد: اگر آنچه در قرآن و احادیث در خصوص سبک زندگی آمده است را عملیاتی کنیم زندگی پیشرفتهتر از غربیها خواهیم داشت چرا که آنچه در دین ما آمده است بسیار غنی و کامل است.
ذکائیفر در خصوص دلایل بروز چنین روش زندگی در ایران، گفت: بروز چنین رفتاری در جوانان ما نشان میدهد که ما آموزشهای لازم را نه در خانواده و نه در آموزش های رسمی و نه در زمان لازم به کودکان و نوجوانانمان ارائه نکردهایم. اگر در سنین پایینتر آموزشهای لازم در خصوص سبک زندگی، کیفیت زندگی، انتخاب راه درست در زندگی و .... به کودکان و نوجوانان ارائه کرده بودیم چنین مشکلاتی بروز نمیکرد.
ذکائیفر، در تحلیل این مسئله که در جامعه ما وقتی گفته میشود مشکلات ازدواج، مسائل مربوط به مسکن، هزینههای زندگی، اشتغال و ... مطرح میشود، ولی در خانههای سفید خانه و وسایل زندگی وجود دارد و حتی هر دو فرد شاغل هستند اما نمیخواهند تعهد و ازدواجی وجود داشته باشد چون جوانان ما تعهد گریز شدهاند، گفت: مسئولیتپذیر بودن، پایبند و متعهد بودن را نمیتوان با صحبت کردن به افراد بزرگسال القا کرد اینها مسائلی هستند که باید از دوران کودکی به افراد یاد داده شود.
وی ادامه داد: کودکان و نوجوانان از روابط بین پدر و مادر و خانواده تعهد و مسئولیتپذیری را یاد میگیرند و همزمان با رشد جسمی این باورها نیز در انها رشد پیدا میکند. برای همین به خانوادهها گفته میشود اگر میخواهید از چنین آسیبهای اجتماعی پیشگیری کنید تا زمانی که فرزندانتان کودک هستند بر روی تربیت و آموزش آنها سرمایهگذاری کنید.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی بزرگترین و مهمترین کاری که دولتها در سایر جوامع انجام میدهند را اجرای برنامههای تعلیم و تربیت، سبک زندگی، سلامت روان، سلامت جسم و ... بر روی کودکان عنوان کرد و گفت: مهمترین سرمایهگذاری جوامع باید بر روی برنامههای آموزشی کودکان و نوجوانان صورت گیرد چرا که کودکان و نوجوانان کسانی هستند که هر چه به آنها آموزش داده شود، با همین آموزشها رشد پیدا میکنند.
وی تصریح کرد: کودکان کنونی افرادی هستند که بعدها در قبال زندگی مشترک باید متعهد شوند پس اگر میخواهیم فرزندانمان ساکن خانههای سفید نشوند باید از همین اکنون آنها را مسئولیتپذیر تربیت کنیم تا از بروز آسیبهای اجتماعی در آینده پیشگیری شود.