کد خبر: 1449254
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۰
کنعانی مقدم عنوان کرد:

ادعای احیای امپراطوری شیعی و استراتژی دشمن فرضی دائمی برای آمریکا

گروه سیاسی: دبیرکل حزب سبز درباره تحلیل خود از ادعای کیسینجر درباره تلاش ایران برای احیای امپراطوری شیعی گفت: نوع نگاه ایشان به مسائل استراتژیک به عنوان یک استراتژیست برجسته، همواره مبتنی بر ایجاد یک دشمن فرضی برای ایالات متحده است؛ زمانی شوروی و حال ایران با پیگیری پروژه «ایران‌هراسی».

حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران اسلامی و کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در تحلیل خود از اظهارت اخیر کیسینجر مبنی بر تلاش ایران برای احیای امپراطوری شیعی و از طرفی سخنان اوباما که مشکل اصلی اعراب را نه ایران بلکه افراط‌گرایی مذهبی دانست، گفت: سابقه آقای کیسینجر و نوع نگاهش به مسائل استراتژیک به عنوان یک استراتژیست برجسته، همواره مبتنی بر ایجاد یک دشمن فرضی برای ایالات متحده است.

اظهارات کیسینجر برخاسته از ضرورت وجود یک دشمن دائمی فرضی برای امریکا است

وی ادامه داد: زمانی شوروی دشمن فرضی آمریکا بود و به بهانه این دشمن فرضی جهان را به دو قسمت تقسیم کردند و ایجاد جنگ می‌کردند. اکنون نیز ایران دشمن فرضی آنهاست که در قالب پروژه ایران‌هراسی این سیاست را دنبال می‌کنند.

کنعانی مقدم اظهار کرد: اما آقای اوباما یک نسل جدید از سیاستمداران امریکایی را در کنار خود دارد که معتقد به استفاده از ابزار نرم برای تسلط بر منطقه هستند و شاید این نگاه یک تغییر در ساختارهای امنیتی و نظامی آمریکا ایجاد کرده باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: این در حالی است که آقای کیسینجر که عمدتا تحت تاثیر لابی صهیونیست می‌باشد به دنبال استفاده از ابزار سخت برای مقابله با دشمنان فرضی خود هستند تا حضور نظامی خود در منطقه را توجیه کنند.

دو تاکتیک با یک هدف؛ برایند اظهارات اوباما و کیسینجر

کنعانی مقدم یادآور شد: می‌توان گفت این دو نگاه در سیاست خارجی امریکا هر دو یک هدف را با دو تاکتیک متفاوت دنبال می‌کند. روزی به عنوان مقابله با تروریسم مانند داعش و القاعده فضای لازم را برای حضور نظامی خود در عراق و افغانستان و خاورمیانه ایجاد می‌کنند، یک روز به اسم  حقوق بشر و دموکراسی لشگرکشی می‌کنند و یا اساسا برای فروش اسلحه و سود اقتصادی کمپانی‌های بزرگ نظامی آمریکا، به سیاست جنگ‌طلبی روی می آورند. در نهایت اینکه استراتژی آقای کیسینجر و اوباما یکی است اما تاکتیک‌ها و روش‌های متفاوتی را دنبال می‌کنند.

تروریسم در منطقه محصول اشغال‌گری آمریکاست

دبیرکل حزب سبز درباره هدف از تشکیل ائتلاف جهانی علیه داعش به رهبری آمریکا از یک سو و اعلام اینکه ایران جایی در این ائتلاف ندارد، با توجه به اینکه داعش دست‌پرورده خود آمریکا و برخی از کشورهای حاضر در همین ائتلاف بوده است، گفت: تروریسم محصول اشغالگری آمریکا در منطقه و اقدامات سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی آنها بوده است.

وی تأکید کرد: سیاست آمریکایی‌ها در زمینه تروریسم تقسیم آن به تروریست خوب و تروریست بد است. تا زمانی که آنها به نفع سیاست‌های آمریکا در منطقه عمل می‌کنند تروریست خوب هستند اما زمانی که اقدامی علیه منافع آمریکا انجام دهند تروریست بد می‌شوند. به همین دلیل آمریکایی‌ها گروه‌هایی مانند حزب‌الله و حماس را جزو تروریست‌های بد قلمداد می‌کنند و با آنها به مقابله می‌پردازند.

این فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: از طرفی باید به یاد داشت که آمریکا به دنبال ابزار برای نفوذ و حضور نظامی در کشورهای منطقه به بهانه مبارزه با تروریسم و حقوق بشر است. لذا آمریکا همواره از گروه‌هایی مانند القاعده، جبهه التصره، داعش و ... به عنوان ابزاری برای سیاست بی‌ثبات سازی منطقه‌ای و بسترساز حضور خود در کشورهای منطقه برای هژمونی و سلطه خود در منطقه استفاده می‌کند.

وی اضافه کرد: سیاست آمریکایی‌ها این است که زمانی که این گروه‌ها را مهار کردند، گام بعدی خود را که پیگیری پروژه «اسلام‌هراسی» است برمی‌دارند.

ایجاد تصویر منفعل از ایران؛ هدف ائتلاف جهانی علیه داعش بدون حضور ایران

کنعانی مقدم تصریح کرد: به نظر می‌رسد غربی‌ها شدیدا نگران افزایش قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه هستند. آنها فهمیده‌اند که ایران یک قدرت اثرگذار در منطقه است و نمی‌توانند در خاورمیانه ‌حیاتی داشته باشند مگر اینکه جمهوری اسلامی را به صورت منفعل در مقابل خودشان نگه دارند لذا در بیانات سیاسی خودشان پز مخالفت با ایران را برای برخورداری از حمایت لابی قدرتمند صهیونیسم در آمریکا حفظ می‌کنند.

وی در پایان عنوان کرد: لذا بیان اینکه ایران جایی در ائتلاف جهانی علیه داعش ندارد به قصد نشان دادن تصویری منفعل از ایران برای مبارزه با تروریسم و همچنین ناشی از فشارهای صهیونیست‌هاست، ولی امریکایی‌ها به خوبی می‌دانند بدون حضور ایران امکان موفقیت در مبارزه با تروریسم در عراق وجود ندارد و تجارب پیشین آنها این مسئله را به اثبات رسانده است.

captcha