حجتالاسلام سیامک جعفرزاده، مدرس علوم حوزوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: مبلّغ موفق زمانی به اهداف خود نزدیک است که بتواند احساسات و شناخت فرد را توأم با هم به عرصه ظهور برساند تا فرد با شناخت کافی و احساس نیاز جدی به سمت مسائل دینی گرایش پیدا کند.
وی یکی از آسیبهای جدی در حوزه باورهای دینی مردم را خرافه انگاری در مورد مسائل مذهبی دانست و افزود: مردم در دنیای معاصر فرمول سعادت و خوشبختی ابدی را به اشتباه در نزد اعتقادات برخواسته از مکاتب انحرافی ساخته دست بشر جستوجو میکنند، حال آنکه زیباترین الگو و برنامه سعادت انسانها در معارف اسلامی و آموزههای دینی نهفته شده است.
وی با بیان اینکه بحث تبلیغ یکی از معقولههای حساس در حوزه اشاعه و نشر معارف دینی و فرهنگ اسلامی است، به فرمودهای از امام علی(ع) اشاره کرد که تقوا، تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) احیای قلب و ذکرخدا و احیای دین به زبان موعظه را در سفارشی به امام حسن(ع) از ارکان مهم تربیتی نام برده است.
جعفرزاده در ادامه بیان کرد: بیان معارف اسلامی و آموزههای دینی اگر متناسب با مقتضیات زمانی و مکانی و روحی مخاطب باشد اثرگذارتر است.
وی بیان کرد: شناخت روحیات اخلاقی، رفتاری و احساسی مخاطب به ویژه مخاطب جوان و شناسایی ضرورتها و آسیبهای حوزه دین و پرداختن به آن از جمله مؤلفههای مورد توجه در نزد مبلّغان باشد.
مدرس حوزه علمیه ماکو، یادآور شد: اصل اساسی در تبلیغ دینی و معارف اسلامی شناخت مخاطب و برنامهریزی براساس روحیات و مقتضیات آن است.