کد خبر: 1449461
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۶
آیت‌الله مقتدایی:

پاسخگویی به شبهات نوپدید از مهم‌ترین رسالت‌های حوزه علمیه است

گروه حوزه‌های علمیه: دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: قطعا از وظایف اصلی طلاب و حوزه آن است که هم خود درس بخوانند و هم به شکلی درس بخوانند که بتوانند به راحتی به شبهات جدید با ارایه برهان دقیق پاسخگو باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله مرتضی مقتدایی، دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه ظهر امروز 22 شهریور در مراسم آغاز سال تحصیلی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: دشمنان انقلاب اسلامی سال‌ها با حربه‎های نظامی و تحریم نتوانسته‎اند به این مملکت آسیب بزنند و امروز با ابزار نرم به جنگ ما آمده‎اند.
وی افزود: ابزار نرم امروز دشمنان، القای شبهات و ایجاد شبکه‎های فسادآلود است که بتواند ذهن جوانان ما را درگیر خود کرده به سمت خود بکشد و حوزه قطعا در این زمینه مسئول است و کسانی که پای در این راه گذاشته‎‌اند، باید بدانند که هر علمی را که می‎آموزند، باید در نشر و آموزش آن به دیگران نیز کوشش کنند.
دبیر شورای عالی حوزه‎های علمیه تصریح کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مجموعه‎ای مبارک است که با بهترین شکل در فضایی حوزوی به توسعه معارف اهل بیت(ع) اقدام می‎کند؛ یکی از برکات این مجموعه آن است که این مجموعه فعالیت خود را در حوزه تخصصی و در شاخه‎های مختلف انجام می‎دهد و هر یک از مراکز آن می‎توانند به شبهات این عصر پاسخ دهند.
دبیر شورای عالی حوزه‎های با اشاره به مقامات آیت‎الله‎ العظمی فاضل لنکرانی(ره) گفت: بسیار خوشحالیم که این مرکز وابسته به یک مرجع دینی بزرگ است که علاوه بر درجات بالای علمی، مجسمه زهد و تقوا و خلوص و آنگونه که خود ایشان فرمودند این مرکز با نیت خالص خدمت به اهل بیت(ع) تاسیس شد.
وی با ذکر روایتی از امام صادق(ع)، یادآورشد: یکی از شاگردان امام صادق(ع) از ایشان سوال پرسید که مقام کسی که روایات شما را به مردم تعلیم می‎دهد بالاتر است یا یک عابد که امام صادق(ع) فرمودند مقام آن روای و عالم هزارمرتبه از آن عابد بالاتر است.
مقتدایی یادآورشد: اگر پاسخی به شبهه‎ای داده می‎شود، باید بار علمی داشته باشد و قطعا از وظایف اصلی طلاب و حوزه آن است که هم خود درس بخوانند و هم به شکلی درس بخوانند که بتوانند به راحتی به شبهات جدید با ارایه برهان دقیق پاسخگو باشند.
ضرورت تسلط طلاب بر زبان

وی گفت: طلاب این مرکز باید علاوه بر اینکه دروس تخصصی را می‎گذرانند، به یک زبان زنده دنیا نیز مسلط باشند تا تاثیرگذاری کلام و رای آنها علاوه بر بعد ملی، بعد فراملی نیز پیدا کند و بتوانند در ابعاد فراملی نیز تلاش کنند؛ زیرا با زبان فارسی صرف نمی‎توان کل دنیا را از معارف اهل بیت(ع) با خبر کرد.
وی افزود: امروز دنیای جدید پر ازسوالات و شبهات است که همگی آنها باید از سوی حوزه پاسخ داده شود؛ چنین مراکزی که همسوی نظام اسلامی حرکت کرده و به دنبال توسعه معارف اهل بیت(ع) است باید تقویت شود.

طلاب از آیت‌الله فاضل الگو بگیرند

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: امروز سایت‎های متعدد اینترنتی برای از بین بردن و ایجاد شبهه در دین مردم به خصوص جوانان، متحد شده‎اند که این مراکز باید به این شبهات پاسخ دهند و به مردم نیز این پاسخ‎ها را بازگو کنند.
وی عنوان کرد: طلاب باید بدانند که همه کارهای آنان باید با قید تقوا همراه باشد تا کارهای آنها با برکت باشند و طلاب باید مراجع و بزرگانی چون مرحوم فاضل را الگوی خود قراردهند.

captcha