حسین اخواناقدم، داور سیویکمین دوره مرحله کشوری مسابقات قرآن شکوفهها در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مسابقات شکوفهها که هماکنون در استان البرز در حال برگزاری است، اظهار کرد: به طور کلی اگر یک فعالیت قرآنی یا فرهنگی بر روی یک موضوع خاص و یا گروه سنی خاص، تمرکز داشته باشد، درجه اهمیت کار بالا رفته و تمرکز مجریان و دستاندرکاران را نیز نسبت به اجرای خوب و شایسته فراهم میکند.
این مدرس قرآن افزود: همچنین داورانی که مسابقات قرآن شکوفهها را قضاوت میکنند در این روزهای محدود، تمام وقت خود را برای نوجوانان قرآنی شرکتکننده در این رقابتها، میگذارند که همین مسئله به نفع نوجوانان است زیرا آنها میتوانند بهترین استفاده و بهرهبرداری را از فضای ایجاد شده در مسابقات قرآن داشته باشند.
تفکیک مسابقات قرآن شکوفهها از بزرگسالان؛ عملی قابل تقدیر
اخواناقدم ادامه داد: سالهایی که مسابقات قرآن شکوفهها با مسابقات قرآن بزرگسالان برگزار میشد این مسابقات بیشتر جنبه فرسایشی پیدا میکرد و دیگر آن نگاه خاص و ارزشمند که باید باشد، دیده نمیشد که البته طی سالهای گذشته با جدا شدن مسابقات قرآن شکوفهها از بزرگسالان یک نگاه خاص، ارزشمند و ویژه نسبت به نوجوانان قرآنی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه نوجوانان نیاز به کمک و مساعدت دارند تا در یک فضای مناسب با شایستگی بیشتر و بهتر رقابت کنند، گفت: زمانی که نوجوانان، احساس کنند مورد توجه قرار گرفتهاند همین مسئله باعث ایجاد انگیزه و نشاط بیشتر در آنها میشود و برای موفقیت در این عرصه و بیشتر دیده شدن، تلاش مضاعفی میکنند.
لزوم برپایی دورههای آموزشی
داور سیوششمین دوره مسابقات قرآن شکوفهها اظهار کرد: سال گذشته که سی و پنجمین دوره مسابقات قرآن شکوفهها برگزار شد چند نفر از اساتید قرآنی بعد از مسابقات با نوجوانان در ارتباط بوده و حمایتهای آموزشی لازم را از آنها داشتند و البته این کار برای نوجوانانی که از نقاط محروم میآمدند و معلم قرآن خاصی در شهرستان یا استان خود نداشتند بسیار جالب بود.
وی ادامه داد: ارتباط اساتید و داوران مسابقات قرآن با نوجوانان پس از پایان رقابتها، موجب میشود تا نگاه نوجوانان به مسابقات شکوفهها، فقط نگاهی در حد یک رقابت نباشد و به این دلیل که احساس میکنند در مسابقات علاوه بر بحث رقابت، مورد توجه اساتید قرآنی و داوران هم قرار میگیرند با علاقه بیشتری در این مسابقات شرکت میکنند.
حمایت رسانهای از مسابقات قرآن شکوفهها وجود ندارد
وی ادامه داد: هرچند که تفکیک مسابقات قرآن شکوفهها از بزرگسالان، اتفاق بسیار خوب و مبارکی بوده است اما یکی از نقاط ضعف این مسابقات آن است که حمایت رسانهای و تبلیغاتی نسبت به مسابقات صورت نمیگیرد و مسابقات قرآن شکوفهها آنطور که باید مورد حمایت صداوسیما نیست.
اخواناقدم با تأکید بر لزوم توجه بیشتر به بُعد رسانهای مسابقات قرآن شکوفهها، گفت: رسانه ملی باید اطلاعرسانی خوبی از رقابتهای نوجوانان دختر و پسر در مسابقات قرآن شکوفهها داشته باشد و تیزر این مسابقات را از تلویزیون و رادیو پخش کند و حتیالمقدور افتتاحیه و اختتامیه این مسابقات به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن پوشش داده شود تا مردم در جریان برگزاری این رویداد قرآنی قرار بگیرند.
این همه محرومیت رسانهای برای مسابقات قرآن شکوفهها شایسته نیست
وی یادآور شد: هرچند که انتظار نداریم مسابقات قرآن شکوفهها همانند مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران پوشش رسانهای داشته باشد، اما این همه محرومیت رسانهای برای مسابقات قرآن شکوفهها هم شایسته نیست.
داور سی و ششمین دوره مسابقات قرآن شکوفهها ادامه داد: امیدواریم طی تعاملاتی که با سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیما صورت میگیرد بحث اطلاعرسانی مسابقات قرآن شکوفهها در رسانه ملی جدی گرفته شود.
لزوم استفاده از تجربیات ادارهکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش
وی در این بخش از سخنان خود با تأکید بر بهرهگیری از ظرفیت ادارهکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در برگزاری مسابقات قرآن شکوفهها، عنوان کرد: به هر حال مسئولان قرآنی آموزش و پرورش هم دغدغه نوجوانان را دارند و این گروه سنی مورد توجه آنها است تا جایی که مسابقات قرآن دانشآموزان را هرساله برگزار میکنند پس به نظر میرسد سازمان دارالقرآن الکریم میتواند با اداره قرآن، نماز و عترت آموزش و پرورش وارد مذاکره شده و از این ظرفیت در بارور کردن مسابقات کشوری شکوفهها استفاده کند.