به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، این کارگاه، امروز دوشنبه 24 شهریور، با ارائه مبحث «اقتصاد مقاومتی در بیانات مقام معظم رهبری» توسط مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه و مبحث «نظام بانکی و اقتصاد مقاومتی» توسط مدیرعامل بانک انصار و مبحث «تجربیات سایر کشورها در اقتصاد مقاومتی» توسط یکی از اعضای هیئتعلمی دانشگاه علوم اقتصادی ادامه یافت.
در ابتدای دومین روز کارگاه آموزش اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علوم اقتصادی ، حجتالاسلام والمسلمین، غلامعلی معصومینیا، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در این دانشگاه، در سخنانی به تبیین مفهوم اقتصاد مقاومتی در بیانات مقام معظم رهبری پرداخت.
وی به نقل از رهبر معظم انقلاب گفت: اقتصاد مقاومتی معنایش این است که ما یک اقتصادی داشته باشیم که هم روند رو به رشد اقتصادی در کشور محفوظ بماند، هم آسیبپذیری اش کاهش پیدا کند.
معصومینیا با پرداختن به مفهوم اقتصاد مقاومتی و اقتصاد اسلامی گفت: از دیدگاه مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی مترادف با نظام اقتصادی اسلام نیست بلکه شکل خاص از این نظام است که در وضعیت خاص پدید میآید. علت آن نیز واضح است زیرا وی اقتصاد مقاومتی را در سال 89 مطرح و تصریح کردند که ما در وضعیت ویژهای هستیم و این وضعیت اقتضا میکند که اقتصاد مقاومتی مطرح شود.
سپس آیتالله ابراهیمی در کارگاه آموزش اقتصاد مقاومتی گفت: با تاکیدات مقام معظم رهبری، نقش بانکهای در اجرا و تحقق اقتصاد مقاومتی برجسته شده است.
مدیر عامل بانک انصار با اشاره به فرازی از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص نقش و وظیفه بانکها در پیشبرد اقتصاد مقاومتی گفت: معظم له در بیاناتی تاکید کردند که «بانکها باید برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نقش مثبت ایفا کنند و خود را با سیاستهای و برنامهریزیهای دولت برای اجرای آنها تطبیق دهند».
وی افزود: دشمنان ما به دنبال نقشه راه، نظام بانکی و پولی ما هستند تا دریابند که چگونه نظام اقتصادی ما، تابآوری خود را در برابر تحریمها افزایش داده است. در واقع اقتصاد ایران به عنوان نقطه هدف تحریمهای کشورهای غربی جهت نیل به اهداف خود با مشکلاتی روبرو شده و با تدبیر توانسته است بر بسیاری از این مشکلات فایق آید. با این حال راه حل اساسی برای اقتصاد ما، سیاستها و الگوی اقتصاد مقاومتی است.
ابراهیمی گفت: اقتصاد مقاومتی الگویی اقتصادی است که برای یک ملت حتی در شرایط فشار و تحریم، زمینه رشد و شکوفایی را فراهم میآورد. ما در حوزه بانکی نباید به برداشتن تحریمها دل خوش کنیم و این را هم مد نظر داشته باشیم که اقتصاد مقاومتی بیش از مقابله با تحریمها برای جامعه ما مفید خواهد بود.
مدیرعامل بانک انصار با اشاره به بندهای 9 و 19 سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، بر اصلاح و تقویت همه جانبه نظام پولی و بانکی تاکید کرد و از تغییر نگرش به مسائل اقتصادی از رویکرد خطی به رویکرد سیستمی به عنوان یک ضرورت نام برد.
وی در ادامه با پرداختن به آمارهای موجود از قبیل میزان تورم، رشد نقدینگی، درآمد های نفتی و رشد اقتصادی گفت: بانکها می توانند شکهای داخلی و خارجی وارد آمده بر اقتصاد کشور را، مدیریت و کنترل کنند.
ابراهیمی در پایان با تقدیر از برنامه بانک مرکزی برای اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: تنظیم حجم نقدینگی متناسب با نیاز واقعی در چارچوب اهداف تورمی و نظارت بر اساس شاخص های اقتصاد مقاومتی و شفافیت عملکرد شبکه بانکی می تواند نیل به اهداف این سیاست ها را تسریع کند.
سپس در ادامه دومین روز برگزاری کارگاه اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علوم اقتصادی، وحید شقاقیشهری با ارائه آمارهایی از تجربیات سایر کشورها در بالابردن تاب آوری اقتصاد، به ضرورتهای عزم ملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در ایران پرداخت.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم اقتصادی با اشاره به شاخصهای توسعه انسانی گفت: بر اساس گزارش سال 2013 ایران در رتبه 75 قرار دارد که این رتبه ارتقای این شاخصها را در ایران نشان میدهد و البته در بهبود این جایگاه و پیشی گرفتن از کشورهای منطقه باید همواره در تلاش باشیم تا بتوانیم با اقتصاد دانشبنیان، زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را مهیا کنیم.
و در انتهای این کارگاه دبیر کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام به آمارهای صادرات و واردات کشور اشاره کرد و گفت: ما در سال 91 حدود 60درصد واردات خود را از 5 کشور داشتهایم. همچنین 66 درصد صادرات کشور ما به 5 کشور جهان بوده است و این محدودیت در بازار جهانی و این حجم از واردات از پنج کشور، می تواند در بزنگاه ها، برای اقتصاد ما، مشکل ایجاد کند.
وی با اشاره به میزان جذب سرمایه خارجی در کشور گفت: این مقدار یک هشتم ترکیه است و بایستی در اقتصادمان به درجهای از شفافیت و شکوفایی برسیم که سرمایهگذاری در ایران، آرزوی هر سرمایهگذار خارجی باشد.
در پایان برگزاری این کارگاه، دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان دبیرخانه پژوهش و آموزش اقتصاد مقاومتی انتخاب شد و از ارائه کنندگان سخنرانیها با اهدای لوح، تقدیر شد.