کد خبر: 1450507
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴
رئیس‌جمهور:

طرح ادعای مبارزه با تروریسم از سوی حامیانشان طنز است

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور با بیان اینکه تروریسم یک خطر جهانی است، گفت: طنز داستان این است که تجهیزکنندگان و حامیان تروریست، امروز به دنبال مبارزه با گروه‌های تروریستی هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دوشنبه، 24 شهریور در دیدار معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اسلواکی، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از اراده اسلواکی برای افزایش سطح رایزنی‌ها و همکاری‌های دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی استقبال می‌کند.

حجت‌الاسلام روحانی، سابقه روابط دو کشور را بسیار مثبت و تاریخی دانست و اظهار کرد: سابقه تاریخی موجود بین دو کشور زمینه بسیار خوبی است تا روابط و همکاری خود را در بخش‌های مختلف توسعه دهیم.

رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: اگر چه در سال های گذشته به خاطر شرایط تحریم ظالمانه سطح روابط مقداری کاهش یافته است اما شرایط کنونی می‌تواند آغاز بسیار خوبی برای شروع مجدد توسعه روابط دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، علمی و فرهنگی باشد.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به صحبت‌های معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اسلواکی مبنی بر اراده کشورش برای همکاری با ایران در زمینه دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی اظهار کرد: درخصوص روابط دو جانبه ظرفیت‌های بسیار خوبی در دو کشور، نه تنها در عرصه اقتصادی بلکه در بخش‌های فرهنگی، علمی و گردشگری وجود دارد که آمادگی داریم همه ظرفیت‌ها را فعال کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در خصوص مسائل منطقه‌ای نگرانی‌های زیادی وجود دارد، به شرایط مردم غزه، جنایات تروریست‌ها در سوریه و عراق پرداخت و گفت: کشتار مردم بی‌گناه در این مناطق توسط تروریست‌ها بسیار تأسف‌بار و نگران‌کننده است البته این نگرانی‌ها صرفاً مخصوص منطقه خاورمیانه نیست و در سایر مناطق جهان نیز ناامنی و بی‌ثباتی نگران‌کننده است.
حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به اینکه تروریسم یک خطر جهانی رو به رشد است، اظهار کرد: طنز داستان این است که کشورهایی که گروه‌های تروریستی را تربیت و تجهیز و مورد حمایت مالی قرار داده‌اند امروز ناگهان به دنبال مبارزه با این گروه‌های تروریستی افتاده‌اند.
رئیس‌جمهور افزود: البته معتقدیم هر کشوری که صادقانه اعلام کند از این به بعد به دنبال مبارزه با تروریسم است باید توبه آنها را قبول کرد.
حجت‌الاسلام روحانی تأکید کرد: خارج از برخی شعارها که درخصوص مبارزه با تروریسم مطرح می‌شود، امروز ضرورت دارد کشورهای جهان برای از بین بردن تروریسم دست به دست هم بدهند و حداقل صدای واحد و رسایی علیه تروریسم در جهان وجود داشته باشد.
رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در زمینه مسائل بین‌المللی هم موضوعات فراوانی وجود دارد که می‌توان در آن زمینه‌ها با یکدیگر رایزنی و همکاری کنیم، اظهار کرد: اگر چه اسلواکی عضو ۱+۵ نیست ولی عضو اتحادیه اروپا است و می‌تواند در به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و توافق جامع مؤثر باشد.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینه مذاکرات هسته‌ای کاملاً جدی است، گفت: امیدواریم طرف‌های ما هم در این مذاکرات جدی باشند تا بتوانیم در زمان باقی‌مانده به توافق جامع دست پیدا کنیم و امیدوارم کلمه تحریم از روابط جهانی حذف شود؛ مخصوصاً تحریم‌های کوری که مواد غذایی، دارویی و تجهیرات پزشکی مردم را تحت تأثیر قرار می دهد.
حجت‌الاسلام روحانی خاطر نشان کرد: در موضوع هسته‌ای اولاً معتقدیم که سلاح کشتار جمعی از جمله سلاح هسته‌ای، بسیار خطرناک بوده و باید از کل جهان جمع‌آوری شود.
حجت‌الاسلام روحانی تأکید کرد: معتقدیم که خاورمیانه باید عاری از سلاح‌های کشتارجمعی به ویژه سلاح هسته‌ای باشد و این طرح را سال‌هاست که به سازمان ملل ارائه داده‌ایم.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: همان‌طوری که بارها و به صراحت اعلام کرده‌ایم که داشتن سلاح هسته‌ای و کشتار جمعی را اقدام نادرستی می‌دانیم ولی در عین حال همه کشورها حق دارند از فناوری صلح‌آمیز هسته ای برخوردار باشند. امروز این فنآوری در اکثر بیمارستان های جهان برای تشخیص و درمان بیماری و در تولید برق و بخش کشاورزی استفاده فراوانی دارد و نباید کشوری از این فناوری محروم باشد.
معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اسلواکی نیز در این دیدار با اظهار خرسندی از سفر به ایران که در تاریخ ۱۵ ساله گذشته روابط دو کشور برای اولین‌بار انجام گرفته است، اظهار کرد: اولین هدف این سفر توسعه روابط دو جانبه است و نشانه این است که درتقویت همکاری‌های خود با ایران جدیت داریم.
«میرو سلووکجکک» همکاری‌های منطقه‌ای را هدف دیگر سفر خود به جمهوری اسلامی ایران بیان کرد و گفت: شرایط امنیتی جهان خطرناک شده و نیازمند آن هستیم که با یکدیگر برای خروج از این شرایط راه حل های مناسبی پیدا کنیم.
وزیر امور خارجه اسلواکی، تقویت همکاری‌های بین‌المللی و جهانی را هدف دیگر سفر خود دانست و گفت: اسلواکی از نقش و جایگاه ایران به عنوان یک بازیگر منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌کند.

وی با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران با ۱+۵ و اظهار امیدواری از رسیدن به راه حل برد - برد گفت: مذاکرات هسته‌ای سخت وحساس است ولی امیدواریم به راه حل برد - برد برسد و همه بتوانند از آن سود ببرند.
وزیر امور خارجه اسلواکی گفت: کشور من در بخش‌های اقتصادی از انرژی هسته‌ای استفاده می‌کند و معتقدیم هر کشوری باید بتواند از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای بهره‌مند شود.
وی تصریح کرد: امیدوارم کلمه تحریم از دایره لغات موجود در جهان حذف شده و به جای آن کلمه همکاری جایگزین شود.
وزیر امور خارجه اسلواکی با اظهار نگرانی از پدیده تروریسم گفت: معتقدیم باید از ظرفیت همه کشورها بویژه ایران در زمینه مقابله با تروریسم استفاده شود.

captcha