به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «مصدرک نیوز»، عبدالعزیز بن حامد الغامدی اظهار کرد: وزارت بهداشت عربستان کتابچههای ویژهای در اندازه جیبی درباره بیماریهای شایع در حج(ابولا و کرونا) منتشر کرده است که در میان کادرهای پزشکی که خدمت به زائران را بر عهده دارند، توزیع میشود.
وی افزود: وزارت بهداشت عربستان امسال بخش ویژه بیماریهای سندرم تنفسی خاورمیانه(نوعی بیماری ویروسی)، ابولا و گرمازدگی را به این وزارتخانه اضافه کرده است.
رئیس کمیته نظارت فنی حج در عربستان تصریح کرد: برگزاری دورههای آموزشی فشرده برای تمامی پزشکان بهداشت و درمان عربستان با هدف ارائه خدمات پزشکی به زائران به نحو احسن، شاخصه سیاستهای امسال این وزارتخانه بوده است.
وی تأکید کرد: تدوین برنامه آموزشی کارکنان مراکز پزشکی مدینه و مکه در موسم حج تمام شده است و این برنامه قبل از موسم حج در 6 منطقه اجرا خواهد شد.
استقرار دستگاه خنککننده برای پیشگیری از گرمازدگی زائران
الغامدی همچنین گفت: دستگاههای خنککننده در بیمارستانهای مکه و مدینه مستقر شده است که برای پیشگیری از گرمازدگی زائران با باران مصنوعی، به کار گرفته میشود.
وی در پایان یادآور شد: حدود 80 تا 100 دستگاه خنککننده نیز در مراکز پزشکی توزیع خواهد شد تا در صورت مشاهده حالتهای گرمازدگی در بین زائران به کار گرفته شود.
سندرم تنفسی خاورمیانه یا مرس یک بیماری ویروسی است که اولینبار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی گزارش شد. این بیماری در اثر ویروسی از خانواده کوروناویروس به اسم MERS-CoV ایجاد میشود. حدود یک سوم از مبتلایان به MERS جان میبازند.