به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دومین جایزه ادبی ـ علمی طاهره صفارزاده امروز، 25 شهریورماه با حضور علیرضا قزوه، مدیر دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری، جلال صفارزاده، برادر و وارث حقوقی طاهره صفارزاده و رضا اسماعیلی، دبیر این جایزه در حوزه هنری برگزار شد.
رضا اسماعیلی در این نشست با اشاره به اختصاص بخش ویژه گفت: این بخش به انتخاب بانوی برگزیده فرهنگی اختصاص دارد که شورای داوران، اسامی بانوان عرصه شعر و ادب را در آن رصد میکنند. بر این اساس از بانوان درخواست میکنیم تا آثار و کارنامه خود را به دبیرخانه این جایزه ارسال کنند.
وی افزود: در این جایزه سه بخش وجود دارد که شامل شعر، پژوهش ادبی و مقالات هستند. همچنین از دانشجویانی که پایاننامه دارند، دعوت میکنیم که آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند. داوران آثار ارسالی را به صورت مجزا مورد بررسی قرار میدهند.
اسماعیلی عنوان کرد: در این دوره از جایزه یک یا دو نفر به عنوان برگزیده معرفی میشوند. همچنین احتمال دارد که دو نفر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شوند. جوایز ارزش معنوی دارد. البته درصدد هستیم که جوایز مادی این جشنواره را نیز ارتقاء دهیم.
به گفته دبیر این جایزه ادبی، مریم سقلاطونی برگزیده نخستین دوره این جایزه بود و به عنوان بانوی برگزیده فرهنگی معرفی شد. در دور نخست این جایزه 500 نفر شناسایی شدند.
اسماعیلی عنوان کرد: در سال جاری نیز دبیرخانه و شورای این جایزه ادبی و علمی فعالیت خود را در این حوزه آغاز میکنند تا یک یا دو بانو در بخش بانوان معرفی شوند.
وی اظهار کرد: در برنامه جنبی پیشبینی شده، رونمایی از دو کتاب جدید نیز جزء برنامهها قرار داده شده است. یکی از این آثار، «در ستایش بیداری» است که شامل اشعار شاعران معاصر درباره صفارزاده است و مراحل کسب مجوز را طی میکند.
اسماعیلی با بیان اینکه اثر یادشده همزمان با مراسم اختتامیه رونمایی و توزیع میشود، ادامه داد: شناختنامه صفارزاده اثر دیگری است که سوره مهر آن را منتشر میکند و درصدد است آن را برای رونمایی در اختتامیه به چاپ برساند.
وی گفت: «از مذهب بیداران» عنوان شناختنامه یاد شده است که هماکنون زیر چاپ است و همزمان با 4 آبان رونمایی میشود. تمبر یادبود صفارزاده نیز در مراسم اختتامیه رونمایی خواهد شد.
اسماعیلی اظهار کرد: با مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران مکاتبهای انجام دادهایم که بر این اساس، یکی از خیابانها، میادین یا بوستانها در منطقه یک و حوالی تجریش یا چهارراه دکتر حسابی به نام صفارزاده نامگذاری شود و شورای شهر نیز موافقت کرده است.
وی افزود: علاوه بر محورهای جشنواره، بخش قرآنی نیز جزء محورهای ارسال اثر به دبیرخانه این جایزه ادبی است. صفارزاده شخصیت قرآنی داشت و ترجمه وی نیز قابل تأمل و برتر بوده است.
اسماعیلی به توجه مترجمانی همچون بهاءالدین خرمشاهی به ترجمه قرآن صفارزاده اشاره کرد و گفت: وی ادعیه بسیاری را ترجمه کرده است. بر همین اساس یکی از محورهای جشنواره، صفارزاده و قرآنپژوهی است.
وی از چاپ مقالات برگزیده در قالب یک کتاب یاد کرد و افزود: این کتاب برای سومین دوره برگزاری این جایزه تهیه و منتشر میشود. از این رو مقالاتی که حد نصاب را کسب کنند، در این کتاب منتشر میشوند.
اسماعیلی اظهار امیدواری کرد که این جایزه در سال آینده صبغه بینالمللی پیدا کند و گفت: صفارزده صاحب نظریههای ادبی بود و ترجمهای اثرگذار از قرآن کریم ارائه کرد. از این رو امیدواریم با مشارکت وزارت ارشاد بتوانیم به این جنبه جشنواره جامه عمل بپوشانیم.
اختتامیه جایزه ادبی علمی طاهره صفارزاده به مناسبت هفتمین سال درگذشت وی، ساعت 17 ـ 19 روز 4 آبان در حوزه هنری برگزار میشود.