کد خبر: 1450746
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۲
خزاعی در نشست خبری عنوان کرد:

سینما مهمترین ابزار اسلام‌‌ستیزی غرب است/ رقابت ۲۵۹ اثر در ۱۵ بخش جشنواره

گروه هنر: نشست خبر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با حضور مسئولان جشنواره امروز در سالن فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با حضور محمد خزاعی، دبیر جشنواره، ناصر درخشان، مدیر ارزشیابی و دبیرخانه، امیر نصیربیگی، مدیر بخش جلوگاه نور، شهاب اسفندیاری، مدیر کمیته علمی و پژوهشی و غلامرضا منتظمی، دبیر اجرایی بخش افق نو امروز 25 شهریورماه در سالن فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.

جشنواره سیزدهم همه اقشار را مخاطب قرار داده است

در ابتدای این جلسه محمد خزاعی با تبریک فرارسیدن هفته دفاع مقدس بیان کرد: جشنواره سیزدهم به نسبت دوره‌های قبل با هدف گسترده‌تری برگزار خواهد شد. این رویداد سینمایی تمام اقشار جامعه را مورد خطاب قرار داده است؛ برای همین از دانشجو گرفته تا طلاب حوزه علمیه مخاطبان این رویداد هستند.

وی افزود: این دوره از جشنواره در 400 شهرستان و 600 حوزه علمیه برگزار خواهد شد. هدف ما نیز از این گستردگی، فربه کردن بی جهت جشنواره نیست، بلکه سعی داریم موقعیتی فراهم آوریم تا فیلم‌های کوتاه و مستند که مردم عادی کمتر آن را مشاهد کرده‌اند برایشان به نمایش در آید، حتی شهرهای دور افتاده مرزی هم به نوعی مخاطبان این رویداد سینمایی باشند.

دبیر جشنواره ادامه داد: این رویداد در چهار بخش سینمای ایران، سینمای بین‌الملل، بخش جلوه گاه نور و بخش جنبی جشنواره برگزار می‌شود. در بخش جنبی نیز جایزه‌ تکفیری‌ها، جایزه ویژه عماد مغنیه، بخش مربوط به غزه و بخش بصیرت قسمت‌های مختلف بخش جنبی جشنواره مقاومت را تشکیل می‌دهد. در این رویداد کارگاه‌های مختلفی نیز با حضور کارشناسان فن برگزار خواهد شد که در آن به بحث اسلام‌ستیزی و ایران هراسی پرداخته خواهد شد.

اسلام‌‌ستیزی سینمای غرب توهم نیست

وی به توضیح فوق اضافه کرد: متأسفانه وقتی درباره ایران‌هراسی و اسلام‌ستیزی سخن گفته می‌شود، برخی فکر می‌کنند که این گفته نوعی توهم است؛ درصورتی که آنان خود را به خواب زده‌اند. اروپا و امریکا از ابتدای قرن نوزدهم به واسطه گرایش زیاد مردم به دین اسلام، احساس خطر کردند و برای مبارزه با این مسئله نیز بهترین راه را فرهنگ یافتند؛ بنابراین با ابزار سینما سالهاست که سعی در نشان دادن چهره خشن از اسلام را دارند.

خزاعی ادامه داد: راه‌اندازی گروه‌های چون تکفیری‌ها و داعش اقدامی دیگر از سوی غرب است که سعی دارد به واسطه آن چهره اسلام را سیاه ترسیم کنند. برای همین در تمام فیلم‌ها و سریال‌ها نشان می‌دهند که اسلام آن چیزی است که از طرف تکفیری‌ها انجام می‌شود.

این تهیه‌کننده سینما درباره گستره بین‌المللی جشنواره گفت: هشت کشور در این دوره، جشنواره مقاومت را میزبانی خواهند کرد. سوریه، روسیه، هند، گرجستان، قزاقستان، ترکیه، فلسطین (غزه) و لبنان نام کشورهای عنوان شده هستند.

نمایش فیلم «پادشاه شن‌ها» در جشنواره مقاومت

دبیر جشن سیزدهم درباره نمایش فیلم «پادشاه شن‌ها» در جشنواره گفت: این فیلم درباره چگونگی شکل‌گیری آل سعود است و نشان می‌دهد که انگلیس چگونه در به وجود آمدن آن نقش داشته است، اما تعجب من از این است که چگونه برخی رسانه‌های ما نمایش این فیلم را مخالفت سیاست‌های دولت می‌دانند؛ درصورتی که این فیلم هیچ تضادی با سیاست‌های دولت ندارد. نکته دیگر اینکه چرا این رسانه‌ها به جای این که نگران نمایش این فیلم در داخل کشور باشند، کارهایی را که ضد ایرانی هستند و در جشنواره‌های مخلف به نمایش درمی‌آیند، محکوم نمی‌کنند.

وی همچنین درباره مکان برگزاری این جشنواره بیان کرد: دوره پیش جشنواره در کرمان برگزار شد و از آن استقبال خوبی نیز به عمل آمد، اما در این دوره به دو دلیل جشنواره را در تهران برگزار می‌کنیم. ابتدا مسئله بودجه که کمی دست ما را بسته بود. دوم این‌که در جلسات تصمیم بر این شد که به دلیل بار بیشتر تبلیغاتی، جشنواره سیزدهم در تهران برگزار شود.

حضور «بشار اسد» یک شیطنت رسانه‌ای بود

خزاعی درباره برخی شیطنت‌ها نسبت این جشنواره گفت: چندی پیش شایعه پیرامون حضور بشار اسد در جشنواره مطرح شده بود که شیطنت یک از رسانه‌ها بود که با فراخوانی فردی که آن مطلب را چاپ کرده ، دروغ بودن آن آشکار شد. وی نیز تعهد داد که دیگر دست به چنین شیطنت‌هایی نزند.

وی سپس، با اشاره به حضور نادر طالب‌زاده، مدیر بخش بین‌الملل در لبنان به تشریح  بخش بین‌الملل جشنواره تأکید کرد: جشنواره مقاومت به منظور تبیین و گسترش «فرهنگ مقاومت» در سه بخش مسابقه بین‌الملل، جایزه عماد مغنیه و چشم­‌انداز سینمای مقاومت در جهان، با حضور آثاری که به مقاومت مسلمانان و مظلومان جهان پرداخته­‌اند،  برگزار می­‌گردد و از کشورهای مختلف دنیا از جمله: امریکا، فرانسه، سوئیس، لبنان، بحرین، الجزایر، روسیه و... در این دوره فیلم و میهمان حضور دارد.

وی با اشاره به بخش جایزه عماد مغنیه عنوان کرد: این بخش ویژه به فیلم‌هایی با موضوع مقابله با تروریسم و جنایات گروه‌های تکفیری و وهابیت می‌پردازد و یکی از بخش‌های کلیدی و استراتژیک جشنواره است که از دو سال قبل طراحی شده و تلاش دارد تا فرصت و بستر مناسبی را برای معرفی و شناخت ابعاد شخصیتی و جایگاه مهم این شهید بزرگوار در عرصه مقاومت علیه استکبار و صهیونیسم بین‌الملل ایجاد کند و هم اسطوره‌ای را معرفی کند که تبدیل به یک برند و نماد مقاومت و الگوی موفق چریکی و استراتژیکی و اعتقادی در چالش مدام با نظام سلطه بود.

خزاعی گفت: آن چه مسلم است، برخلاف آنچه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه عماد مغنیه جوسازی می‌کنند و او را تروریستی بزرگ می‌نامند، وی تنها رزمنده‌ای خالص از مقاومت اسلامی لبنان بود که برای نجات کشورش از دست اشغالگران، تا پای جان مبارزه کرد و بیش از 26 سال، سازمان‌های اطلاعاتی سیا و موساد را به دنبال خود کشاند.

آثار ارسالی به جشنواره

دبیر سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت با بیان اینکه 259 اثر در 15 بخش مختلف سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به رقابت می‌پردازند، بیان کرد: 259 فیلم سینمایی، ویدئویی، مستند، کوتاه و انیمیشن در 15بخش مختلف این دوره از جشنواره به رقابت می‌پردازند.

وی ادامه داد: در بخش اصلی مسابقه 114 فیلم حضور دارند که به تفکیک در بخش سینمایی 18 فیلم، در بخش ویدئویی - سینمایی 14 فیلم، در بخش کوتاه 34 فیلم و در بخش مستند 48 فیلم به رقابت می‌پردازند.  در بخش مسابقه جلوه‌گاه نور80 فیلم در 4 زمینه مستند، داستانی، فیلمنامه، نماهنگ و انیمیشن به رقابت می‌پردازند که به تفکیک عبارتند از: در بخش مستند جلوه‌گاه نور 19 فیلم، در بخش فیلمنامه جلوه گاه نور 18 فیلم، در بخش داستانی جلوه گاه نور 22 فیلم، در بخش نماهنگ جلوه گاه نور 9 فیلم و در بخش انیمیشن جلوه‌گاه نور 12 فیلم. مسابقه بین‌الملل با 65 فیلم در 5 بخش یکی از گسترده ترین بخش‌های مسابقه است که در بخش سینمایی بین‌الملل 14 فیلم، در بخش مستند بین‌الملل 18 فیلم، در بخش تکفیری‌ها 10 فیلم، در بخش بصیرت (فتنه) 6، در بخش عماد مغنیه 17 فیلم  حضور دارند.

«جشنواره فیلم مقاومت برای همه مردم کشور»؛ شعار جشنواره

خزاعی با اشاره به حجم بالای فعالیت در حوزه استان‌ها و مناطق عنوان کرد: جشنواره فیلم مقاومت در این دوره با شعار «جشنواره فیلم مقاومت برای همه مردم کشور» در ستاد مرکزی کلید خورد و همین امر باعث شده است که تاکنون حدود 2600 نقطه در 31 استان کشور به جمع اکران‌کنندگان فیلم‌های این رویداد فرهنگی – سینمایی پیوسته‌اند.

وی ادامه داد: جشنواره در نقاط استانی از اول تا 15 مهرماه برگزار می‌شود. معمولا روال اینگونه است که برنامه‌های سطح شهر، توسط سازمان بسیج هنرمندان برنامه‌ریزی و از اول تا هفتم مهرماه برگزار می‌شود. همچنین حوزه‌های علمیه و مراکز آموزش عالی به دلیل آنکه در روزهای اول مهر درگیر آماده‌سازی فضای آموزشی هستند، برنامه‌های خود را از هفتم تا پانزدهم مهرماه برنامه‌ریزی می‌کنند. همچنین مسئولان هر استان، جشنواره را در سه یا چهار روز برگزار می‌کنند و می‌توانند حداقل روزی دو و حداکثر سه سانس نمایش فیلم داشته باشند. درضمن در راستای غنای محتوایی بیشتر این رویداد سینمایی و بسترسازی برای تقویت ابعاد آموزشی و مطالعاتی جشنواره در سطح استان‌ها و شهرهای مختلف کشور در نظر دارد کارگاه‌های آموزش مجازی فیلمنامه‌نویسی، جلوه‌های ویژه میدانی برگزار کند.

جایزه ویژه «اقتصاد مقاومتی» و «سبک زندگی ایرانی و اسلامی»

دبیر جشنواره در ادامه صحبت‌هایش به بحث اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: جشنواره مقاومت جایزه ویژه‌اش را به فیلم‌هایی اهدا می‌کند که با موضوع اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی تولید شده باشد. جشنواره در این دوره در قالب بخش‌های مختلف ملی و بین‌الملل علاوه بر فیلم‌های سینمایی، سینمایی ویدیویی، آثار مستند و کوتاه، در بخشی با عنوان «جایزه ویژه» از فیلم‌هایی تقدیر می‌کند که به موضوع اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی پرداخته باشند. به فیلم‌های برگزیده این بخش از سوی هیات داوران جایزه ویژه اهداء خواهد کرد.

خزاعی به بخش بزرگداشت‌ها هم اشاره کرد و گفت: جشنواره از چهره‌هایی چون: ابوالقاسم طالبی، جهانبخش سلطانی، مرتضی شعبانی، محمدتقی فهیم. تجلیل از این چهار چهره سینمایی به منظور پاسداشت تلاش‌های ماندگار و سالها خلاقیت و کوشش ارزشمند سینمایی این عزیزان در حوزه سینمای مقاومت صورت گرفته است.

برگزاری بخش افق نو برای مقابله با  موج اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی

در ادامه این مراسم غلام‌رضا منتظمی، دبیر اجرایی بخش افق نو، هم در سخنانی تصریح کرد: این قسمت از جشنواره در ادامه بخش هالیوودیسم بود که در قالب جشنواره فجر برگزار می‌شد. افق نو قرار بود سال گذشته در قالب جشنواره مجزا برگزار شود که به دلیل سیاست جدید سازمان سینمایی این اتفاق روی نداد. این جشنواره به واقع اقدامی است در مقابل موج اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی که در سینمای غرب به راه افتاده است.

وی ادامه داد: در این عرصه بسیاری از اندیشمندان و هنرمندان غربی نیز حضور خواهد داشت. در این رویداد یک نویسنده آمریکایی که پیشتر در جنگ ویتنام نیز حضور داشته از کتاب جدیدش رونمایی خواهد کرد. در این کتاب به موضوع هسته‌ای ایران توجه می‌شود و این امر مورد توجه قرار می‌گیرد که آنچه غرب به ایران درباره موضوع هسته‌ای نسبت می‌دهد، دروغی بیش نیست.

منتظمی خاطرنشان کرد: جای واقعی بخش افق نو، جشنواره مقاومت است، زیرا در جهان امروز مقاومت جدیدی در حال شکل‌گیری است که در آن ملت‌ها درمقابل آمریکا و اسرائیل به پا خواستند، البته از تبلیغات منفی که رسانه‌های مختلف بیگانه درباره این رویداد داشته‌اند، می‌توان حدس زد که این جشنواره برای آنها بسیار مهم بوده و اخبار آن را رصد می‌کنند.

تعامل بیشتر سینماگران و اندیشمندان

شهاب اسفندیاری مدیرکمیته پژوهش و تحقیق جشنواره نیز به عنوان آخرین مدیر جشنواره به سخنرانی صاحب‌نظران و اندیشمندان در جشنواره اشاره کرد و گفت: با هدف تعامل بیشتر سینماگران و اندیشمندان، صاحب‌نظران و علمای اسلامی در جشنواره فیلم مقاومت سخنرانی می‌کنند. این سلسله سخنرانی‌ها در راستای گسترش تعامل هنرمندان و سینماگران با صاحب نظران و متفکران و علمای اسلامی هم چنین، فراهم آوردن زمینه تامل و تعمق در مباحث نظری در حوزه سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درطول روزهای برگزاری جشنواره در تهران پیش‌بینی شده است.

وی افزود: آیت‌الله حائری شیرازی درباره نسبت هنر و اخلاق در فرهنگ اسلامی، حسن رحیم پور ازغدی درباره آسیب شناسی سینمای انقلاب و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان در مورد رسالت سینماگران انقلاب در برابر فرهنگ سلطه و حجت الاسلام میرباقری در مورد هنر متعالی، جهاد و مقاومت سخنرانی خواهند داشت.

مدیر کمیته پژوهش و تحقیق جشنواره خبر داد: نخستین همایش علمی بعد از برگزاری جشنواره از 5 تا 8 مهر در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر برگزار می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کارگاه پژوهشی جلوه‌های ویژه نوین سینمای جنگ در دانشکده سینما تئاتر برگزار می‌شود. کارگاه پژوهشی جلوه‌های ویژه سینمای جنگ با حضور سید هادی اسلامی، مدیر جلوه‌های ویژه فیلم سینمایی «چ» در محل دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر از ساعت 14 تا 17برگرار می‌شود.

captcha