حجتالاسلام صادق شکری، مدرس حوزه امام صادق(ع) نقده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی، در رابطه با تفکرات ناشایسته خرافی اظهار کرد: خرافات یک سری عقاید و اصول غلط و نامعقول و بیپایه و اساس است که در جامعه ترویج پیذا میکند و هیچگونه مبنای شرعی و منطقی ندارد.
وی ادامه داد: دین مقدس اسلام به عنوان یکی از منطقیترین آئینها و ادیان الهی افراد را به تفکر و تعقل دعوت کرده است تا بر روی تمامی اتفاقت دیدی منطقی داشته باشد.
وی با اشاره به آیه67 سوره مبارکه اعراف بیان کرد: در زمان مبعوس شدن پیامبر جهل و نادانی به نهایت خود رسیده بود و خرافات در آن به شدت دیده میشد بنابراین یکی از مهمترین اهداف تمامی انبیای الهی بهویژه پیامبر گرامی اسلام(ص) مبارزه با خرافهانگاری بوده است.
تقلید کورکانه عامل رواج خرافه انگاری در جامعه
حجتالاسلام شکری گفت: هیچ مسلمانی نباید اگر حرفی را میشنود بدون داشتن دلایل شرعی و عقلی آن را باور کند و از افراد دیگر تقلیدهای کورکورانه انجام دهد و کارهای بیمورد و بیجای افراد خرافی را در جامعه گسترش دهد.
وی با بیان رسومات عصر جاهلیت و عصر حاضر افزود: بیدقتی مسلمانان در تحلیل مسائل موجب شده است که افراد سودجو دین اسلام را براساس منافع خود تحریف کنند و اعمال ناصحیح را به اذهان بیاطلاع عموم مردم تلقین کنند.
حجتالاسلام شکری با اشاره به اینکه 950 آیه در قرآن کریم برای دعوت مردم به تفکر و تعقل آمده است، افزود: خرافهانگاریهای بیاساس موجب میشود که اظطرابها و تنشهای روحی در بین افراد رایج شود و افراد از واقعیتهای زندگی دور شوند و زندگی خود را با تفکرات پوچ و بیمحتوا ادامه دهند.