کد خبر: 1453777
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۹
سخنگوی سازمان اوقاف:

اظهارات نماینده رشت ظلم به وقف و مردم است/ سازمان اوقاف امانت‌دار موقوفات است

گروه جامعه: سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با اظهار تأسف از اظهارات نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی طرح این گونه مباحث تکراری، غیر‌واقعی و بی‌اساس را در رسانه مصداق ظلم به فرهنگ حسنه وقف و مردم عزیز و بهره‌مندان از خدمات و برکات این سنت نیک دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حسن ربیعی، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل این سازمان در واکنش به اظهارات نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب افزود: براساس ماده 6 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریه مصوب دوم دی ماه سال 63 مجلس شورای اسلامی، این سازمان در موقوفات تحت تولیت خود که به استناد ماده 81 قانون مدنی در اختیار ولی فقیه می‌باشد و به استناد تبصره ماده 1 قانون اوقاف مصوب مجلس شورای اسلامی، اذن آن به نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان داده شده است، تکلیف شرعی و قانونی دارد تا موجبات آبادانی موقوفات و بهره‌برداری صحیح از آنان را به منظور اجرای نیات امینانه واقفین خیراندیش فراهم آورد ربیعی تأکید کرد: بنابراین هرگونه اقدامی در این راستا و در تحقق این ماده قانونی با رعایت کلیه جوانب شرعی و قانونی حاکم بر وقف و کشور و از مجرای دستگاه‌های قانونی صورت می‌پذیرد.
سخنگوی سازمان اوقاف در رابطه با شبهات طرح شده تصریح کرد: اساساً سازمان اوقاف فاقد هر گونه مجوز برای صدور پروانه ساخت و ساز بوده و این دستگاه‌های ذیربط هستند که براساس درخواست مستأجرین و متصرفین قانونی موقوفات، اقدام به صدور قانونی مجوز ساخت و ساز می‌کنند. لیکن اظهارات نامبرده که «سازمان اوقاف اجازه صدور مجوز ساخت و ساز می‌دهد...» اساساً بی‌اساس و کذب محض است.
سخنگوی سازمان اوقاف با بیان اینکه جایگاه این سازمان دراداره امور موقوفات جایگاه حاکمیتی است، تصریح کرد: بیان این‌گونه موارد که سازمان اوقاف به یک زمین‌خوار بزرگ تبدیل شده است در مصاحبه یک نماینده مجلس شورای اسلامی جای تأمل فراوان و بی‌تردید تبعات حقوقی و قضایی دارد.
ربیعی در ادامه اضافه کرد: این نماینده محترم در سخنان‌شان ضمن اشاره به اعتقاد خود در خصوص زمین‌خوار بودن نهادها، اوقاف را بزرگ‌ترین زمین خوار کشور معرفی کرده است که در این خصوص لازم است وی تعریف خود را از زمین‌خواری ارائه کند که آیا احیای موقوفات و خارج نمودن آن از دست متصرفین و موقوفه‌خواران یا عمل به فرمایش امام راحل (ره) در خصوص«باقی ماندن موقوفات به حال وقفیت و عمل کردن به وقف» و ایستادگی در مقابل درخواست‌های نابه‌جا و غیرقانونی و غیرشرعی عده‌ای مبنی بر خروج املاک وقفی از حالت وقفیت و مصادره این اموال به صورت شخصی، نامش زمین‌خواری می‌باشد؟ ما قضاوت را به وجدان‌های منصف و آگاه و مراجع قانونی واگذار می‌کنیم.
ربیعی همچنین در خصوص ادعای این نماینده در رابطه با افزایش آمار امامزادگان کشور با اشاره به تکراری بودن این موضوع و عدم آشنایی این نماینده با سوابق و مباحث تاریخی خاطر نشان کرد: در رابطه با افزایش آمار امامزادگان در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اطلاع می‌رساند، اولاً در قبل از انقلاب اسلامی آماری دقیق و مستند در رابطه با تعداد بقاع متبرکه و امامزادگان عظیم‌الشأن وجود نداشته و این سازمان براساس وظایف سازمانی و ملاک‌ها و معیارهای تاریخی و اسناد و مدارک و شیاع محلی و ... اقدام به شناسایی دقیق و ثبت آمار امامزادگان و بقاع متبرکه در سامانه جامع بانک اطلاعات سازمان اوقاف کرده و در همین راستا نیز  با لطف و عنایت الهی  بقاع متبرکه را به لحاظ عمرانی و فرهنگی به قطب‌های زیارتی و دینی و کانون‌های قرآنی و محلی برای آرامش معنوی مردم تبدیل کرده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: متأسفانه این نوع اظهارات در رابطه با افزایش آمار امامزادگان که برای چندمین بار توسط وی مطرح می‌شود، همسو با تبلیغات منفی و سوء‌رسانه‌های بیگانه و معارض با انقلاب اسلامی بوده که بیان آن از زبان یک نماینده محترم مجلس شورای اسلامی  در رسانه‌های جمعی جای تعجب و تأسف دارد.
وی تصریح کرد: این سازمان خود پیشگام و پیشرو در مقابله با موهومات و خرافات مرتبط در این حوزه بوده که آقای جعفرزاده قطعاً باید از سوابق این امر در استانی که نمایندگی آن را بر عهده دارد آگاه باشند.
ربیعی با اشاره به وظایف این سازمان در اداره بقاع متبرکه گفت: تولیت امامزادگان نیز دارای مستندات قانونی و شرعی است که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. در تبصره 2 ماده 1 قانون تشکیلات این سازمان تولیت امامزادگان در مواردی که ولی فقیه متولی خاصی برای بقاع متبرکه معین نکرده‌اند، با سازمان اوقاف و امور خیریه خواهد بود. نحوه اداره آن نیز به موجب ماده 5 همان قانون با انتخاب هیئت امناء از میان افراد مؤمن، متعهد و مورد وثوق از خود اهالی منطقه و محل است و نحوه نظامات مالی، اداری و برداشت نذور و مصرف درآمد آن نیز در آن ماده قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی و آئین‌نامه اجرایی آن در قانون تصریح و پیش بینی شده و از سوی دولت مصوب شده است و هیچ‌گونه شبهه و ابهامی در اداره این اماکن متبرکه از سوی مردم وجود ندارد. لذا این نماینده اگر موردی هم مشاهده کرده‌اند، مصادیق را به این سازمان اعلام کنند تا براساس قانون و مقررات پیگیری شود.
سخنگوی سازمان اوقاف با بیان اینکه این سازمان همواره پاسخگوی اقدامات قانونی خود بوده است، افزود: اگر چه نمایندگان به استناد ماده 9 قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مصوب 15 فروردین ماه سال 91، در اظهارات خود آزادند، لکن بیان چنین مطلبی از وی به استناد قانون مذکور به دور از شأن نمایندگی است و قطعاً ایشان باید خود پاسخگوی اظهارات‌شان باشند. 
سخنگوی سازمان اوقاف در پایان با یادآوری این مطلب که اوقاف خود را خدمتگزار مردم و امانت دار موقوفات می‌داند، تصریح کرد: این سازمان حق قانونی و قضایی خود می‌داند که در راستای استیفای حقوق موقوفات و بقاع متبرکه، پیگیری قضایی وحقوقی این اظهارات نسنجیده را بعمل آورد.

captcha