به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از هفت عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس شب گذشته، 2 مهرماه با حضور امیر احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی و حجتالاسلام روحالله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
امیر پوردستان در این مراسم با بیان اینکه دفاع مقدس ما ریشه در فرهنگ عاشورایی دارد و برگرفته از مکتب حسینی است، بیان کرد: آن زمان که شیپور جنگ نواخته شد و رژیم بعثی عراق با 12 تیپ زرهی و نیروهای خود مرزهای ما را مورد تعرض قرار داد، رهبر کبیر انقلاب نوای تاریخی امام حسین(ع) را سردادند و مردم ایران، این ندا را لبیک گفتند و عزت و سربلندی را برای ایران اسلامی به ارمغان آوردند.
وی افزود: مرور وقایع دوران دفاع مقدس نشان میدهد که نیروهای ایرانی در آن زمان از آمادگی نسبی برخوردار بودند چرا که ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دو دسته تقسیم شد، یک عده ژنرالها و عدهای هم درجهداران را تشکیل میدادند، به همین دلیل ارتش با چالشهای زیادی مواجه بود. هر چند سپاه تشکیل شده بود، اما برای مأموریتهای اطلاعاتی بود و اولین حرکتی که استکبار پس از تحریمهای اقتصادی انجام داد، موج ترور در کشور بود و گروهکهایی در خانههای تیمی ترورهای کور و هوشمند انجام میدادند و ارتش نیز با این آشفتگی که داشت، در واقعه کردستان ورود یافت و این امر سبب خیر برای نظام جمهوری اسلامی شد و زمانی که در این واقعه شرکت کرد، سازمان یافت، به همین دلیل برای جنگ آمادگی نسبی را پیدا کرده بود و سبب شد تا بتوانیم در مقابل رژیم عراق ایستادگی کنیم.
امیر پوردستان ادامه داد: ارتشی که از نظر عِده و عُده در شرایط خوبی نبود و گردان تانکی دشمن که 56 تانک داشت، گردان تانکی ما تنها 16 تانک داشت و این ایستادگی و ولایتمداری و ایمان به خدا بود که سبب شد به پیروزی برسد و این درس بزرگی است و اثرات خوب آن را در حال حاضر در جامعه میبینیم.
وی در ادامه ویژگیهای دفاع مقدس را برشمرد و گفت: ما در این جنگ مدافع و نه متجاوز بودیم، در حالی که عراق با هدف تصرف خاک و براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی به خاکهای ایران حمله کرده بود، چرا که انقلاب ما ادبیات جدیدی مانند ولایت فقیه، حکومت دینی و مردمسالاری دینی را آورده بود و آمریکا از این ادبیات انقلاب هراس داشت.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی عنوان کرد: سربازان ما گلادیاتور نبودند که همه را بکشند، بلکه با بصیرتی که داشتند در مقابل دشمن ایستادگی کردند. از سوی دیگر ما قصد کشورگشایی نداشتیم، هر چند عملیاتهایی را ساماندهی کرده و به خاک عراق پیشروی کرده بودیم اما هدفمان تسلط بر عراق نبود بلکه میخواستیم این امر حربهای برای مجبور کردن عراق برای تن دادن به خواستههایمان بود.
امیر پوردستان تصریح کرد: ما برای رسیدن به هدف به هر ابزاری متوسل نشدیم در حالی که عراق از همه ابزارها از جمله بمبهای شیمیایی برای رسیدن به هدفش استفاده کرد. همچنین در مورد اسیر گرفتن با اینکه این موضوع سبب رکود عملیات میشود و کشته شدن آنها نفع بیشتری دارد تا اسیر شوند، اما این کار را نمیکردیم و اسرا را همانند عراقیها نمیکشتیم.
وی ادامه داد: ما در برابر دنیای استکبار ایستاده بودیم، چرا که آمریکا با همه اذنابش و شوروی با همه ظرفیتش آمده بود تا نظام جمهوری اسلامی را شکست دهد، در حالی که ما بر نیروی ایمان متکی بودیم. از این رو سه عامل بنیههای اعتقادی و روحیه شهادتطلبی، حمایت مردمی و هدایتهای پیامبرگونه امام خمینی(ره) سبب پیروزی بر دشمن در هشت سال جنگ تحمیلی بود.
امیرپوردستان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه، این جنگ یک گنج است، افزود: در دیداری که روز گذشته با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان بر کار هنرمندانه در زمینه تبیین نقش ارتش در دفاع مقدس و آمیختن این ادبیات با هنر و شرححال نویسی تأکید کردند که در این راستا، 253 عنوان کتاب در رابطه با شرح حال ایثارگران و جانبازان ارتش نوشته شده است.
گفتنی است در پایان این مراسم از هفت عنوان کتاب با عناوین «پرستوی دهلاویه» (تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات شهید چمران)، «تقویم تاریخ دفاع مقدس» جلدهای24، 25، 26 و 27، «گیلانغرب در جنگ» و «گوهرهای خفته در خاک» رونمایی شد و مجید نجفپور، محمدرضا تمری، ریحانه خوشطینت، امیرسرتیپ نبی کریمی، امیرسرتیپ فرهاد بهروزی و امیرسرتیپ سعید پورداراب نویسندگان کتابهای یادشده مورد تجلیل قرار گرفتند.