به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهمترین رویدادهای اقتصادی در هفتهای که گذشت به شرح ذیل میباشد:
بخشنامه بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور ابلاغ شد
براساس گزارش معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور، این بخشنامه شامل 6 پیوست سقف اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای از محل درآمدهای عمومی برحسب امور و فصل، برنامه زمان بندی تهیه و تنظیم لایحه بودجه سال 1394 کل کشور و همچنین ضوابط مالی ناظر بر تنظیم بودجه میشود.
دستورالعمل تهیه و تنظیم بودجه دستگاه های اجرایی ملی و استانی شامل دستورالعملهای ساماندهی طرحهای تملک داراییهای سرمایه ای، هزینه یابی فعالیتها و طبقهبندی اقتصادی هزینه ها شامل دو ضمیمه دستورالعمل هزینه یابی فعالیت ها و دستورالعمل طبقه بندی اقتصادی هزینه ها پیوست شماره چهار بخشنامه بودجه سال 94 است.
دستورالعمل تهیه و تنظیم برنامه سالانه و دستورالعمل تهیه و تنظیم بودجه شرکتهای دولتی دو پیوست دیگر بخشنامه بودجه سال آینده هستند.
دریافت کارمزد برای ارسال پیامک بانکی غیرقانونی است
ناصر حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی، درباره دربافت کارمزد از پیامکهای ارسالی بانکها برای مشتریان گفت: بسیاری از بانکها به محض کسر یا افزوده شدن مبلغی به حساب مشتریان ، آن را با پیامک به اطلاع مشتریان می رسانند که اگر برای این خدمت کارمزدی دریافت کنند، غیر قانونی است.
وی از هموطنان خواست هرگونه دریافت وجه با این بهانه را با شمارههای 29954855 برای پیگیری به بانک مرکزی اطلاع دهند.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی درباره دریافت کارمزد از پذیرندگان پایانههای فروش که قرار است از ابتدای آبان ماه اجرایی شود گفت: اگر بانک مرکزی مجبور نبود که این کارمزدها را دریافت کند، تمایلی برای اجرای این طرح نداشت.
وی با بیان اینکه شبکه شتاب نیاز به بازسازی و نگهداری دارد گفت: فعالان حوزه ارائه خدمات پرداخت الکترونیکی (PSP) به صورت مستقیم دارای 15 هزار و به صورت غیرمستقیم دارای 30 هزار فعال است، بنابراین این صنعت دارای 50 هزار فعال است.
حکیمی با بیان اینکه هزینه سالانه هر نفر از این 15 هزار نفر 30 میلیون تومان است اظهارداشت: برای نگهداری این افراد نیاز به 450 میلیارد تومان است و این در حالی است که عمر مفید پایانههای فروش تنها 5 سال است و قیمت آن نیز 450 تا 550 هزار تومان برای پایانههای با سیم و پایانههای بدون سیم یک میلیون و یکصد هزار تومان است.
داشتن برنامه راهبردی از اولویتهای اصلی بانکهاست
علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مجمع عمومی عادی سالیانه بانک مسکن، با ابراز خرسندی از اینکه گزارشهای حسابرسی با صراحت و شفافیت ارائه میشود، اظهار کرد: سازمان حسابرسی نقش مهمی در شفافسازی گزارشهای مالی و فعالیت سازمانها دارد.
وی با اشاره به تأکید رئیسجمهور در خصوص حل مشکلات مسکن مهر و تسریع در وصول اقساط آن گفت: حل مشکلات مسکن مهر مربوط به سایر نهادها نیز است و اتخاذ راهکارهای مربوطه نه تنها به بانک مسکن بلکه به وزارت راه و شهرسازی و ... نیز مرتبط است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بانکها باید برنامه راهبردی برای فعالیت خود داشته باشند تأکید کرد: داشتن برنامه راهبردی یکی از اولویتهای اصلی بانکهاست و در رأس آن افزایش شفافیت در فعالیتها، یکپارچهسازی سیستمها، انضباط مالی و افزایش تولید کشور است. مادامی که بانکها از عملیات اصلی خود سودآور نشوند نباید انتظار داشت از بنگاه داری خارج شوند یا در عملیات خود پایداری داشته باشند.
۲۹ بانک عامل لیست بنگاههای خود را اعلام کردند
حمید تهرانفر، معاون بانک مرکزی از استقبال بانکهای عامل در اعلام فهرست بنگاههای خود در پایان مهلت اعلام شده خبر داد و گفت: در مهلت تعیین شده 28 تا 29 بانک جزئیات شرکتها و فعالیتهای خود را به بانک مرکزی اعلام کردند.
وی با بیان اینکه از مجموع 34 بانک تنها 5 بانک تاکنون فهرست بنگاههای خود را به بانک مرکزی ارائه نکرده اند افزود: با پیگیری انجام شده مشخص شد که اطلاعات این بنگاه ها نیاز به اصلاحاتی داشته که پس از انجام این اصلاحات تا حداکثر دو روز آینده به بانک مرکزی اعلام خواهد شد.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: بانکهای باقیمانده هم فهرست بنگاههای خود را با ذکر تعداد شرکتها، ارزش و نوع فعالیت و ذکر جزئیات اعلام می کنند تا مردم نیز در جریان امور قرار بگیرند.
اولین همایش «اقتصاد بدون ربا» برگزار میشود
موسسه فرهنگی-اقتصادی «اقتصاد پاک» با همکاری بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و با کارشناسی کارشناسان اقتصادی از دانشکده اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، اولین همایش «اقتصاد بدون ربا» را 15 مهر ماه امسال در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار میکند.
طبق اعلام دبیرخانه این همایش، محور اصلی مباحث تخصصی همایش امسال «بررسی نظام بانکی کشور پس از انقلاب و گستره ربوی آن» است.
به همین منظور علاقمندان میتوانند تا تاریخ 12 مهر ماه 93 مقالات خود را با موضوعات زیر به آدرس رایانامه دبیرخانه همایش Eqtesad.Pak@gmail.com ارسال کنند.
تلاش برای پررنگتر کردن نقش بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاههای اقتصادی
علی صالحآبادی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست شرکتهای هلدینگ و سرمایهگذاری برتر با معاون اول رئیسجمهوری، اظهار کرد: رئیسجمهوری گفته که شرکتهای پیشران در اقتصاد باید نقش بیشتر در کمک به تامین مالی و خروج از رکود ایفا کنند که در این مرحله شرکتهای سرمایهگذاری و هلدینگ به عنوان پیشران در اقتصاد ما مدنظر دولت است.
صالح آبادی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی این است که نقش بازار سرمایه در تامین مالی فعالیتهای اقتصادی ارتقا یابد که این نشان از توجه دولت به بازار سرمایه و ظرفیتهای آن برای خروج از رکود است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهارداشت: سال گذشته 27 هزار میلیارد تومان مجموعه افزایش سرمایهها و انتشار اوراق مشارکت و سایر اوراق بوده که اگر این عدد را با سال قبل مقایسه کنیم که حدود 12 هزار میلیارد تومان بود، بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: البته طبیعی است که ما به جایگاه بازار سرمایه راضی نیستیم و باید جایگاه بهتری برای آن ترسیم کنیم.
خلاصه مقالات هشتمین همایش دوسالانه «اقتصاد اسلامی» منتشر شد
خلاصه مقالات هشتمین همایش دوسالانه «اقتصاد اسلامی» توسط پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس منتشر شد. این همایش با عنوان «اخلاق در اقتصاد اسلامی و اقتصاد ایران» در بهار 93 توسط پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس برگزار شده بود.
این همایش در محورهایی چون پایههای اخلاق در اقتصاد اسلامی، پیشینه اخلاق در اقتصاد ایران، اخلاق در اقتصاد اسلامی و عملکرد دولتهای جمهوری اسلامی ایران، اخلاق در بازار اسلامی و بازارهای جمهوری اسلامی ایران، اخلاق و توسعه از دیدگاه اسلامی و عملکرد اقتصاد ایران، اخلاق تولید و مصرف در اقتصاد اسلامی و اقتصاد ایران، اخلاق اقتصادی اسلامی و نظامهای ارزشی دیگر در جمهوری اسلامی ایران، اخلاق در اقتصاد اسلامی و اقتصاد غیررسمی در جمهوری اسلامی ایران، اخلاق در اقتصاد اسلامی و موضوعهای دیگر درجمهوری اسلامی ایران و دیگر موضوعات برگزار شده بود.
علاقمندان میتوانند خلاصه مقالات این همایش را از این لینک دریافت کنند.