کد خبر: 1455267
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۳
موسوی هوایی:

۸۳ درصد مردم نمازخوان هستند/ رعایت روش تحقیق؛ عامل تمایز اجلاس جاری نماز

گروه جامعه: معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در نشست خبری بخش علمی بیست‌وسومین اجلاس سراسری نماز، گفت: در سال ۹۰ طی پژوهشی سطح دین‌داری مردم سنجیده شد که نشان داد ۸۳ درصد مردم نمازخوان هستند و ۹۹ درصد نیز معتقد به نماز هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد موسوی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی که مسئول کمیته علمی ـ پژوهشی بیست‌و‌سومین اجلاس سراسری نماز است، امروز دوشنبه هفتم مهر ماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح برنامه‌های بخش علمی اجلاس نماز پرداخت.
«نماز و تعالی فرهنگ» موضوع بخش علمی بیست‌و‌سومین اجلاس نماز
وی با اشاره به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی اعلام شده است، گفت: بر همین اساس و به پیشنهاد رئیس سازمان تبلیغات اسلامی «نماز و تعالی فرهنگ» به عنوان موضوع بخش علمی بیست‌و‌سومین اجلاس سراسری نماز انتخاب شد.
حجت‌الاسلام موسوی هوایی تفاوت اجلاس جاری با اجلاس‌های نماز سال‌های گذشته را رعایت روش تحقیق در انتخاب عناوین و موضوع‌ها عنوان و اظهار کرد: بخش علمی بیست‌وسومین اجلاس سراسری نماز در شش سرفصل اصلی مطرح شده است.
«مفهوم شناسی تعالی فرهنگی در پرتو نماز» اولین سرفصلی بود که حجت‌‌الاسلام هوایی در خصوص آن گفت: به وسیله پژوهش‌های صورت گرفته در این سرفصل تعالی فرهنگی از نگاه اسلامی، تشیع و انقلاب اسلامی و نقش نماز در این تعالی تبیین می‌شود.
وی دومین سرفصل این فراخوان را «مبانی و اصول تعالی فرهنگی در پرتو نماز» عنوان کرد و گفت: از این موضوع مبانی کاربردی‌ استخراج می‌شود و نتایج پژوهش‌های مرتبط با آن حتی برای سازمان تبلیغات اسلامی نیز راه‌گشا خواهد بود.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: سیاست‌ها و راهکارهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز، شاخص‌ها و نمادهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز، آثار و دستاوردهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز و موانع و آسیب‌شناسی تعالی فرهنگی در پرتو نماز دیگر سرفصل‌های این فراخوان هستند.
وی با تأکید بر اهمیت موضوع «آسیب‌شناسی تعالی فرهنگی در پرتو نماز» گفت: این موضوع به دو بخش پژوهش‌های کتابخانه‌ای و پژوهش‌های میدانی تقسیم می‌شود و در زیر مجموعه آن موضوع‌هایی چون بررسی چالش‌های رسانه‌های جمعی در خصوص تعالی فرهنگی و مبحث خرافات و بدعت‌ها و آسیب‌هایی که به تعالی فرهنگی وارد می‌کند بررسی خواهد شد.
مسئول کمیته علمی ـ پژوهشی بیست‌و‌سومین اجلاس سراسری نماز با اشاره به برگزاری شکوه‌مند مراسم محرم و لزوم بررسی خرافات و بدعت‌ها در این حوزه تصریح کرد: این تحقیقات می‌تواند به عقلانیت شیعی در حرکت‌های فرهنگی جامعه کمک کند.
چهارم و پنجم دی ماه؛ خوزستان
وی زمان برگزاری اجلاس نماز را چهارم و پنجم دی ماه در استان خوزستان اعلام کرد و گفت: در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری پنج اجلاس منطقه‌ای هستیم که این اجلاس‌ها از اواخر ابان ماه تا اول دی‌ماه در استان‌های تهران، کردستان، اردبیل، هرمزگان و فارس برگزار می‌شود.
حجت‌الاسلام موسوی هوایی فرصت ارسال آثار به اجلاس سراسری نماز را تا آخر آبان ماه اعلام کرد و گفت: فرصت ارسال آثار به اجلاس‌های منطقه‌ای کوتاه‌تر خواهد بود و مقالات پس از ارائه در استان‌ها به اجلاس سراسری ازسال می‌شوند.
وی افزود: مقاله‌های برتر اجلاس در قالب کتاب منتشر می‌شود و مقاله‌هایی نیز که دارای نمره خوب باشند در سایت اجلاس بارگذاری خواهند شد.
وی در ادامه به تشریح اقداماتی که سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه نماز انجام داده است پرداخت و اظهار کرد: آموزش‌های تخصصی در حوزه نماز برای هفت گروه تأثیرگذار در زمینه نماز از جمله مبلغان، روحانیان، رؤسای هیئت‌های مذهبی، مداحان، معلمان پرورشی و ... توسط سازمان تبلیغات اسلامی صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: سلسله پژوهش‌هایی نیز در مبحث دین‌داری که بخشی از آن در خصوص نماز بوده است توسط سازمان تبلیغات اسلامی صورت گرفته از جمله در سال 90 طی پژوهشی سطح دین‌داری مردم با شاخص‌های متعدد سنجیده شد که نشان داد 83 درصد مردم نمازخوان هستند و 99 درصد نیز معتقد به نماز هستند.
حجت‌الاسلام موسوی هوایی افزود: این پژوهش از 21 هزار نفر از سطح جامعه تهیه و نتایج بسیار دلگرم‌کننده‌ای به دست آمد.
در پایان این نشست خبری از پوستر فراخوان مقالات بیست‌وسومین اجلاس سراسری نماز رونمایی شد.

اصغری
|
-
|
۱۳۹۳/۰۷/۰۷ - ۱۳:۳۳
0
0
این درصد را دقیقا از کجا متوجه شده‌اند که اعلام شده است؟؟؟
آخه هم کاهل‌الصلاة داریم و هم تارک‌الصلاة این آمار دقیقا جزء کدام دسته است؟؟؟!!
کبوتر
|
-
|
۱۳۹۳/۰۷/۰۷ - ۱۵:۱۲
0
0
فکر می‌کنم این آمارگیری در حوزه انجام شده باشد
captcha