علیرضا حاجیانزاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره برنامههای کانون با محوریت قرآن گفت: برنامههای دینی و قرآنی شیرازه همه برنامههای ماست، البته برنامههای دینی و قرآنی مستقیم هم داریم، به عنوان مثال بسیاری از فعالیتهای هنری نظیر کاردستی، تئاتر، نقاشی، دلنوشتههای کودکان، شعرهای کودکان و ... براساس مفاهیم قرآنی است و علاوه بر این تلاش میکنیم تا فضای برنامههای ما معنوی و دینی باشد و این جزء سیاستهای کانون است.
وی در ادامه به تشکیل هستههای فکری در کانون اشاره کرد و افزود: این هستهها با موضوعات گوناگونی تشکیل شده و یکی از آنها موضوع قرآنی و معارف دینی است و آنچه که در حال حاضر تحقق یافته و اجرا میشود، کتابهای دینی به ویژه در حوزه قصههای قرآنی آثاری را تولید کردیم، حتی انیمیشنهایی که ساخته میشود، موضوعات قرآنی در آنها ملحوظ میشود.
حاجیانزاده ادامه داد: اتاق فکر و هستههای فرهنگی که در این زمینه تشکیل شده در راستای این است که جنبههای بیشتری به این موضوع داده شود و ابعاد گستردهتری را بررسی کنیم و چون مدیریتم جدید است یکی از سیاستهایم این است که اتاقهای فکر با موضوعات گوناگون تشکیل شود.
وی در پاسخ به اینکه آیا تولیدات کانون براساس نظرسنجیهای کودکان و خانوادههاست، گفت: قطعاً نظرسنجی میشود و این برنامه آینده من است که نویسندگان و هنرمندان براساس نیاز جامعه به سمت تولید آثار بروند.
مدیرکل کانون پرورش کودکان و نوجوانان تصریح کرد: تاکنون این گونه بوده که نویسندگان براساس نیازی که خود احساس میکردند، کتاب مینوشتند و کانون یا تأیید میکرد یا تأیید نمیکرد که در صورت تأیید نکردن، کتاب منتشر نمیشد، اما سیاستی که من دنبال میکنم و در آینده نزدیک تحقق مییابد، نیازهای عمومی که برای کودکان و نوجوانان وجود دارد از جمله، نیازهای اجتماعی، رفتاری، دینی و ... را سنجیده و در اختیار نویسندگان و هنرمندان قرار دهیم تا آثار خود را براساس این نیازسنجی و توان خود و ذائقه کودکان بنویسند.
وی در ادامه با تأکید بر اولویتبندی نیازهای کودکان بیان کرد: کتابهایی که براساس نیاز کودکان تولید خواهد شد، میتواند در زمینه رمان و قصه، شعر با مضامین گوناگون و یا کتابهای علمی برای آنها باشد.
حاجیانزاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره تشکیل دبیرخانه دائمی هفته ملی کودک بیان کرد: پیشنهاد تشکیل این دبیرخانه به وزیر آموزش و پرورش ارائه شده است، بنابراین در حال حاضر این دبیرخانه شکل نگرفته است و بناست تا اساسنامهای برای آن تدوین و سپس تصویب شود تا بتوانیم این دبیرخانه را راهاندازی کنیم.
وی تصریح کرد: با تشکیل این دبیرخانه، مسائل و مشکلات کودکان در حوزههای مختلف پیگیری خواهد شد، البته در حال حاضرمرکز یا مؤسسه در کشورمان در رابطه با این موضوع وجود ندارد که به طور مستمر مسائل مربوط به کودکان را پیگیری کند.