کد خبر: 1455832
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵
یونسکو اعلام کرد:

تأمین هزینه‌های داعش با فروش آثار تاریخی عراق

گروه بین‌الملل: کارشناسان یونسکو طی همایشی در پاریس تأکید کردند: داعش برای تأمین هزینه‌های مالی‌اش آثار تاریخی عراق و سوریه را می‌فروشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «السومریه نیوز»، گروهی از کارشناسان و دیپلمات‌های جهان دیروز، 7 مهر، طی همایشی با عنوان «میراث عراق در خطر است» در پاریس اعلام کردند: تشکیلات داعش آثار باستانی عراق را تخریب می‌کند و قطعات تاریخی موجود در این آثار را برای تأمین هزینه‌های مالی‌اش می‌فروشد.
فیلیپ لالیو، نماینده فرانسه در یونسکو اعلام کرد: میراث عراق در معرض خطر بسیار بزرگی است، ما می‌توانیم جنایت‌های داعش علیه آثار تاریخی عراق را محکوم کنیم؛ در حالی که این تشکیلات بدترین جنایت‌های ضد بشری را نیز مرتکب می‌شود.
وی افزود: میراث باستانی عراق، در خطری بزرگ است و با توجه به اهمیت فرهنگ و میراث باستانی در برقراری صلح و گفت‌وگو، این مسئله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
فیلیپ لالیو تصریح کرد: گروه تروریستی داعش، مجسمه‌ها را بت می‌شمارد و بسیاری از مجسمه‌ها و کلیساها و آثار باستانی مسیحی، یهودی و اسلامی را به همین بهانه نابود کرده است.
وی با تأکید بر اهمیت اهتمام به فرهنگ و میراث بشری با هدف تحقق صلح و گفت‌و‌گو افزود: آیا زمانی که آمار کشته‌شدگان در عراق به دست داعش، ده‌ها هزار نفر اعلام می‌شود، پاکسازی فرهنگی مورد توجه قرار می‌گیرد؟!
لالیو با تاکید بر ضرورت مبارزه با پدیده قاچاق آثار باستانی، گفت: مبارزه با قاچاق، مبارزه با تروریسم است؛ زیرا نباید اجازه داد قاچاق، به منبعی برای تامین نیازهای مالی سازمان‌های تروریستی تبدیل شود.
قیس حسین رشید، مدیرموزه بغداد نیز گفت: مافیاهای بین‌المللی که به آثار باستانی و تمام چیزهایی دارای هویت تاریخی توجه دارند، به داعش کمک می‌کنند که آثار تاریخی عراق را بفروشد، این گروه مانند واسطه عمل می‌کنند.
وی افزود: تعیین میزان قاچاق آثار تاریخی عراق یا خسارت‌هایی که در پی این وضعیت به عراق وارد می‌آید، ممکن نیست.
قیس حسین خورشید تصریح کرد: داعش، برای خارج کردن این آثار باستانی از عراق، تونل‌هایی ایجاد می‌کند و آن ها را در آن سوی مرزها در کشورهای اروپایی و آسیایی به فروش می‌رساند تا بتواند نیازهای مالی خود را تامین کند.
رشید با بیان این‌که داعش برای خارج کردن این آثار، برخی از آن‌ها را قطعه قطعه می‌کند، اظهار داشت: به این ترتیب، نمی‌توان برآورد که چه حجم وحشتناکی از خسارت، به عراق و میراث باستانی آن وارد می‌شود. برخی از این آثار بیش از دو هزار سال قدمت دارند و از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند اما با توجه به این که نمی‌دانیم چه قطعاتی ربوده شده‌اند، هنوز نمی‌دانیم میزان خسارتی که به عراق وارد شده است، چقدر است.
ایرینا بوکووا، دبیرکل یونسکو نیز در این باره گفت: این موضوع را به همه کشورهای عضو و موزه‌های بزرگ جهان و بازارهای هنری اعلام کرده‌ایم. به همه کسانی که در مجال مبارزه با قاچاق فعالیت می‌کنند نیز اطلاع داده‌ایم و از آن‌ها خواسته‌ایم که در قبال قطعاتی که ممکن است از طریق قاچاق آثار باستانی عراق به دست آن‌ها می‌رسد، هوشیار باشند.
وی افزود: یونسکو همچنین از شورای امنیت خواست، قطعنامه‌ای پیشگیرانه تصویب کند که به موجب آن هرگونه خرید و فروش آثار باستانی عراق و سوریه را ممنوع کند تا جلوی قاچاق آثار باستانی این دو کشور گرفته شود.
بوکووا در ادامه تصریح کرد: اطلاعات و داده‌ها و تمام اطلاعاتِ موجود در این زمینه را در اختیار ستادهای کشورهایی که در حمله به پایگاه‌های داعش در عراق و سوریه شرکت دارند، قرار دادیم. مسئولان عراقی نیز اقداماتی مشابه در این زمینه انجام دادند و تاکید کردند که عناصر داعش، بسیاری از کاخ‌ها و پایگاه‌ها را تصرف کرده و آن‌ها را به پایگاه‌هایی نظامی برای خود تبدیل کرده‌اند.

captcha