حجتالاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس ستاد اقامه نماز استان قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به برنامههای مخرب شبکههای ماهوارهای و تأثیر آن بر افراد جامعه، گفت: برنامههای شبکههای ماهوارهای نوعی پوچگرایی از طریق رویاپردازی و رویاسازی را برای مردم ایجاد میکنند.
وی با اشاره به هیجانهای ناشی از برنامههای شبکههای ماهوارهای، اظهار کرد: لذتهای کاذب با لذتهای معنوی اصلا قابل مقایسه نیست و هیجان کاذب شبکههای مبتذل اعتیادآور است؛ ماهواره یعنی خودکشی عمومی معنویت در جامعه. دشمن هرگز خیر و صلاح ما را نمیخواهد؛ دیش ماهواره همانند قیفی است که تمام آلودگیها و ویروسهای جهان آلوده غرب را به داخل خانه و خانواده سرازیر میکند.
کارشناس نهاد مقام معظم رهبری در مورد پرسشی در ارتباط با ریشه خرید ماهواره، گفت: این مسئله ریشه در ناآگاهی، لذتگرایی، دور بودن از فضای معنوی، توجیهات سطحی، جوزدگی، چشم و همچشمی، بیکاری، شکست در زندگی زناشویی و رسانهای شدن خانوادهها دارد.
وی ادامه داد: باید با اهداف و شیوههای تخریب و متولیان پشت پرده شبکههای ماهوارهای آشنا شویم و بدانیم که چه شده که آنها دلشان برای ما سوخته و شب و روز در پی پر کردن اوقات فراغت ما هستند.
حجتالاسلام لطفیان با بیان نکاتی درباره رفتوآمد و صله رحم با افرادی که دائم پای ماهواره نشستهاند، اظهار کرد: تلاش کنید ارتباط خود را با اقوامی که از ماهواره استفاده میکنند قطع نکنید. زمانی که به خانه این دسته از اقوام میروید بدون تعارف، اما با نرمی از آنها بخواهید که ماهواره را خاموش کنند و اگر خاموش نکردند در اتاق دیگری بنشینید؛ در واقع شما میتوانید شکل صله رحمتان را تغییر دهید.
وی افزود: سبک زندگی قرآنی با آموزههای غربی سازگاری ندارد و یکی از اصلیترین راهکارهای غرب برای رسیدن به هدف، فاسد کردن مسلمانان است و جدا کردن اندلس از پیکر جامعه اسلامی از شیرینترین تجربیات دشمنان اسلام است.
کارشناس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: متأسفانه در بعضی کشورهای غربی بیغیرتی به قدری عادی شده که حتی بین دوستان مسابقه خیانت به همسر رواج دارد و مایه افتخار است.
وی یکی دیگر از اصلیترین اهداف شبکههای ماهوارهای را فروپاشی کانون خانوادهها عنوان کرد و گفت: ماهوارهها به ترویج خانوادههای بیقید در برابر خانوادههای سنتی میپردازند و در فیلمها، سریالها و برنامههای خود، فضایی را برای ذهن مخاطب ایجاد میکنند که طلاق برای مخاطب قبح چندانی نداشته باشد و به جای آنکه آخرین راهحل باشد سادهترین و نقدترین راهحل بهشمار رود.
حجتالاسلام لطفیان یادآور شد: ماهواره قناعت و رضایتمندی هوشمندانه را از زندگی دور میکند و به جای کوثری ما را به تکاثر و زیادهخواهی نزدیک میکند.
کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد: یادمان باشد که سنگهای کف جوی آب با تمام سختی به مرور زمان مورد ستایش قرار میگیرند؛ سعی کنیم خودمان را از مسیر آن خارج کنیم. مواظب باشیم تا گرفتار اسب تروای غربیها که همان ماهواره است نشویم و نگذاریم آنها وارد خانه، فرهنگ و سنتهای ما بشوند.
وی با اشاره به اینکه انسان به قدری بزرگ است که معلمی به عظمت خداوند دارد، عنوان کرد: بر اساس آیه 179 سوره مبارکه اعراف ما میتوانیم به حدی بزرگ شویم که جانشین خدا روی زمین باشیم و میتوانیم به قدری پایین بمانیم که از حیوانات هم پستتر شویم. کسی که کرامت انسانی خویش را درک کند دیگر عمرش را خرج فیلمها و سریالهایی نمیکند که سازندگان آن از حیوان هم پستتر هستند.
لطفیان با بیان اینکه ما امامان خود را پدران حقیقی خود میدانیم، گفت: جوانان امروز بیش از هر زمان دیگر تشنه معرفت و معنویت هستند و با اشتیاق وصفناپذیری به سراغ دین میآیند؛ اگر ما با اخلاق خوب و سعه صدر و ارتباط چهره به چهره آنها را جذب و آگاه کنیم. کشور ما کشور سینهزنهای سیدالشهدا(ع) است و قلب جوانان ما به عشق اهل بیت(ع) میتبد.
وی با تفسیر آیه 75 سوره مؤمنون بیان کرد: طغیان در افراد مختلف تفاوت دارد؛ طغیان عالمان در علم است که بهوسیله تفاخر و مباهات جلوه میکند، طغیان ثروتمندان در مال است که بهوسیله بخل خود را نشان میدهد و طغیان هواپرستان در پیروی از شهوتها جلوه میکند.
کارشناس ستاد اقامه نماز استان قم در ادامه گفت: یاد خداوند حلاوتی دارد که پروردگار عزوجل به تناسب ظریفت و قابلیت بندگانش از اثرات و نتایج آن، دلهای مفتوح به ایمان را بهرهمند میکند. امام صادق(ع) در حدیثی فرمودند «سه چیز است که مردم توانایی آن را ندارند 1) گذشت از خطاهای مردم، 2) همراهی با برادر خود در مالش و 3) بسیار به یاد خدا بودن است».
حجتالاسلام لطفیان با اشاره به اینکه رفع همه گرفتاریها و توانایی تحمل مشکلات در ذکر خداوند نهفته است، افزود: نماز و ذکر کثیر بهترین راه مبارزه با تیرهای شیطان است. ذکر خداوند بر ذکر بنده تقدم دارد و این یعنی یاد غیر خدا را نفی کردن تا بتوان مجذوب حق تعالی شد. در تفسیر نمونه، ج 17، صفحه 351 آمده است ذکر کثیر یعنی توجه با تمام وجود به خداوند.
وی با بیان اینکه جوان نمازگزار مهدیباور ظرف وجودش مؤدب به آداب الهی است، عنوان کرد: نماز و قرآن ولایتمحوری، انسان را موجودی نورانی و روحانی میکند که با کنار زدن حجابهای کور گناه به مقام کشف و شهود میرسد. یاد خدا در زمان و مکان خاصی نمیگنجد و مقدار معینی نیز ندارد.