کد خبر: 1456394
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۷
علیزاده موسوی عنوان کرد:

عرفه؛ روزی که هر جا دستی به سوی آسمان بلند شود و دلی بشکند آنجا محل توجه خداست

گروه جامعه: مدیر پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که فرموده اند، چه بسا جنین در شکم مادر هم از برکات روز عرفه بهره می برد، گفت: طبق روایات عرفه روزی است که هر جا دستی به سوی آسمان بلند شود و دلی بشکند آنجا هم محل توجه خداست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی علیزاده موسوی مدیر پژوهشکده حج و زیارت و کارشناس ارشد اندیشه سیاسی جهان اسلام در گفت‌و‌گو با ‌خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح دلایل ضرورت توجه به عرفان عرفه پرداخت و عنوان کرد: اکنون در عصر بحران معنویت زندگی می‌کنیم و متأسفانه در سراسر جهان و حتی کشور خودمان ابعاد معنوی جامعه کاهش پیدا کرده و به همین دلیل هم اعضای جامعه دچار اختلالات فکری، روحی و جسمانی شده‌اند.
وی ادامه داد: نبود معنویت موجب شده است فشارهای روانی به شدت گسترش پیدا کند، اما اگر نگاهی به برخی ایام سال داشته باشیم می‌بینیم برخی از آنها به عنوان ایام‌الله نام‌گذاری شده است. روزهایی که خداوند متعال نگاه ویژه‌ای به بندگان خود دارند و این روزها فرصت های مغتنم برای بازگشت به سوی معنویت است. 
مدیر پژوهشکده حج و زیارت تصریح کرد: اگر به صورت خاص بخواهیم روزهایی را برای ایجاد و تزریق معنویت به جامعه بی‌روح و بی‌معنا عنوان کنیم ایامی مانند لیالی قدر و روزی مانند عرفه را می توان نام برد. روز عرفه آنچنان عظمتی دارد که در روایت داریم وقتی همه در صحرای عرفات جمع می‌شوند تمام گناهان آنها آمرزیده می‌شود مگر یک گناه و آن این است که انسان با خود تصور کند که خداوند او را نیامرزیده است.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر خداوند در این روز فضایی را برای بندگانش باز کرده است که اگر بندگان با تمام وجود وارد آن شده و به گناهان خود اعتراف کنند، بی‌شک خداوند گناهان آنها را نادیده خواهد گرفت.
حجت الاسلام علیزاده موسوی به جایگاه مهم بیتوته در عرفات به عنوان یکی از اعمال حج نیز اشاره و اظهار کرد: پیامبر (ص) فرموده‌اند «الحج عرفه» یعنی اگر انسان تمام اعمال حج را درک کند اما بعد از ظهر تا غروب روز نهم عرفه را درک نکند، این فرد حجش مقبول نیست.

صحرای عرفات جایی‌ست که انسان می تواند امام زمانش را ملاقات کند

وی یکی از ویژگی های مهم روز عرفه و صحرای عرفات را ملاقات با امام زمان عنوان و اظهار کرد: ویژگی دیگری که خداوند به صحرای عرفات داده این است که انسان در انجا می‌تواند امام زمانش را ببیند و اگر آمادگیش را پیدا کند می‌تواند خدمت امام زمانش برسد.
ظهور و تبلور دعای عرفه در صحرای عرفات
علیزاده موسوی تصریح کرد: بنابراین با توجه به عظمتی که صحرای عرفات دارد بندگان می توانند با خدای خود نزدیک‌تر گفت‌و‌گو کنند. از سوی دیگر در همین صحرا شاهد ظهور و تبلور دعائی هستیم به عنوان دعای عرفه که مناجات بسیار زیبایی از وجود امام حسین(ع) است.
وی به تمامی افرادی که می‌خواهند روز عرفه دعای عرفه را بخوانند توصیه کرد حتماً به مضامین و معنای این دعا توجه کنند و افزود: امام حسین (ع) وقتی می‌خواهد این دعا را شروع کند اول خود را معرفی می‌کند به عنوان انسانی که اول نطفه بوده، به دنیا آمده، خداوند محبتش را در دل پدر و مادر گذاشته و ... و سپس خداوند را معرفی می‌کند خداوندی که بزرگ است، مهربان، بخشنده، کریم و ... است و سپس شروع می‌کند به اقرار به گناهان.
مدیر پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به اینکه اگر فردی دعای عرفه را با تمام وجود بخواند و به فرازهای دعا توجه کند می‌تواند به جایگاه والایی برسد، گفت: امام صادق(ع) روز عرفه گدایی را دیدند که دارد از مردم گدایی می‌کند خطاب به او گفتند که چرا از مردم گدایی می‌کنی امروز روزی است که چه بسا جنین در شکم مادر هم از برکات این روز بهره‌برداری می کند حالا تو از بندگان درخواست کمک می می‌کند.
که هر جا دستی به سوی آسمان بلند شود و دلی بشکند آنجا هم محل توجه خداست
وی در پاسخ به این سؤال که افرادی که امکان حضور در صحرای عرفات را ندارند، چگونه می‌توانند از برکات این روز بهره ببرند، گفت: دو مکان در روز عرفات دارای عظمت بسیار زیادی است یکی صحرای عرفات و دیگری کربلای معلی. اما در روایات داریم که هر جا دستی به سوی آسمان بلند شود و دلی بشکند آنجا هم محل توجه خداست.
علیزاده موسوی ادامه داد: گاه گفته می‌شود اگر توفیق نداشتیم به کربلا برویم چه کنیم؟ در روز عرفه درهای آسمان باز و فرشتگان آماده هستند که دعاهای مومنین را بالا ببرند در هر جایی که انسان بنشیند و دو رکعت نماز زیر آسمان باز بخواند و بعد دعای عرفه را بخواند خداوند متعال گناهان او را می‌بخشد. در روایات هم داریم که کسی که در شب قدر آمرزیده نشود تا سال آینده آمرزیده نمی‌شود مگر اینکه در روز عرفه آنچنان تضرع کند که خداوند گناهان او را ببخشد.
یادمان باشد که دعا برای دیگران زودتر اجابت می‌شود / بیماران منتظرند
وی با یاداوری این نکته که دعا در حق دیگران زودتر اجابت می شود، توصیه کرد: روز شنبه که روز عرفه است افراد خود را آماده کنند و حالت انزوا پیدا کرده و با خدا خلوت و اندیشه کنند چه رفتارهای اشتباه و چه گناهان را مرتکب شده اند، سپس در لحظات استجابت دعا از خداوند بخواهند که گناهان انها را عفو و بدان ها برای ترک گناه کمک کند.

زهتاب زاده
|
-
|
۱۳۹۳/۰۷/۱۲ - ۰۸:۱۳
0
0
التماس دعا
captcha