سیدمسعود صفوی، مدیر مرکز مطالعات و تولیدات انیمیشن حوزه هنری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: تولید انیمیشن با فرض مخاطب هدف آن یعنی کودکان و نوجوانان در همهجای دنیا صورت میگیرد، اما پس از تولید و پخش و عرضه آن دیده میشود که عملاً همه اعضای خانواده مخاطبان آن هستند.
وی گفت: روانشناسی کودک میگوید که کودکان در محیط خانه ارباب هستند یعنی به فرض داشتن خواستهای، فرد و یا افرادی از اعضای خانه را مأمور به اجابت آن میکنند و تصور کنید در چنین محیطی کودک خواسته باشد یک کارتون از تلویزیون و یا شبکه خانگی ببیند.
صفوی ادامه داد: قطعاً در چنینی شرایطی همه اعضای خانواده اگر حتی همپای کودک به تماشای انیمیشن ننشینند اما ناخواسته در جریان انیمیشن و روایت داستانی آن قرار میگیرند پس ملاحظه میکنید که تنها مخاطبان انیمیشن کودکان و نوجوانان نیستند.
مدیر مرکز انیمیشن تصریح کرد: انیماتورها باید از خلاقیت خود در طراحی قصههای آثار خود دقتنظر را داشته باشند تا اثر تولید شده بتوان جذابیت خود را هم برای کودک و نوجوان و هم بزرگسالان ایجاد کند.
وی گفت: از آنجا که اغلب آثار انیمیشن با مضمون تربیتی و اخلاقی تولید میشوند لذا باید تلاش شود که مضامین دینی و ارزشی بیش از پیش برای اشاعه فرهنگ در آنها استفاده شود.
صفوی در پایان گفت: یکی از موضوعات مهمی که این روزها در حوزه مطالبات فرهنگی و ارزشی مطرح است، تبیین الگوهای سبک زندگی ایرانی و اسلامی است، این مسئلهای که قاعدتاً همه اعضای یک خانواده از فرزندان تا والدین را به خود مشغول میکند لذا تولیدکنندگان باید در آثار انیمیشن خود باید نسبت به این مسئله اهتمام ویژهای داشته باشند.