کد خبر: 1456631
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۰
ابراهیم اصغری عنوان کرد:

تصویرسازی زیبایی‌های اعیاد اسلامی؛ گامی برای نمایش رحمانیت در برابر خشونت

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: ما با تصویرگری زیبایی‌های قربان و غدیر، به مخاطبان سراسر جهان نشان می‌دهیم که دین مبین اسلام به هیچ وجه آنچه نیست که توسط گروه‌هایی چون داعش روایت می‌شود.

ابراهیم اصغری، تهیه‌کننده سینما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره نگاه سینما به مناسبت‌هایی چون عید قربان اظهار کرد: به عقیده من همه وقایع تاریخی به ویژه مناسبت‌های اسلامی، قابلیت پرداخت در زمان حال را دارند، البته ابتدایی‌ترین روش برای تصویرگری از اعیادی چون عید قربان در سینما نشان دادن آن چیزی است که برای حضرت ابراهیم (ع) رخ داده، است، اما باید دانست که نگاه به این موضوع تنها در قالب یک شکل خاص هیچ کمکی به سینمای ما نمی‌کند، بلکه نوعی محدود کردن این دست مفاهیم در بخش‌هایی خاص است.

وی افزود: با این توضیح، باید بگویم که جریات دینی هیچ‌گاه برای زمان خاص تعریف نشده‌اند؛ یعنی اگر خداواند برای حضرت ابراهیم (ع) آن آزمایش الهی را در نظر گرفت ممکن است برای هر کدام از ما این آزمایش به شکلی دیگر انجام شود که باید به این اشکال مختلف در سینما توجه شود. در چنین شرایطی، مطمئن باشید سینما به دستاوردهای بسیار خوبی دست خواهد یافت.

تهیه کننده فیلم «شور شیرین» اذعان کرد: وقتی می‌گویم مناسبت‌هایی چون عید قربان و غدیر قادر است در قالب امروزی بیان شود منظور این نیست که نشان دهیم در یک داستان معاصر خانواده‌ای در عید قربان گوسفندی را قربانی می‌کنند، این نوع نگاه ساده‌ترین شکل ممکن است که به هیچ وجه بیان کننده فلسفه عظیم عید قربان نیست. فیلمی که می‌خواهد به عید قربان بپردازد باید در خود آموزه‌هایی داشته باشد که بتوان به واسطه آن به وحدت مسلمین کمک کرد، چون این مناسبت در بین همه مسلمان جهان دارای احترام است.

پرداختن به عید قربان در سینما حرکتی بر ضد داعشیان است

اصغری ادامه داد: این دست موضوعات حتی می‌تواند حرکتی تاثیرگذار در مقابل جریاناتی که به اسم اسلام در برخی کشورهای مسلمان رخ می‌دهد، باشد. در کلام دیگر ما با تصویرگری زیبایی‌های قربان و غدیر، به مخاطبان سراسر جهان نشان می‌دهیم که دین مبین اسلام به هیچ وجه آنچه نیست که توسط گروه‌هایی چون داعش روایت می‌شود.

این تهیه‌کننده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عید غدیر خم یکی دیگر از اعیاد مهم ما شیعیان است، اما آیا اگر می‌خواهیم به عید غدیر در قالب یک فیلم سینمایی بپردازیم تنها راه ممکن آن چیزی است که در زمان رسول اکرم(ص) رخ داده؟ مسلما جواب خیر است، چون عید غدیر حرکتی بود در جهت پذیری ولایت‌مداری، پس در زمان حال هم ولایت‌مداری اتفاقی است که انتظار می‌رود در جهت اعتلای فلسفه غدیر باشد.

اصغری به توضیح فوق اضافه کرد: مخاطبان فیلم‌هایی با محوریت قربان تنها به داخل کشور خلاصه نمی‌شوند، بلکه مسلمانان سراسر جهان تماشاگر این دست آثار خواهند بود، با این توضیح باید در نظر داشت که این فیلم‌ها باید با استانداردهای بالایی تولید شوند تا همه نوع سلیقه‌ای بتواند با آن ارتباط برقرار کند. در ضمن این تولیدات علاوه بر بحث وحدت مسلمین، رونق اقتصادی نیز برای سینما به همراه خواهد داشت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که حمایت در ساخت فیلم‌هایی با محوریت عید قربان، تنها وظیفه مدیران سینمایی نیست، بلکه تبلیغات و اکرانی که برای آن در نظر گرفته می‌شود، هم اصلی مهم است که باید توسطه کارشناسان این حوزه به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد تا موفقیت ساخت و نمایش این آثار، ضمانتی برای تولید فیلم‌های آینده باشد.

captcha