به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه هفته ملی کودک امروز، 14 مهرماه، با حضور علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان رئیس جمهور، حجتالاسلام پورمحمدی، وزیر دادگستری و جمعی از مدیران ارشد آموزش و پرورش در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
فانی، وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال میزبان 12 میلیون و 700 هزار دانش آموز در 122 هزار مدرسه در سطح کشور هستیم، گفت: بیش از هفت میلیون دانش آموز در دوره ابتدایی مشغول به تحصیل هستند.
وی تربیت دانش آموزان را به مثابه نقشی بر سنگ عنوان کرد و افزود: علم آموزی، انتقال ارزشها، هنجارها، آداب، عادات، رسوم، باید و نبایدها و در یک جمله انتقال فرهنگ بین نسلها از کارکردهای آموزش و پرورش است که ماندگار خواهد بود.
وی هماهنگی بین خانه و مدرسه را در شکل گیری شخصیت و تربیت دانش آموزان مؤثر خواند و افزود: اولیا باید با مدارس ارتباط کاری داشته باشند تا آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه انسان ساز بتواند با همکاری اولیا انسانهایی مفید، مؤثر و مسئولیت پذیر را برای آینده کشور تربیت کند.
دارالفرح بهشت برای کسانی که کودکان را شاد کردند
در ادامه این مراسم حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: در بهشت مکانی به نام دار الفرح وجود دارد مخصوص کسانی است که در دنیا اسباب شادمانی و بازی را برای بچهها و کودکان فراهم کرده بودند.
وی احترام به حقوق کودکان و راستگویی را دو عنصر اصلی در تربیت کودکان برشمرد و تصریح کرد: برای تربیت مناسب و پایدار کودکان باید به این دو عنصر جامه عمل بپوشانیم.
پورمحمدی ایجاد بانک جامع اطلاعاتی برای کودکان و نوجوانان را امری ضروری خواند و افزود: باید در این بانک وضعیت تحصیل، آموزش، بهداشت، درمان، معلولیتها، اقتصاد و توانمندیهای آنها احصا شود تا بتوانیم با اولویت بندی ویژگیها از آنها استفاده کنیم.
وزیر دادگستری با بیان این که باید از تمام ظرفیت های کودکان امروز در آینده کشور استفاده کنیم، گفت: تهیه سند جامع ملی کودکان و نوجوانان از اقداماتی است که باید توسط دستگاهها انجام شود.
وی ایجاد هماهنگی و هم افزایی در مجموعههای وابسته به حوزه کودک را اقدامی لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: سازمانهای مختلف مانند وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، صدا وسیما و مجموعههای فراوان دیگر باید در خصوص رسیدگی به حوزه کودک هماهنگیهایی را انجام دهند تا بتواند با استفاده از ظرفیتهای تمام دستگاهها در رشد و پرورش استعدادهای کودکان این مرز و بوم به هم افزایی برسند.