کد خبر: 1457535
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۹
انواری خواستار شد:

تدوین سند تکریم سالمندان براساس ارزش‌های دینی

گروه سلامت: سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه باید نگاه به سالمندان نگاهی ملی و ارزشی باشد، افزود: با توجه به افزایش میزان جمعیت سالمندی باید تدابیر لازم برای تهیه سند تکریم سالمندان بر مبنای مبانی دینی و شرایط جامعه در دولت و مجلس تدوین و ارائه شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره)، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در چهارمین همایش ملی تجلیل از سالمندان برتر کمیته امداد در اردوگاه ثامن الائمه(ع) مشهد مقدس، حساس‌ترین مقطع سنی هر انسان را طفولیت و کهنسالی دانست و ادامه داد: با توجه به قانون آفرینش و آیات و روایات، سالمندی سیر طبیعی زندگی یک انسان است و احترام به سالمندان با ایمان، احترام و تعظیم به مقام الهی است.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کهنسالی را هدیه‌ای بزرگ از سوی خداوند برای بشر دانست و گفت: این دوران منشاء خیرات و برکات زیادی است و موجب افزایش نعمت‌های الهی می‌گردد.
انواری با بیان احادیث فراوانی در خصوص سالمندی و جایگاه آن، از رسوخ فرهنگ‌های غربی در جامعه اسلامی ابراز تاسف کرد و گفت: با توجه به اینکه تعالیم دینی و اسلامی ما بر تکریم کهنسالان تاکید دارد اما متاسفانه جوانان با تحت تاثیر قرار گرفتن تبلیغات خارجی از تکریم سالمندان غفلت می‌کنند و به وظیفه خود در این موارد توجه نمی‌کنند.
وی با اشاره به بیماری‌های جسمی و روانی در سنین کهنسالی گفت: معمولا سالمندان با بیماری‌هایی همچون قلبی، ریوی، کلیوی و کاهش قدرت ماهیچه‌ای مواجه هستند و افسردگی، گوشه‌نشینی و رشد و پرورش افکار منفی به صورت طبیعی در آنان حاصل می‌شود.
انواری در ادامه از ارائه خدمات کمیته امداد به یک و نیم میلیون نفر سالمند خبر داد و افزود: سالمندان نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند و نگاه تحقیرآمیز جامعه و خانواده به سالمند زجرآور است که باید رفع شود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) ارائه خدمات این نهاد را به سالمندان تشریح کرد و گفت: کمیته امداد در سراسر کشور تلاش می‌کند تا خدماتی همچون درمانی، هزینه بستری و درمان، بیمه اشتغال، تسهیلات برای فرزندان مددجویان، خدمات مشاوره‌ای و مسکن را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه سالمندان کوله‌باری از تجربه و مهارت دارند، افزود: با تدابیر لازم می‌توان از ظرفیت‌های دوران سالمندی در جهت تقویت کیان خانواده بهره جست و از سالمندان به عنوان ستون محکم و تکیه‌گاه خانواده استفاده کرد.
انواری آموزش آشنایی با موقعیت سنی برای کهنسال و نحوه برخورد اطرافیان با وی را لازم برشمرد و خاطرنشان کرد: باید با ایجاد شرایط مناسب، زمینه حضور سالمند را در محله، مسجد و محافل خانوادگی فراهم آورد.
عضو شورای مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره) تبادل عاطفی بین خانواده و افراد سالمند را عاملی برای نشاط و سلامت جسم، روح و روان آنان دانست و گفت: علاوه بر حفظ کرامت و عزت سالمند در خانواده، باید با ادبیات شایسته و رفتارهای پسندیده با آنان برخورد کرد.
سرپرست کمیته امداد انزوا و عدم رسیدگی و مراقبت مناسب از سالمند را مهمترین دغدغه اعلام کرد و گفت: در بعضی از روستا‌ها زندگی افراد درکنار دام خود می‌تواند به بهداشت سالمندان ضرر بزند که از این رو باید بهداشت سالمندی به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد.

captcha