کد خبر: 1457705
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰
آیت‌الله مصباح یزدی:

تحصیل، طلاب را از وظایف خانوادگی غافل نکند

گروه حوزه‌های علمیه: عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: طلاب نباید به بهانه تحصیل و تدریس از وظایف خانوادگی خود غافل شوند، بلکه باید برای همه شئون زندگی برنامه‌ریزی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎‌الله مصباح یزدی، شب گذشته، 14 مهر در گردهمایی طلاب تهرانی مقیم حوزه علمیه قم، با اشاره به اهمیت روابط اجتماعی در بین مسلمانان گفت: خداوند از اینگونه روابط بسیار خرسند می‎شود و باید روابط عاطفی بین آحاد مردم و برادران دینی بیش از پیش شود تا این پیوند ایمانی بیشتر حفظ شود.
وی افزود: یکی از راه‎های احیای امر اهل بیت(ع) احیای شیوه زندگی متناسب با نگاه دین مدارانه و گرم و عاطفی است و باید دید و بازدیدهای بی‎بهانه و صله رحم به یک امر عام در کشور تبدیل شود؛ متاسفانه امروز با گسترش وسایل رسانه‎ای جدید خانواده‎ها هم گرچه در کنار هم هستند ولی هر کدام در دنیای خود سیر می‌کنند.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: جمع‎های طلبگی بسیار مهم است و طلاب باید اجتماعات مختلفی را ترتیب دهند و از این طریق روابط حسنه را در بین خود تقویت کنند به خصوص طلابی که از یک جامعه زبانی و یا منطقه در یک حوزه تحصیل می‎کند.
رییس موسسه  آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اهمیت حفظ و ارتقای وظایف اجتماعی در جامعه تصریح کرد: بسیاری به بهانه اینکه قدرت و پول ندارند، از داوطلب شدن برای رفع مشکلات دیگران سرباز می‌‏زنند، در حالی که قطعا اگر کارها به شکل جمعی انجام شود، موفقیت حاصل خواهد شد.
وی گفت: طلاب باید نسبت به کارها و امور هم اهتمام داشته باشند و باید سعی کنند با ایجاد حلقه‎های خاص بر مشکلات هم فائق آیند و این روابط را بیش از پیش از جامعه طلبگی و بین خانوادگی تقویت کنند.
وی با انتقاد از رشد فرهنگ زندگی غربی در جوامع اسلامی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم سبک زندگی غربی که زن و مرد از هم جدا کار و زندگی می‎کنند در جامعه ما نیز به یک فرهنگ اجتماعی تبدیل شود.
مصباح یزدی عنوان کرد: در فرهنگ اسلام نگاه بسیار عمیق و دقیقی به روابط گرم و صمیمی خانواده شده است زیرا باید این فضای گرم وجود داشته باشد تا فضای خانه همان فضای معنوی و انسان‏‌ساز باشد؛ نباید اجازه دهیم این شرایطی که در زندگی مدل غربی وجود دارد بر زندگی ما نیز سایه افکند.
وی گفت: کار کردن زن و مرد اشکالی ندارد ولی اگر قرار باشد که هر دو شاغل باشند بهتر است کار و یا مشغولیت مرتبط با هم باشد تا بتوانند ضمن کامل کردن کار هم درک بیشتری از این رابطه داشته باشند؛ خانواده‎های طلاب نیز باید سعی کنند جلسات تفسیر و توسل و...را با هم داشته باشند و از این جمع‎ها استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سبک زندگی شهید بهشتی در توجه به همسر و فرزندان تصریح کرد: ایشان در اوج مسئولیت‎هایی که به عهده داشت نیز هیچگاه از وقت خانواده کم نمی‎کرد و بر طبق قرار، جمعه‎های ایشان به هر نحو ممکن باید در کنار خانواده سپری می‎شد.
مصباح یزدی با اشاره به اهمیت برنامه‎ریزی طلاب در زندگی شخصی و کاری و علمی، گفت:  باید به شکلی برنامه ریزی کنید که به همه کارهای خود به ویژه به روابط خانوادگی و اجتماعی نیز توجه خاص شود.

لزوم پرهیز از نگاه خشک به حضور زنان در جامعه

وی با اشاره به اهمیت تحصیل زنان و عدم نگاه خشک به حضور زنان در اجتماع بیان کرد:  بحث اختلاط حرام و روابط غیر شرعی از مطالبی است که نباید از کنار آن گذشت ولی نباید به بهانه حضور زنان و مردان در مکان‌های اجتماعی دینی و علمی به دلیل محدودیت‌ها، از حضور در این مکان‌ها سرباز زد و یا به دنبال علم نرفت.
وی گفت: اگر این نگاه حاکم باشد که زنان نباید در دانشگاه تحصیل کنند به علت اینکه در کلاس‌هایشان مردها هم هستند قطعا اگر مشکل و بیماری برای آن فرد پیش آید و آن زن یا شوهرش بخواهد که پزشک او مرد نباشد، باید به این بیاندیشد که اگر همه این نگاه را داشتند امروز خانمی نبود که او را معاینه کند.
مصباح یزدی بر نقش مهم زنان در اجتماع و الگودهی به جامعه مورد نظر قرارداد و گفت: زنان ما نقش بسیار قوی و پررنگی در انقلاب اسلامی داشتند و امروز نیز به برکت نگاه نورانی امام خمینی(ره) در ایجاد جامعه‎الزهرا توفیقات بسیار خوبی نیز در بخش حوزوی داشته‎اند که امیداوریم در سطح اساتید نیز به جایی برسیم که تمام اساتید این مرکز از بانوان باشند البته به ضرورت حضور اساتید مرد تا رفع این خلا مشکلی نخواهد داشت.

captcha