کد خبر: 1457746
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶

اندیشه‌های آخوند خراسانی درباره ولایت فقیه مکتوب شد

گروه ادب: مدیر تولید مؤسسه بوستان کتاب اظهار کرد: کتاب «ولایت فقیه در اندیشه و عمل آخوند خراسانی» که به تازگی منتشر شده است، اندیشه‌های سیاسی این عالم در بحث ولایت فقیه است که ناشناخته یا کمتر شناخته شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالهادی اشرفی، مدیر تولید مؤسسه بوستان کتاب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، از انتشار کتاب «ولایت فقیه در اندیشه و عمل آخوند خراسانی» خبر داد و افزود: این کتاب تالیف حجت‌الاسلام محمدصادق مزینانی است که با موضوع فقه سیاسی نگاشته شده است.
وی با بیان اینکه گروه هدف این کتاب، مخاطبان تخصصی هستند، یادآور شد: طلاب، دانشجویان، پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه می‌توانند بهره های فراوانی از این اثر ارزشمند کسب کنند.
به گفته حجت‌الاسلام اشرفی، این اثر پژوهشی برای نخستین بار در تابستان 93 و در 504 صفحه در قطع وزیری، توسط موسسه بوستان کتاب به زیور طبع آراسته شده است.
وی درباره ضرورت شناخت دیدگاه و عملکرد آخوند خراسانی درباره ولایت فقیه عنوان کرد: اندیشه‌های سیاسی وی به ویژه دیدگاه ایشان در بحث ولایت فقیه، ناشناخته یا کمتر شناخته شده است. در حوزه‌های علمیه از ایشان در مباحث فقهی اصولی یاد می‌شود، ولی از اندیشه‌های سیاسی ایشان کمتر سخن به میان می‌آید.
حجت‌الاسلام اشرفی اظهار کرد: با وجود آن که اندیشه‌های سیاسی این عالم در آن مقطع و حتی در این زمان دارای اهمیت ویژه‌ای است، ولی متاسفانه کمتر در این حوزه کار شده است. نویسنده در این اثر به شناخت اندیشه سیاسی آخوند خراسانی و دیگر متفکران اسلامی به عنوان ضروری‌ترین حرکت برای مکتب و نظام پرداخته است و می‌خواهد از مرزهای فرهنگی خود پاسداری کند.
مدیر تولید موسسه بوستان کتاب افزود: اندیشه‌ها و سیره عملی آخوند خراسانی از گزاره‌های بحث برانگیز میان نویسندگان به ویژه پس از انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ چرا که شماری از نویسندگان به ویژه در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند دیدگاه آخوند خراسانی و استاد ایشان، شیخ انصاری را در برابر دیدگاه امام خمینی(ره) قرار داده و وی را منکر ولایت فقیه قلمداد کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از نویسندگان و متفکران با استناد به آثار علمی و سیره عملی آخوند خراسانی، وی را در برابر ادعای این گروه، از معتقدان به «ولایت مطلقه فقیه» می‌دانند، گفت: متاسفانه هنوز تحقیقی جدی و گسترده و همه‌سویه در حوزه اندیشه سیاسی و سیره عملی این عالم صورت نگرفته است.

captcha