کد خبر: 1458263
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹

نظرات مخالفان و موافقان کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر

گروه سیاسی: کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی بررسی و به تصویب رسید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، رسیدگی به کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر امروز، 26 مهرماه در دستور کار جلسه علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمسیون قضایی ـ حقوقی مجلس در ابتدا گزارش کمیسیون مشترک رسیدگی به این طرح را که شامل نمایندگانی از کمیسیون فرهنگی و قضائی ـ حقوقی می‌شود، ارائه کرد.

اسفنانی در سخنانی اظهار کرد: با توجه به اینکه طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در مجلس تصویب شد و با عنایت به توجه ویژه‌ای که رهبر معظم انقلاب داشتند و با التفات به اینکه امر به معروف و نهی از منکر از واجباتی است که در اسلام تأکید زیادی شده، این طرح به کمیسیون قضایی ارجاع شد، کمیسیون نیز آن را مورد بررسی قرار داد و با توجه به اینکه طرح دیگری پیش از این در کمیسیون فرهنگی مطرح بود، بنابراین شد که کمیسیون مشترکی با حضور نمایندگانی از کمیسیون فرهنگی و قضائی به ریاست حجت‌الاسلام آقاتهرانی تشکیل شود.

ضرورت تصویب طرحی در مورد امر به معروف و نهی از منکر

وی افزود: جلسات متعددی تشکیل شد و طرح را با اصلاحاتی که با حضور کارشناسان مربوطه به تصویب رساند؛ از آنجا که لازم بود دقت زیادی در این طرح صورت گیرد و با توجه به اینکه برخی مواد با یکدیگر تطابق داشتند و ضرورت تجمیع آنها وجود داشت، مجدداً هیئتی از کمیسیون انتخاب شد تا اشکالات احتمالی برطرف و نهایتاً در کمیسیون مشترک تصویب شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت وجود چنین امری و اتفاقاتی که در بحث آمران به معروف و ناهیان از منکر صورت گرفت، ضرورت تصویب این طرح بسیار احساس می‌شود.
در ادامه مخالفان و موافقان این طرح سخنان خود را ایراد کردند.

طرح حمایت از آمران به معروف جامع و کامل نیست

کمال‌الدین پیرمؤذن به عنوان اولین مخالف این طرح، آن را بحثی حوزوی و خطیر عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد این طرح جامع، کامل و مانع نیست.
وی با تأکید بر اینکه طرح ما باید برای دفاع از حقوق بشر در اقصی‌نقاط عالم باشد، گفت: مدافعان راستین حقوق بشر در دنیا آمران به معروف و ناهیان از منکر هستند.
پیرمؤذن افزود: طرح ما بایستی با توجه به مفاد اصل هشتم قانون اساسی نقد و امر به خیر و معروف مسئولان و دولتیان را نیز پیش‌بینی کند؛ طرح ما باید برای حقوق شهروندی و حق بندگان خدا و حتی حیات وحش نقش قائل شود؛ طرح ما سایت‌ها و وبلاگ‌های بیمار را که برای جذب کاربر از هیچ اقدام غیر قانونی فروگذار نمی‌کنند را نیز شامل شود.
وی همچنین اظهار کرد: در این طرح مسائل شفاف معروف و منکر مشخص نیست؛ همچنین منابع مالی و بودجه آن مشخص نیست.

این طرح موجب تقویت ستاد امر به معروف و نهی از منکر می‌شود

حجت‌الاسلام احمد سالک، رئیس فراکسیون فرهنگی نیز به عنوان اولین موافق این طرح به ایراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: یکی از اساسی‌ترین مسائل فرهنگی امر به معروف و نهی از منکر است که عدم توجه به آن آسیب‌ها و ضربات اجتماعی و فرهنگی سنگینی به جامعه وارد کرده است.
سالک تصریح کرد: پس از 35 سال که موضوع امر به معروف و نهی از منکر بین دستگاههای اجرایی رد و بدل شد، امروز کمیسیون فرهنگی آن را به قانون تبدیل کرده است و این قانون موجب تقویت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خواهد شد.

انتقاد از پیشنهاد آموزش به گردشگران پیش از ورود به ایران

پس از سالک، مهرداد بائوج لاهوتی در مخالفت با تصویب کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: نیروی انتظامی، بسیج و پایگاه‌های مقاومت برای مسئله امر به معروف برنامه دارند و سامان‌دهی شده به این موضوع می‌پردازند.
وی با اشاره به اشکلات این طرح گفت: در یکی از مواد این طرح آمده است که وزارت خارجه، سازمان میراث فرهنگی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای گردشگران و اتباع خارجی قبل از ورود به ایران کلاس‌های آموزشی گذاشته و آنها را توجیه کنند؛ از طرف دیگر در افق 1404 اشاره شده است که باید به جذب 200 میلیون گردشگر برسیم.
لاهوتی تصریح کرد: ما نگران این هستیم که عده‌ای بدون ضابطه اختیاراتی در دست بگیرند و مشکلاتی به وجود بیاورند.

طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر طرحی پخته است

محمد دهقانی که در موافقت با کلیات این طرح سخن می‌گفت نیز اظهار کرد: نظارت همگانی مردم و مسئولان در قانون اساسی آمده و قبل از اینکه در قانون اساسی آمده باشد، در شرع مقدس و فرهنگ مردم بوده است؛ منتها منتها خلأهایی از لحاظ اجرایی در این مسئله وجود دارد.
وی با بیان اینکه حدود امر به معروف و نهی از منکر باید مشخص شود، گفت: با توجه به شورای عالی انقلاب فرهنگی متولی این موضوع بوده، مجلس به درستی به مسئله امر به معروف و نهی از منکر رسیدگی نکرده است اما امروز شایسته نیست که در این موضوع دچار افراط و تفریط شویم و نسبت به این اصل شرعی بی‌تفاوت باشیم.
دهقانی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را طرحی پخته دانست و گفت: در این طرح وظایف مردم و مسئولان مشخص شده است.
وی افزود: یکی از نقاط قوت طرح این است که امر به معروف و نهی از منکر را محدود به مسائل فرهنگی و حجاب نکرده است و به مسائل دیگر نیز اشاره شده است.

نباید نظارت به دخالت تبدیل شود

حسین گروسی، آخرین نماینده‌ای بود که به عنوان مخالف طرح مطالب خود را بیان کرد. وی گفت: ما نباید نقش نظارتی را تبدیل به کار دخالتی در امور سایر دستگاه‌ها کنیم؛ هم نیروی انتظامی و هم بسیج برنامه‌هایی در این زمینه دارد.
وی با بیان اینکه احساس می‌شود مطالعه عمیقی در این طرح نشده است، اظهار کرد: با توجه به فرمایشاتی که رهبر معظم انقلاب در مود امر به معروف و نهی از منکر داشتند، می‌طلبد که کار عمیق‌تری در این رابطه صورت گیرد
گروسی با توجه به وظایف دولت و دستگاه‌های اجرایی در این مسئله گفت: مناسب بود که این طرح به صورت لایحه از سوی دولت به مجلس تقدیم شود تا مشکلات اصل 75 و مواردی که برای دستگاه‌های اجرایی وجود دارد، برطرف شود.

امر به معروف و نهی از منکر جزئی از فرهنگی است

احمد آریایی‌نژاد نیز به عنوان آخرین موافق این طرح اظهار کرد: نظرات خود را مطرح کرد و گفت: مخالفت و نگرانی‌های برخی افراد باعث از دست دادن زمان در مورد رفع مشکلات و منکرات جامعه شد و این مسائل به نظر حل ناشدنی می‌آید.
وی تصریح کرد: فرهنگ نسبت به اقتصاد اولویت دارد و باید به امر به معروف و نهی از منکر که خود جزئی از فرهنگ است و موجب تقویت آن می‌شود توجه کرد.

چه کسی پاسخگو خواهد بود؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری به عنوان نماینده دولت در جریان رسیدگی به این طرح در سخنانی با اشاره به ساختار این طرح گفت: در این طرح ستادی با 17 پست پیش‌بینی شده که شامل 6 وزیر و 11 نفر از مقامات دیگر می‌شود؛ اگر مشکلی پیش بیاید از چه کسی قرار است در این ستاد در مسائل امنیتی سؤال شود؟

وی تصریح کرد: همچنین در این طرح اختیار وزارت کشور برای دادن مجوز ایجاد نهادهای مردمی گرفته و به ستاد امر به معروف و نهی از منکر داده شده است؛ بنابراین بهتر است طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر برای رسیدگی بیشتر مجدداً به کمیسیون ارجاع داده شود.

دلیلی برای هرج و مرج وجود ندارد

مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر نیز در دفاع از کلیات این طرح گفت: 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و زشت است که هنوز نتوانستیم طرحی را در موضوع امر به معروف و نهی از منکر بنا کنیم.

وی خطاب به نمایندگان گفت: شما می‌توانید جزئیات این طرح را اصلاح کنید، اما کلیات آن را تصویب کنید.

آقاتهرانی در انتقاد به نظر مخالفان مبنی بر به خطر انداختن امنیت کشور با تصویب این طرح گفت: در ستادی که در این طرح پیش‌بینی شده وزیر کشور و مسئولان نظامی و انتظامی حضور دارند، بنابراین دلیلی ندارد در کشور هرج و مرج شود.

وی در پایان از دولتمردان خواست تا از آمران به معروف و ناهیان منکر حمایت کنند.

پس از سخنان موافقان و مخالفان کلیات طرح حمایت از امر به معروف و نهی از منکر به رأی گذاشته شد که با 156 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از 202 نماینده حاضر در صحن علنی تصویب شد.

captcha