علیاکبر والایی، نویسنده کتابهای کودک و نوجوان، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: نگارش رمانی با عنوان «مخلوق شیرین» را به اتمام رساندهام که ملهم از آیات قرآن است و به برخی از آیات سوره شریفه «روم» اشاره دارد.
وی افزود: قبلا هم کار قرآنی انجام داده بودم و قصههای قرآنی برای گروه کودک نوشته بودم که مجموعه قصههای «خلوت معبد» از این دست است، اما کاری که به تازگی نوشتهام، در قالب رمان است.
والایی درباره دلیل پرداختن به موضوع در قالب رمان گفت: این کار در ماه رمضان سال گذشته شکل گرفت و ایده آن از خودم بود. زمانی که در ماه رمضان قرآن مطالعه میکردم، این آیات توجه مرا جلب کرد و در مورد دانایان و نادانان بود که مشابه این آیات در سورههای دیگر نیز وجود دارد.
این نویسنده ادامه داد: کار رمان به پایان رسیده است، اما با توجه به تغییر مدیریت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تعلل زیادی در نشر آن به وجود آمده و چندین ماه است که کار تحویل شده، اما پاسخی درباره این کتاب که باید اصلاح شود یا چه زمانی چاپ میشود، داده نشده است.
وی درباره زمان تحویل این کتاب به انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: من این کتاب را پیش از عید فطر امسال به انتشارات کانون تحویل دادم، اما هنوز پاسخی از سوی آنها دریافت نکردهام. متأسفانه کانون در مورد حق نویسندگان اجحاف میکند و در حال حاضر بررسی آثار بسیار طولانی شده است و من از این جهت از کانون گلهمند هستم؛ چرا که کاری که قرار بود طی دو هفته نتیجه آن را به من اعلام کنند، چند ماه طول کشیده است.
والایی با بیان اینکه این رمان برای گروه سنی نوجوان است، یادآور شد: قبل از مدیریت جدید، نتیجه انتشار کتاب طی دو تا سه هفته پاسخ داده میشد. با مسئولان کانون نیز قرار ملاقات گذاشتم که میسر نشد و با مسئول دیگری نیز صحبت کردم، اما هیچ یک کاری انجام ندادند.
نویسنده «خلوت مدیر» در پاسخ به این سؤال که آیا در این رمان به طور غیرمستقیم به این آیات قرآنی پرداخته شده است، بیان کرد: مضمون را از قرآن گرفتم، وگرنه داستان، داستان رئال امروزی است و انگار در همین امروز ما اتفاق میافتد و آنچه در آیات قرآن آمده را دستمایه داستان قرارداده و به آن پرداختهام؛ از سوی دیگر به مسئله دانایی و نادانی که به شکلهای مختلف در زندگی امروز میافتد و مشکلاتی که در روابط میان آنها به وجود میآید، پرداختهام.
وی در پایان درباره دلایل انتخاب «مخلوق شیرین» برای عنوان این رمان گفت: با توجه به اینکه داستان درباره فرد ناتوان ذهنی است، از این رو وجه تمثیلی آن پررنگتر است؛ البته این عنوان دارای ایهام بوده و در برگیرنده شخصیتهای دیگر داستان نیز است.
گفتنی است، علی اکبر والایی کار نویسندگی را از سال 64 با نگارش داستانهایی برای رادیو آغاز کرد و تاکنون آثار متعددی از وی به چاپ رسیده است که از جمله آنها میتوان به «مشق خاکی»، «باد در گیسوان آتش»، «رسته سنگاندازان»، «خلوت معبد»، «قصههای قرآنی»، «ایستگاه»، «خلوت مدیر»، «سرزمین خدایان»، «غریب دریا»، «دستی از دور»، «فرزندان صحنه» و «مردی از مدینه فاضله» اشاره کرد.