به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران، به مناسبت هفته نیروی انتظامی اظهار کرد: ایام فرخنده ماه ذیالحجه، دهه ولایت، میلاد امام هادی(ع) و پیشاپیش عید غدیر را به همه مسلمانان تبریک عرض کرده و هفته نیروی انتظامی را به خادمان سبزپوش عرصه نظم و امنیت ملت ایران تبریک عرض میکنم. طبیعتا این هفته از یک سو بستر مناسبی برای ارتباط با مردم و از سوی دیگر ارائه کارنامهای از خدمات و تلاشهای نیروی انتظامی در سال گذشته و بستری برای تقویت مشارکت است.
وی ادامه داد: طبیعتا شعار هفته نیروی انتظامی، جوهر و معنایی است که نیروی انتظامی باید در ماموریت خود برآنها متکی باشد. تلاش جهادی و اقتدار که هدف اصلی در ماموریت پلیس در هر کشوری است در مکتب اسلام معنای ویژه ای دارد .اقتدار به معنی قدرت برگرفته از خواست مردم است و اقتداری که ما از آن صحبت میکنیم باید اولا درک صحیح از نیازهای مردم در دل آن نهفته باشد و با گفتمانی که با مردم دارد حمایت مردم را به دنبال بیاورد و دوما اقناع افکار عمومی، قدرت فرهنگی، حل مسائل امنیتی به صورت اجتماعی، قدرت اصلاح سازمان از مفاسد و ارتقای سلامت و روزآمدی را در پی داشته باشد.
وی افزود: نباید از تحولات بیرون غافل بود، چراکه تغییرات و مطالبات اجتماعی بر مأموریت ما اثرگذار است و ما همواره باید بتوانیم با اشراف اطلاعاتی صحیح از مردم عزیز در همه شرایط حمایت کنیم. روزآمدی به معنی برخورداری از تکنولوژیهای روز و برخورداری از اقتداری اطلاعاتی است که این اقتدار از طریق کارآمدی به دست میآید. قدرت خدمترسانی به مردم از دیگر اهداف است و همچنین باید در سختافزار و نرم افزار خودکفا باشیم و خوشبختانه امروز نیروی انتظامی در هیچ زمینهای وابسته نیست.
فرمانده نیروی انتظامی تأکید کرد: قدرت رقابت، موضوع مهم دیگر است. ما در حال پیشرفتیم اما سرعت ما باید به گونهای باشد که ضمن جبران عقبماندگی، پیشرفتهای ما را هم تسریع کند. ما باید قدرت مقابله با هر تهدیدی قبل از وقوع را داشته باشیم و این کارآمدی پایهای برای دستیابی به اقتدار است که از طریق تلاش جهادی به دست میآید. همچنین تلاش جهادی باید دارای هدف مقدسی باشد و خالصانه برای خدا و خستگیناپذیر باشد.
سردار احمدیمقدم ادامه داد: ما در حالی میخواهیم کسب اقتدار کنیم که تحولات گستردهای در دنیا و در منطقه در حال وقوع است. تحولات تکنولوژیک با همه فواید، تبعاتی هم داشته است. امروزه تروریستها از همین ابزارها برای یارگیری و هدایت عملیات استفاده میکنند و همچنین این موضوع بستری برای تهاجم فرهنگی است. امروزه صدها کانال سعی میکنند فرهنگ جوامع را با فرهنگ غربی یکسان کنند و این تلاشها در جامعه اسلامی و مخصوصا ایران هدفمندتر است.
وی افزود: امروزه بیثباتی کشورهای پیرامون ما بستر مناسبی برای تجارت مواد مخدر و گسترش تروریسم را فراهم کرده است. همه این تلاشها برای بیثباتی ایران بود اما جمهوری اسلامی ایران در مقابل همه اینها ایستاده است و امروزه موضوعی همانند جیببری، یکی از بزرگترین دغدغههای امنیتی مردم ایران است اما امروز مردم عراق و سوریه به فکر نجات جان خود هستند، چون چیزی به نام امنیت وجود ندارد اما امروزه ایران یکی از امنترین نقاط دنیاست.
فرمانده نیروی انتظامی تاکید کرد: درحالیکه بسیاری تلاش میکنند مواد مخدر را به دخل ایران هدایت کنند اما با تمام توان در مقابل آنها ایستادهایم و این حرکتهای تروریستی در مرزهای ایران هم، نشان از بیاقتداری کشورهای پیرامون است که البته باید آنها مسئولیت خود را بپذیرند و این موضوع قابل قبول نیست که یک گروه تروریستی در نقاط صفر مرزی به ایران آسیب بزند و آنها اظهار بیاطلاعی یا ناتوانی کنند. آنها باید یا برخورد کنند یا اجازه دهند ما خود دست به کار شویم.
احمدیمقدم تاکید کرد: امروز دغدغه کشور ما چند عنصر شامل مواد مخدر، سرقتهای خُرد، تهاجم فرهنگی و اندکی کمحوصلگی و خشونت در نزاعهای شخصی است و بیش از 60 درصد از قتلهای عمد در کشور از پیش تعیینشده نیست اما این آمارها در حال کاهش است؛ هرچند برخی از آمارهایی که برخی از وضعیت نامناسب در داخل کشور ارائه میدهند صحیح نیست.
وی ادامه داد: سال هفتاد که نیروی انتظامی کشور ادغام شد مرزها دفاعی و در اختیار ارتش و سپاه بود اما امروزه امنیت بیشتر این مرزها در اختیار نیروی انتظامی است و همه خدمات از سال 70 تاکنون بین 5 تا 10 برابر افزایش یافته است و این موارد به دلیل کار علمی و تعامل مناسب با سایر ارگانها در این زمینه است. امروزه کشور ما به بلوغ بسیار خوبی در زمینه امنیتی رسیده است و همکاری دیگر نهادها هم موجب افزایش امنیت شده است.
وی تاکید کرد: در این روزها شاهد بودیم که برخی عزیزان با غدغههایی که در زمینه دینی دارند در پی انجام امر به معروف و نهی از منکر هستند و باید گفت که اصل این کار شایسته تقدیر است اما سال گذشته هم عرض کردم در احکام امر به معروف و نهی از منکر مقام معظم رهبری آمده است که انجام امر به معروف و نهی از منکر در مرحله زبانی و رفتاری، وظیفه آحاد مردم است اما در زمینه برخورد و هدایت به مراجع ذیصلاح در انحصار حکومت است.
فرمانده نیروی انتظامی در پایان عنوان کرد: البته اگر کسانی بخواهند سازمانهای مردمنهادی در این زمینه تشکیل دهند بسیار خوب است که تشکیل شود و ما هم از جریان امر به معروف و نهی از منکر حمایت میکنیم اما نباید این انتظار وجود داشته باشد که در کنار هر ناهی از منکر، یک پلیس وجود داشته باشد و از او حمایت کند اما ما قول میدهیم با افراد خاطی قاطعانه برخورد کنیم.