کد خبر: 1459271
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۰
جنت خبر داد:

بررسی حلیت و راستی آزمایی 3 محصول غذایی در مرکز تحقیقات حلال

گروه سلامت: رئیس مرکز تحقیقات حلال گفت: هم اکنون مرکز در حال راست آزمایی و بررسی حلیت انواع ماهی‌های به کار رفته در کنسروها، گوشت‌های مختلف استفاده شده در سوسیس و کالباس و تعیین مقدار الکل تولید شده در ماءالشعیر و سایر محصولات تخمیری است.

بهروز جنت، رئیس مرکز تحقیقات حلال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به پیشینه راه‌اندازی مرکز یاد شده، بیان کرد: مرکز تحقیقات حلال در نیمه دوم سال 90 در شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مصوب و اساسنامه آن در تیر سال 91 به تصویب وزیر بهداشت وقت رسید که بررسی مواد غذایی و دارویی وارداتی از نظر حلیت و حرمت، مهمترین وظیفه این مرکز است.
جنت افزود: بدین منظور اواسط اردیبهشت‌ماه سال جاری بود که نامه‌ای از سوی رئیس سازمان غذا و دارو به معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاون پژوهشی وزارت علوم و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در خصوص ارسال پیشنهادات و طرح‌های تحقیقاتی در خصوص معرفی امکانات و توانایی به مرکز تحقیقات حلال ارسال شد.
وی تصریح کرد: در راستای عمل به احکام و الزامات دین مبین اسلام و لزوم رعایت حلیت و حرمت مواد و فراورده‌های دارویی، غذایی، آشامیدنی، آرایشی و ملزومات پزشکی مورد مصرف مردم و با توجه به تنوع روزافزون تولید و فرآوری مواد و فراود‌ه‌های یاد شده از تمامی موسسات تحقیقاتی و پژوهشی، مراکز آموزش عالی، متخصصان و پژوهشگران دعوت شده است تا با ارسال پیشنهادات و طرح‌های تحقیقاتی خود در زمینه‌های مورد تاکید به مرکز تحقیقات حلال وزارت بهداشت، مجموعه را در حفظ و صیانت از سلامت و بهداشت جامعه یاری کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: نحوه تولید، فراوری، شناسایی و کنترل، ویژگی‌ها و ضوابط، مراحل و چگونگی بازرسی و ارزیابی، تقلبات، شیوه‌های نمونه برداری و آزمون، گواهی‌‌ها و تجارب کشورها در زمینه حلیت و فراورده‌های مذکور، غذاهای اصلاح ژنتیک شده و افزودنی‌های بکار رفته در آن‌ها از جمله تاکیدات سازمان برای ارسال طرح‌های پیشنهادی است.
جنت ادامه داد: پس از دریافت طرح‌های تحقیقاتی، متخصصان مرکز به بررسی و پژوهش بر روی طرح یاد شده می‌پردازند که در صورت ارائه فعالیت آماری نتایج آن منتشر و در صورت ارائه روش‌های آزمایشگاهی نیز طرح پس از تایید به تمامی آزمایشگاه‌های کشور ارسال می‌شود تا مراکز از چنین روش‌های کنترلی نیز استفاده کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: هم اکنون مرکز در حال بررسی انواع ماهی‌های به کار رفته در کنسروها، گوشت‌های مختلف استفاده شده در سوسیس و کالباس و تعیین مقدار الکل تولید شده در ماءالشعیر و سایر محصولات تخمیری است.
وی با بیان اینکه مرکز در حال راست آزمایی و بررسی حلیت محصولات یاد شده است، ادامه داد: در این طرح به طور مثال ضمن بررسی حلیت ماهی‌های به کار رفته در تن ماهی، راست آزمایی نیز به منظور استفاده صحیح از محصول قید شده انجام می‌‌شود تا از ماهی دیگری به نام تن استفاده نشده باشد.

captcha