کد خبر: 1459857
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹
مدیر اوقاف خوزستان:

علل جاودانگی غدیر، نزول آیات قرآن درباره این واقعه است

گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام طباطبایی با بیان اینکه یکی از علل جاودانگی واقعه غدیر، نزول آیات قرآن درباره این واقعه است، اظهار کرد: جامعه اسلامی از اعصار دیرینه موضوع غدیر را یکی از اعیاد مذهبی دانسته‌اند و امروز نیز شیعیان این روز را عید می‌دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌محمد طباطبایی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، گفت: پیامبر اکرم(ص) در چهلمین سال عمر شریف خود به نبوت مبعوث گشت و فرمان یافت تا دین الهی اسلام را بر جهانیان عرضه کند و در همان ساعت نخست، آنکه پیشگام فرمانبرداری از خدای متعال و رسولش شد، حضرت علی(ع) بود.

وی با بیان اینکه از زمان بعثت رسول گرامی اسلام (ص)، حضرت علی(ع) همواره در میادین مختلف، سختی و امان، نبرد و آسایش و در رسالت و عبادت کنار آن محبوب الهی بود، اظهار کرد: زمانی‌که خداوند در سومین سال بعثت به پیامبر(ص) فرمان داد که خویشاوندان نزدیک خود و بزرگان آن دیار را به اسلام فراخواند و از آنان همراهی و همگامی بخواهد، آنجا نیز حضرت علی(ع) پیشگام شد و او تنها کسی بود که آشکارا خود را هم‌پای رسول خدا(ص) و یاور رسالتش اعلام کرد.

مدیرکل اوقاف ‌خوزستان افزود: در همان مجلس پیامبر اکرم(ص) به فرمان الهی و در حضور بزرگان مکه و اقوام خود اعلام فرمود که از این پس علی برادر و وزیر و وصی و جانشین من است و اینگونه شد که تنها سه سال پس از بعثت رسول اکرم(ص) و پیش از آنکه دعوت ایشان بر همگان عرضه و فراگیر شود، انتصاب علی(ع) به جانشینی آن حضرت بر مردم آشکار شد.

طباطبایی ادامه داد: حضرت رسول اکرم(ص) از آن زمان تا پایان عمر شریف خود که حدود بیست سال بود بارها و به شیوه‌های مختلف و میان افراد و اقوام آشکارا اعلام می‌کردند که جانشین من و امام و هدایت‌گر شما بعد از من، علی‌بن ابیطالب(ع) است.

وی با اشاره به اینکه با این حال، گویا برای برخی به ظاهر مسلمان، ده‌ها بار کافی نبود و باید بیش از اینها برایشان بیان می‌شد و عهد و پیمانی سخت و غیرقابل انکار از آنان گرفته می‌شد، افزود: رسول خدا(ص) در سال دهم هجرت برای انجام فریضه و تعلیم مراسم حج به مکه عزیمت کردند. این بار انجام این فریضه با آخرین سال عمر حضرت مصادف شد و از این جهت آن را «حجة‌الوداع» نامیدند.

مدیرکل اوقاف خوزستان با بیان اینکه افرادی که به شوق همسفری و یا آموختن مراسم حج همراه آن حضرت بودند تا صدوبیست هزار نفر تخمین زده شده‌اند، افزود: مراسم حج به پایان رسید و پیامبر(ص) راه مدینه را در حالی‌که گروهی انبوه او را بدرقه می‌کردند در پیش گرفت و زمانی که کاروان به پهنه بی‌آبی به نام «غدیر خم» رسید، پیک وحی فرود آمد و به پیامبر(ص) فرمان توقف داد و به حضرت دستور داد که همه از حرکت باز ایستند. فرمان الهی بر پیامبر(ص) در آیه 67 سوره مبارکه مائده نازل شد؛ «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ؛ اى پیامبر آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده ابلاغ کن و اگر نکنى پیامش را نرسانده‏‌اى و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه مى‏‌دارد آرى خدا گروه کافران را هدایت نمی‌کند.»

طباطبایی با بیان اینکه یکی از علل جاودانگی واقعه غدیر، نزول آیات قرآن درباره این واقعه است، اظهار کرد: جامعه اسلامی از اعصار دیرینه موضوع غدیر را یکی از اعیاد مذهبی دانسته‌اند و امروز نیز شیعیان این روز را عید می‌دارند و مراسمی را که دیگر اعیاد اسلامی بر‌پا می‌دارند در این روز انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: با مراجعه به تاریخ به‌ خوبی استناد می‌شود که هجدهم ذی‌الحجه(عید غدیر) روز کمال دین و اتمام نعمت در سایه تداوم خط رسالت در شکل و قالب امامت بود و در این روز به فرمان پیامبر(ص) مسلمانان حاضر شدند و ولایت را به صاحب ولایت تبریک گفته و با آن حضرت بیعت کردند. رسول خدا‌(ص) نیز بر این نعمت الهی شادمانی کرد و فرمودند؛ «الحمد لله الذی فضلت علی جمیع العالمین».

مدیرکل اوقاف ‌خوزستان در پایان با اشاره به آیه 3 سوره مبارکه مائده «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا؛ امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت‏ خود را بر شما تمام گردانیدم و اسلام را براى شما [به‌عنوان] آئینى برگزیدم»، گفت: این آیه شریفه از قرآن کریم به صراحت این روز را روز اکمال دین و خشنودی خدا از این واقعه دانسته و همین آیه رمز دیگری از عید بودن غدیر خم را بیان کرده و فرخندگی این روز و عظمت آن را بر همگان روشن می‌کند.

captcha