حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با توجه به نزدیک شدن به پایان مهلت مذاکرات هستهای درباره روند طی شده در طی یکسال اخیر گفت: انتخابات 24 خرداد1392 تا الان با خود حرف و حدیث گوناگون داشته است. نکته اول اینکه انصافا رضایت مردم را در انتخاب حجتالاسلام روحانی مشاهده میکنیم و این تقریبا باور عمومی جامعه است.
تغییر نگاههای بینالمللی به ایران پس از انتخابات 24 خرداد
وی افزود: نکته دوم اینکه از آن زمان تا به حال مشاهده میکنیم که نگاههای بینالمللی نسبت به جمهوری اسلامی و مسئولان نظام نگاه مناسبی شده است. نمیخواهم بگویم همه دنیا به جمهوری اسلامی نگاه مثبت پیدا کردهاند زیرا خود خداوند متعال که آفریدگار انسانها و جهان است هم مخالف، هم منکر و هم موافق دارد.
حجتالاسلام اکرمی اظهار کرد: از روز اولی که رفراندوم در کشور برگزار شد 98 درصد به نظام رأی دادند و حدود 2 درصد به نظام رأی ندادند و لذا از همان اول هم کسانی بودند که نظام را نپذیرفتند.
وی تأکید کرد: اما در طی یکسال اخیر استفاده از عناوینی چون اسلامهراسی و ایرانهراسی در سطح جهانی بسیار کمتر از قبل شده است زیرا میبینند رئیس جمهور و همکارانش با منطق و استدلال صحبت میکنند و با لبخند و تبسم مطالب خود را اعلام میدارند.
دولت میخواهد بیماری کهنه 35 ساله را مداوا کند
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد: مطلب سوم اینکه دولت وارد یک کار بسیار سنگین شده است و میخواهد یک بیماری کهنه که 35 سال از عمر آن میگذرد را مداوا کند.
حجتالاسلام اکرمی ادامه داد: آمریکا که دنبال نظم نوین جهانی بود و خود را یکهتاز دنیا میداند در سال 1358 ارتباطش را با ما قطع کرده است و هر روز به دنبال بهانهای علیه ما بوده است و کارشکنی کرده است. اما همین امریکا در سال 1391 پیغام داد که حاضرم با ایران مذاکره کنم این مذاکره در دولت قبل شکل گرفت و بعد در دولت جدید تا به امروز ادامه پیدا کرده است.
عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: ما اگر بخواهیم یک بیماری مزمن قدیمی که به غده تبدیل شده است را آرام آرام جراحی و درمان کنیم سخت است و این کوه یخ تا آب شود زمان میبرد و حوصله و شرح صدر و تحمل میخواهد تا بالاخره به یک سامانی برسد تا بگوییم مذاکرات ایران و آمریکا در موضوع هستهای به حالت برد ـ برد رسیده است.
دو رویکرد به مذاکرات هستهای با آمریکا
حجتالاسلام اکرمی ابراز کرد: در این میان دو رویکرد به مذاکرات وجود دارد. عدهای با عدم باور و عدم خوشبینی با این مسئله برخورد میکنند و اصل مذاکره را هم نفی میکنند، چون معتقدند نتیجه ندارد و دشمن نمیپذیرد. عده دیگری هم میگویند حالا که آمریکا بعد از 30 سال تقاضای مذاکره کرده است و ما هم پذیرفتهایم این مذاکره را پیش ببریم تا به یک نقطه مطلوب برسیم.
وی یادآور شد: تمام مراحل مذاکرات هستهای تا به امروز با دقت جلو رفته است و هدایت شده است. در این میان هم 1+5 خطو قرمزی دارند و هم ما خطوط قرمز داریم که لازم است دو طرف به نقطهای برسند که مورد قبول هر دو باشد.
در صورت عدم توافق، دنیا میفهمد ایران اهل منطق و مذاکره بود
حجتالاسلام اکرمی درباره تبعات عدم دستیابی به توافق گفت: اگر هیچ یک از دو طرف نتوانستند به نتیجه مطلوب برسند به خانه اول برمیگردیم. اما این بار نکته مثبت این است که دنیا میفهمد ایران اهل منطق و گفتوگو است و ایرانستیزی فایده ندارد.
وی در پایان اظهار کرد: ایران مذاکره کرد، انعطاف نشان داد و شاید فوق تصور هم نرمش قهرمانانه نشان داد ولی این طرف مقابل بود که حاضر نشد کنار بیاید. لذا رسیدن به همین مسئله در سطح جهانی خودش یک برد است و جمهوری اسلامی دیگر بدهکار نیست.