به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از «ایثار»، حجتالاسلام والمسلمین شهیدی در نشست شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان که عصر پنجشنبه 24 مهرماه در سالن جلسات استانداری همدان برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در جمع همکاران خود در استان همدان گفت: بنیاد شهید یادگار امام است و امام راحل دستور تأسیس بنیاد شهید را در سال 1358 صادر کردند. دو رکن اساسی در اساسنامه بنیاد وجود دارد که نخستین آن رسیدگی به خانواده معظم شهدا و ایثارگران است و دومین رکن اساسی نشر و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه هدف و همچنین کل جامعه است که این رسالت بر دوش ما است و باید انجام وظیفه کنیم.
معاون رئیسجمهور با اشاره به سخت بودن اداره بنیاد با حدود سه میلیون عضو ادامه داد: رئیس جمهور هنگام واگذاری مسئولیت به بنده گفت مدیریت سه وزارتخانه را به عهده شما میگذارم. ما در بنیاد مؤسسات فرهنگی و اقتصادی متعددی داریم و برای اداره آنها داشتن برنامه ضروری است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در ابتدای ورود به بنیاد سعی کردم سخنان فرزندان شهدا و ایثارگران و تشکلهای شاهد و ایثارگر را که بیش از 100 تشکل است، بشنوم و سپس به انجام یک آسیبشناسی در مورد موفقیتها و عدم موفقیتها در بنیاد بپردازم.
حجتالاسلام والمسلمین شهیدی در خصوص برنامهریزی در بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: در گذشته برنامه مدونی برای بنیاد نداشتیم ولی این موضوع به معنای انتقاد و محکوم کردن مدیریتهای قبلی نیست؛ آنها نیز فعالیتهایی داشتهاند و وسعت فعالیتها در بنیاد به اندازهای است که غرق در کار شدهایم و امام(ره) میفرمودند ما باید سوار کار باشیم و نه غرق در کار؛ بنابراین نیاز به برنامهریزی داریم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به طراحی یک برنامه مدون 5 ساله برای بنیاد گفت: برای بنیاد شهید و امور ایثارگران برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت طراحی شده است که اجرای برخی برنامههای کوتاهمدت الزامی بوده است و مثلاً در مورد پرداخت معوقات ایثارگران سعی شد پرداختها در سال اول انجام شود که بحمدالله این معوقات پرداخت شد.
وی افزود: ما به بیش 38 هزار آزاده بدهی داشتیم که مبلغی حدود 700 میلیارد تومان پرداخت شد و جانبازان که دارای معوقاتی در حدود 300 میلیارد تومان بودند که پرداخت این معوقات نیز انجام شد و معوقات خانواده شهدا نیز پرداخت میشود.
رئیس بنیاد با بیان سایر برنامههای کوتاهمدت بنیاد افزود: از دیگر برنامههای کوتاهمدت تأسیس صندوق سلامت است که در بخش درمان آنچه را بیمهها تأمین نمیکنند صندوق تأمین میکند؛ هر چه در اختیار ماست برای این عزیزان است و ما هر چه داریم باید در اختیار آنها بگذاریم حقشان است و باید هم بدهیم و ما هر چه خدمت کنیم در مقابل درد و رنج آنها هیچ است زیرا درد آنها قابل تسکین نیست.
معاون رییسجمهور ادامه داد: ما وظیفه داریم مشکلات را حل کنیم و رسیدگی به امور درمانی نیز در اویت ما قرار دارد و با توجه به بیمارستانهای مجهزی که در تهران داریم با هماهنگی معاون بهداشت و درمان بنیاد طرحی برای اعزام برخی از اعضای جامعه ایثارگری به این بیمارستانها اجرایی خواهد شد.
حجتالاسلام شهیدی با اشاره به برخی برنامههای درازمدت تصریح کرد: بهعنوان نمونه در بنیاد شهید و امور ایثارگران بانک اطلاعاتی دقیق و کاملی نداریم البته طرح سجایا را داریم که ناقص است لذا از استانها خواسته شده است اطلاعات دقیق و کامل را جهت ورود به سامانه بررسی و استخراج کنند. اگر یک سامانه و بانک اطلاعاتی دقیق داشته باشیم بهتر میتوانیم خدمت گذاری کنیم و خیلی کارها سریعتر و بهتر انجام میشود.
وی با ابراز امیدواری نسبت که تکمیل بانک اطلاعاتی جامعه ایثارگری افزود: با وجود این بانک اطلاعاتی دقیق هر ایثارگری در هر نقطه از کشور میتواند مراجعه و خدمات خود را مطالبه کند و همچنین ایثارگران میتوانند بهوسیله این سامانه اطلاعات همرزمان سابق خود را دریافت کرده و روابط جامعه ایثارگری بیشازپیش نزدیک میشود.
گفتنی است، در این نشست مدیران بنیاد استان مسائل و پیشنهادات خود را مطرح کردند و حجتالاسلاموالمسلمین شهیدی در مورد قانون جامع ایثارگران، طرح سپاس، واگذاری خودرو به جانبازان، مسائل درمانی و سایر مسائل توضیحاتی ارائه کرد.