کد خبر: 1460894
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۴
حجت‌الاسلام اختری عنوان کرد:

۲۴ ذی‌الحجه؛ روز اثبات حقانیت مرام حق مقابل منکران از راه مباهله

گروه سیاسی: عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اظهار کرد: در روز ۲۴ ذی‌الحجه سال دهم هجرت، پیغمبر گرامی اسلام(ص) به امر خداوند متعال یک شیوه اثبات حقانیت عقیده و مرام حق به نام مباهله را در مقابل منکران حقیقت اعلام فرمودند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسعلی اختری، عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در خطبه‌های پیش از نماز جمعه امروز تهران در خصوص روز مباهله، روز معرفی اهل بیت(ع) توسط خداوند اظهار کرد: در پایان دهه باعظمت ولایت و در آستانه روز تاریخی و پربرکت مباهله هستیم. در روز 24 ذی‌الحجه سال دهم هجرت، پیغمبر گرامی اسلام(ص) به امر خداوند متعال یک شیوه اثبات حقانیت عقیده و مرام حق را در مقابل منکران حقیقت اعلام فرمودند.
وی ادامه داد: می‌توان توجه داد که مسئله مباهله علاوه برآنچه در آیات و روایات به آن اشاره شده است، در آئین‌های قبلی هم برنامه‌هایی وجود داشته که کسانی از مباهله استفاده کرده‌اند. پیغمبر گرامی اسلام بعد از فتح مکه، دعوت نامه‌هایی به اطراف فرستاد و جوامع و جمعیت‌هایی را به اسلام دعوت کرد که از جمله آنها مسیحیان نجران بودند.
وی افزود: با دریافت دعوت پیغمبر(ص) نصارای نجران بعد از مشورت، بنا را بر این گذاشتند که افرادی را به عنوان نمایندگان به حضور آن حضرت فرستاده و سؤالاتی را درباره دیدگاه اسلام درباره مسیحیت و برخی دیدگاه‌هایی که در مسیحیت مطرح است مطرح کنند. این افراد در ضمن صحبت‌هایی که مطرح می‌شد سؤال کردند که نظر شما درباره حضرت عیسی مسیح چیست؟ پیغمبر(ص) در پاسخ فرمودند: او بنده، نبی و رسول خدا به سوی بندگان بود و خدای متعال حضرت مسیح(ع) را در وجود بانوی پاکی که حضرت مریم باشد پرورش داد و برای راهنمایی مردم مأمور کرد.
وی افزود: بعد از شنیدن پاسخ پیغمبر که متن قرآن است نمایندگان مسیحیان نجران گفتند مگر ممکن است فرزندی از مادری بدون همسر تولد پیدا کند؟ پیغمبر فرمودند اگر پدر نداشتن باعث پایبندی به عقیده باطلی می‌شود که حضرت عیسی پسر خداست، شما در رابطه با حضرت آدم چه می‌گوئید؟ او که خداوند متعال بدون پدر و بدون مادر آفرید پس این منطق صحیحی نیست که شخصی را فرزند خداوند بنامیم. قرآن هم می‌فرماید مثل خلقت حضرت عیسی همانند مثل حضرت آدم است و خدای متعال آنچه را بخواهد خلق کند، اینچنین است؛ همچنان‌که انسان که مظهر خداست آنچه را در عالم ذهن اراده کند ایجاد می‌کند.
عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اظهار کرد: این سخن و پاسخ، قانع کننده بود اما مسیحیت نجران نپذیرفته و حاضر نشدند بگویند ما اشتباه کردیم و اسلام را نپذیرفتند. بعد از عدم پذیرش، پیامبر اسلام(ص) به امر خدا به آنها اعلام کرد اگر باز هم در حقانیت آنچه در رابطه با حقانیت اسلام می‌گوئیم شک دارید بیائید با هم مباهله کنیم.
حجت‌الاسلام اختری در رابطه با تعریف مباهله اظهار کرد: مباهله به این معنی است که دو گروه یا دو نفر در مقابل هم قرار گرفته و بر اساس اعتقاد و استناد به ذات مقدس پروردگار علیه طرف مقابل نفرین می‌کنند و آن کسی‌که خود را حق می‌داند با قاطعیت به میدان می‌آید و در تاریخ چنین مواردی بوده است و نفرین او را به هلاکت رسانده است و این نشانه حقانیت آن شخصی است که با حقانیت در این امر شرکت می‌کند. خداوند خود هم به پیامبر(ص) می‌فرماید که چنین افرادی را به میدان دعوت کن و آنگاه بر کاذبین و دروغگویان در این مسئله لعنت خدا را می‌فرستیم و تکلیف روشن می‌شود.
وی ادامه داد: وقتی پیامبر(ص) این پیشنهاد را ارائه دادند، نصارای نجران گفتند تا فردا به ما مهلت دهید. اسقف آنها بعد از نظرخواهی گفت فردا که برای مباله آماده می‌شویم اگر دیدیم اصحاب و جمعیت را با خود آورده است با او مباهله می‌کنیم اما اگر دیدیم اهل بیت و عزیزانش را با خود آورده است با او مباهله نخواهیم کرد.
حجت‌الاسلام اختری اظهار کرد: در روز مقرر در محل مباهله که اکنون مسجدی با عنوان مسجد مباهله است گرد آمدند اما وقتی دیدند پیامبر اسلام(ص) با دست راستش دست امام حسن و با دست چپش دست امام حسین(ع) را گرفته و حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) پشت سر او به میدان آمده بودند از اطرافیان سؤال کرد اینها چه کسانی هستند؟ که گفتند این دو فرزند، دو پسر دختر پیغمبر(ص) و نور دیده پغمبر و دو دسته گل محمدی هستند و اما ان آقا که همرا اوست، داماد و جانشین او و محبوبترین فرد نزد او و آن بانو دختر و نزدیکترین فرد به اوست.
وی افزود: اسقف گفت کسانی را می‌بینم که اگر بخواهند کوه را از جای برکنند این اتفاق صورت می‌گیرد و گفت ما اینکار را انجام نمی‌دهیم و لذا حقانیت پیغمبر برایشان روشن شد اما تسلیم نشدند و گفتند ما جزیه پرداخت کرده و در سایه اسلام زندگی می‌کنیم. با این برنامه و نشان دادن حقانیت اسلام مسیحیان تسلیم شدند. در همین مورد پیامبر فرمودند: به آن خدایی که جانم درقدرت اوست اگر با من مباهله می‌کردند همه اینها در اثر غضب خدا تبدیل به خوک و میمیون می‌شدند و قبل از پایان سال تمام آنها هلاک شده و یک نفر از مسیحیان زنده نمی‌ماند.
وی تأکید کرد: در آیه شریفه « فَمَنْ حَآجَّکَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءکُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءکُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَةَ اللّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ؛ پس هر که در این [باره] پس از دانشى که تو را [حاصل] آمده با تو محاجه کند بگو بیایید پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم سپس مباهله کنیم و لعنت‏خدا را بر دروغگویان قرار دهیم» (آل عمران/61) که مربوط به این قضیه است چند نکته در مورد مباهله لازم به ذکر است.
وی ادامه داد: یکی از این موارد این است که وقتی در این آیه آمده است که ما پسرانمان را می‌خوانیم، مصداق آن پسران، دو فرزند حضرت زهرا و حضرت علی(ع) را آورد که این آیه به اعتقاد بسیاری از مفسران شیعه و سنی نشان می‌دهد نوه دختری حکم فرزند را دارد و در این آیه، ندعُ نساء‌نا فقط به حضرت زهرا(ص) تطابق می‌کند و انفسنا غیر از حضرت علی(ع) بر کسی تطبیق نمی‌کند؛ بنابراین آن کسی که جان پیغمبر نامیده شده است حضرت مولای متقیان علی (ع) است.
اختری تأکید کرد: تمام مردم مسلمان می‌دانند که پیغمبر گرامی اسلام اشرف کائنات و اشرف هستی است، پس آنکه که جان پیغمبر است بعد از او اشرف کائنات و هستی است. مأمون از امام رضا(ع) سؤال کرد در قرآن برترین فضیلتی که خداوند برای حضرت علی(ع) اشاره کرده چیست؟ که ایشان به این آیه شریفه توجه دادند و گفتند او جان پیغمبر است.
عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در پایان اظهار کرد: روز 24 ذی‌الحجه علاوه بر این روز تاریخی، روزی است که آیه تطهیر و آیه ولایت نازل شد و ما این ایام را به همه مسلمین، همه شیعیان و دوستان عصمت و طهارت و مخصوصا به محضر امام زمان و نایب ایشان امام خامنه‌ای تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم.

captcha