محمود خدادوست، معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به خلأ مباحث اخلاقی و رویکرد حکیمپروری در امر آموزش و تربیت نیروی انسانی دستاندرکار حوزه سلامت، عنوان کرد: در منابع طبی گفته شده پیش نیاز علم طب علوم دیگری همچون علم قرآن و حدیث، حکمت، اخلاق و فلسفه است و حکمای طب ایرانی و اسلامی در کنار دانش طبی، اشراف کاملی به مسائل اخلاقی، حکمت و فلسفه داشتند. همین مسائل باعث میشد تا رویکرد این حکیم و طبیب نسبت به گیرندگان خدمات طبی رویکردی کاملا متفاوت باشد.
حکما هویتی فراتر از نگاه مادی را برای بیمار قائل بودند
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: این اعتقاد و باور که شفای اصلی دست خداست جزو باورهای دانشی و علمی حکمای ما قرار میگرفت و هویتی که برای گیرنده خدمت قائل بودند هویتی فراتر از نگاه مادی بود.
غفلت از رویکرد توحید محوری و اخلاق مداری در طب نوین
خدادوست تصریح کرد: بنابراین تمام نگاه حکیم و طبیب در بحث درمان متفاوت بود ولی رویکرد توحید محوری و اخلاق مداری به جای اینکه در بحث مسائل طبی جدید و در بین دستاندرکار حوزه سلامت به طور ویژه و قویتر از سایر علوم باشد صرفا به بعد فیزیکی و فیزیولوژیک محدود شده است.
وی عنوان کرد: در طب جدید به دلیل رویکرد مادی که به انسان وجود دارد از چنین قواعدی غفلت کردهایم ولی عوامل متعددی دیگری فراتر از بعد مادی و روانی وجود دارند که در تندرستی و معالجه فرد مؤثر است.
جشنواره حکمت در راه ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی/ اعطای نشان حکمت به اسوههای اخلاقی
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت با اشاره به پیشنهاد برگزاری «جشنواره حکمت» و اهدای نشان حکمت به برگزیدگان و اسوههای اخلاقی و حکمی و دست اندرکاران حوزه سلامت، تصریح کرد: بدین منظور قرار است کارگروه تخصصی در وزارت بهداشت تشکیل شود تا ضوابط و شرایط چنین جشنوارهای را آماده کند و در نهایت به منظور تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود.
خدادوست خاطرنشان کرد: ما معتقدیم برای اینکه در عمل نیز این ابعاد اخلاقی و حکمی را به طور جدی وارد حوزه سلامت کنیم، مناسب است در کنار جشنوارههایی همچون رازی که به امر پژوهش اختصاص پیدا کرده و یا جشنواره مطهری که مرتبط با امر آموزش است ما نیز جشنواره حکمت را برپا و نشان حکمت را به کسانی که اسوههای اخلاقی و حکمی در حوزه سلامت هستند به عنوان الگوهای نظام سلامت به جامعه معرفی کنیم و در عمل تلاش کنیم تا ابعاد معنوی، اخلاقی و حکمی ورود جدیتری به حوزه سلامت داشته باشند.