کد خبر: 1461005
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
قبادی خبر داد:

انتشار خاطرات «سیدمحمد صدر» تا دو ماه آینده

گروه ادب: برگزیده جایزه ادبی شهید آوینی از تدوین خاطرات «سیدمحمد صدر» در دوران مبارزه با رژیم ستم‌شاهی و برعهده داشتن مسئولیت در وزارت امور خارجه خبر داد و گفت: این اثر سال گذشته به سوره مهر سپرده شد و تا دو ماه آینده منتشر می‌شود.

محمد قبادی، نویسنده و محقق، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، از نگارش کتابی درباره سیدمحمد صدر از دیپلمات‌های باسابقه کشورمان یاد کرد و گفت: صدر هم اکنون جزء مشاوران ارشد محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه است.
وی با بیان اینکه خاطرات ظریف را تدوین کرده و به انتشارات سوره مهر سپرده‌ام و امیدوارم تا دو ماه آینده به بازار نشر ارائه شود، عنوان کرد: این اثر را سال گذشته به انتشارات سوره مهر سپرده و امیدوار بودم تا برای ارائه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب آماده شود. اکنون که چند ماهی از آغاز سال گذشته است، امیدوارم این اثر منتشر شود.
قبادی به سابقه و پیشینه خانوادگی صدر اشاره کرد و ادامه داد: صدر فرزند آیت‌الله سیدرضا صدر و نوه آیت‌الله‌العظمی صدر، برادرزاده امام موسی صدر است که خانواده‌ای اصیل و ریشه‌دار هستند. صدر دیپلم خود را از مدرسه علوی گرفت و در رشته داروسازی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد. وی در عرصه سیاسی به فعالیت پرداخت و به طور مشخص می‌توان گفت که طی دهه 50 و تا پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه داد. وی سپس در دوره ریاست جمهوری شهید محمدعلی رجایی، در مقام نخست‌وزیری مشغول به فعالیت شد. وی سپس به وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ورود پیدا کرد و تا پاییز سال 1364 در آنجا فعالیت داشت.
وی یادآور شد: این کتاب دارای هفت فصل است و از پیشینه خانوادگی صدر و تحصیلات وی آغاز می‌شود و سپس به فعالیت‌های قبل از انقلاب وی می‌پردازد و با فعالیت‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا پاییز سال 64 ادامه پیدا می‌کند. وی در وزارت امور خارجه، مدیرکل اروپا و آمریکا بوده است.
قبادی با بیان اینکه بیشترین فصل کتاب، فصل هفتم است که به خاطرات صدر در وزارت امور خارجه مربوط می‌شود، افزود: از جمله رویدادهای خاص در این اثر می‌توان به واقعه 17 شهریور و خاطرات محمد صدر در آن روز اشاره کرد که مشاهدات خود را بیان کرده است. وی در راهپیمایی‌هایی که در دو سال منتهی به پیروزی انقلاب رخ می‌دادند، حضور داشته و خاطرات و مشاهدات خود را در آن باره بیان کرده است.
وی همچنین از مشاهدات صدر درباره راهپیمایی میلیونی مردم در عید سعید فطر سال 56 و 57 یاد کرد و گفت: صدر فرازهایی از خاطراتش را در این باره بیان کرده که قابل تأمل است. بخشی از این فرازها به تعامل وی با سازمان مجاهدین خلق بازمی‌گردد و در فعالیت‌های خود در دوران پیش از انقلاب به دو شخصیت خاص از جمله محمدحسین اکبری آهنگر اشاره می‌کند و از اختلافاتی که با این افراد بر سر انقلاب اسلامی و امام داشته است، سخن می‌گوید.
قبادی ادامه داد: این اثر در 600 صفحه به چاپ می‌رسد و فیپا و اطلاعات کتاب‌شناسی آن هم‌اکنون از سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی قابل دریافت است.

captcha