کد خبر: 1461778
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۸
تشریح برنامه‌های ۹ ماه آینده انتشارات جهاد دانشگاهی؛

از بررسی وضعیت توزیع کتاب تا فراتحلیل سرانه مطالعه در کشور

گروه ادب: مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی با اشاره به برنامه‌هایی همچون نقد و تحلیل وضعیت نشر در ایران و سایر کشورها، نقش رسانه‌ها و بررسی سرانه مطالعه بر اساس آمار متناقض، به تشریح برنامه‌های ۹ ماه آینده این مرکز پرداخت.

محمد سلگی، مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره برنامه‌هایی این مرکز که تا خردادماه سال 94 در دست انجام است، گفت: قرار است طی جلساتی، موضوعات غربال شده و ارائه شوند. البته موضوعاتی نیز در دست انجام است که بررسی وضعیت توزیع کتاب در ایران از آن جمله به شمار می‌آید.
بررسی تغییرات و فرصت‌ها در کتب دانشگاهی
وی با بیان این مطلب افزود: نشر الکترونیک و آینده آن در کشور، بررسی وضعیت کتب دانشگاهی و تغییرات و فرصت‌ها، سهم کتاب در جایگاه و مصرف کالاهای فرهنگی که البته پیش از این، نقد و تحلیل آنان انجام شده است، از جمله اقداماتی هستند که در دست انجام قرار دارند.
سلگی ادامه داد: در راستای اجرای برنامه‌های مختلف، بررسی مشکلات و حقوق پدیدآورندگان را نیز در دست انجام داریم. همچنین در نظر داریم تا وضعیت ترجمه کتب در کشور را مورد بررسی قرار دهیم.
مطالعه در شبکه‌های اجتماعی و کپی‌رایت
به گفته مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی، بحث مطالعه در شبکه‌های اجتماعی و مطالعه در میان دانشجویان و نظرسنجی پیرامون این موضوع از جمله اقدامات در دست بررسی و انجام این مرکز است. همچنین بحث کپی‌رایت و نقش و تأثیر آن در آینده کشور و بررسی تجربه‌های کتابخوانی سایر کشورها از دیگر اقدامات به شمار می‌روند.
وی با اشاره به شیوه‌های ترویج کتابخوانی به عنوان دیگر اقدام جهاد دانشگاهی در شش ماهه دوم سال جاری اظهار کرد: جهاد دانشگاهی درصدد است تا شیوه‌های جدید توزیع کتاب در کشورهای دیگر را نیز بررسی کند. تولید کتاب و بررسی وضعیت چاپ در جهان امروز نیز از برنامه‌های دیگر مورد نظر این انتشارات است.
سیر مطالعاتی که پس از انقلاب به فراموشی سپرده شد
سلگی همچنین به بررسی سیره مطالعاتی که در سال‌های اول پیروزی انقلاب وجود داشت و اکنون خبری از این سیره نیست، یاد کرد و افزود: بررسی این سیره در میان دانشجویان و نقش سیر مطالعاتی در افزایش مطالعه و ترویج کتابخوانی نیز از جمله برنامه‌هایی است که انتشارات در دست انجام دارد.
وی اظهار کرد: در راستای انجام این برنامه‌ها در نظر داریم تا از خبرنگاران و خبرگزاری‌های مروج کتاب نیز تقدیر به عمل آوریم. بررسی و نقد هنر از جمله تئاتر، سینما و نقاشی در ترویج کتابخوانی نیز در فهرست برنامه‌های انتشارات جهاد دانشگاهی طی 9 ماه آینده قرار دارد.
نقش گروه‌های مذهبی و علمی در کتابخوانی
مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی به نقش گروه‌های مرجع در ترویج کتاب اشاره کرد و گفت: اینکه گروه‌های مذهبی و علمی در این حوزه چه نقشی ایفا می‌کنند نیز در قالب یک برنامه در نظر گرفته شده است. همچنین به بررسی نقش رسانه‌ها در ترویج کتاب و اثر آنها در این حوزه خواهیم پرداخت.
آینده‌پژوهی کتاب در ایران
به گفته سلگی، نقش جریان‌های سیاسی و فرهنگی در ترویج کتاب، تجربه‌های موفق در حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور و آینده‌پژوهی کتاب در ایران که می‌تواند در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری نیز ارائه شود نیز در قالب برنامه‌های این مرکز هستند.
وی همچنین اظهار کرد: برنامه فراتحلیل سرانه مطالعه در کشور و بررسی و نقد تمام آمارهای متناقض در زمینه کتاب و کتابخوانی نیز جزء برنامه‌های مهم این انتشارات در 9 ماهه آینده به شمار می‌روند.
سلگی اظهار امیدواری کرد تا بخش اعظم برنامه‌های ارائه شده را با حضور و تلاش کارشناسان فرهنگی و ادبی در انتشارات جهاد دانشگاهی انجام دهند. به عقیده وی، این رویکرد سبب شفاف‌سازی و بهبود وضعیت بسط کتاب و کتابخونی در کشور می‌شود.
اجرای برخی از برنامه‌ها در هفته کتاب
وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا بخشی از این برنامه‌ها به هفته کتاب اختصاص دارد یا خیر، یادآور شد: بخشی از این برنامه‌ها می‌تواند در هفته کتاب متمرکز و اجرا شود و انجام آنها به واحدهای جهاد دانشگاهی سپرده می‌شود.
سلگی تأکید کرد: همه این برنامه‌ها توسط انتشارات جهاد دانشگاهی انجام نمی‌شود و از پتانسیل واحدهای جهاد دانشگاهی در این باره استفاده می‌شود؛ از این رو بخشی از برنامه‌ها که نهایی شد و به تصویب رسید، به واحدهای جهاد دانشگاهی علاقه‌مند سپرده خواهد شد.

captcha