به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان علوی، سومین جشنواره بینالمللی غدیر دیروز، 27 مهرماه، با همکاری آستان مقدس علوی در حرم مطهر حضرت علی(ع) و با نظارت اداره اوقاف شیعیان عراق در نجف اشرف آغاز شد.
شخصیتها و نمایندگان عراق و کشورهای مختلف جهان از جمله غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این جشنواره حضور یافتند.
غلامعلی حداد عادل طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این جشنواره اظهار کرد: حکومت اسلام در زمان امام علی(ع) با مسائلی مواجه شد که حکومتهای سابق با آن مواجه نشده بودند و امت در این زمان جنگهای داخلی را تجربه کرد.
وی افزود: امام علی(ع) بهترین کسی بود که در مکتب پیامبر(ص) تربیت شد، وی الگویی برتر و نمونه در اسلام بود.
حدادعادل تصریح کرد: میتوان درس وحدت را به دو شکل از مکتب علی(ع) فراگرفت، نخست بررسی سیره معطر علوی و دوم مطالعه آموزههای حکیمانه مکتب آن حضرت.
وی در پایان بیان کرد: امام علی(ع) در طول 5 سال حکومت مصلحت اسلام را بر احقاق حقش ترجیح داد.
علی خضیر حجی، رئیس کمیته برگزارکننده جشنواره نیز در ابتدای مراسم افتتاحیه سخنرانی کرد و به حاضران خوشآمد گفت و در ادامه شیخ جاسم النجفی، قاری عراقی آیاتی از کلامالله مجید قرائت کرد.
شیخ ضیاءالدین زینالدین، تولیت آستان مقدس علوی طی سخنانی در این جشنواره گفت: نخستین رسالت جشنواره ابلاغ این مسئله است که امام علی(ع) در شرایطی که مسلمانان غیر از او منجی دیگری نداشتند، زمام حکومت حق و عدالت الهی را در دست گرفت.
وی افزود: دومین رسالت جشنواره این است که امام علی(ع) علیرغم رنجهای بزرگی که متحمل شد، هرگز از تبیین راههای هدایت در حکومت حق و عدالت برای مردم دست نکشید.
لوی سامی، نماینده واتیکان نیز طی سخنانی در این جشنواره تأکید کرد: تسامح، محبت و مهربانی مؤمنان مسیحی و مسلمان را در عراق و دیگر کشورهای آسیبدیده از فشار تروریسم و خشونت در یک جا گردهم خواهد آورد؛ خشونتی که در کتابهای آسمانی رد شده است.
وی افزود: ما درگیری و نزاع میان ادیان و تمدنها را رد میکنیم و خروج از این وضعیت تنها نیازمند تفاهم و گفتوگوی مسئولانه است.
سید صالح الحیدری، رئیس اداره اوقاف شیعیان عراق؛ شیخ عبدالرحمن الرفاعی، مسئول دارالافتاء لبنان و علی المکی العاملی، مفتی شورای عالی شیعیان لبنان نیز از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه سومین جشنواره بینالمللی غدیر بودند.