کد خبر: 1462502
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳
اسماعیلی در نشست خبری مطرح کرد:

نهادهای فرهنگی درباره صفارزاده سکوت کرده‌اند/ تلاش برای تقویت بعد بین‌المللی همایش

گروه ادب: دبیر دومین کنگره علمی ـ ادبی طاهره صفارزاده در نشست خبری عنوان کرد: امیدوارم در سال آینده همه نهادهای فرهنگی این دغدغه را داشته باشند که برای برگزاری بزرگداشت صفارزاده همکاری کنند و این همایش فرهنگی در ابعاد جهانی و بین‌المللی برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، رضا اسماعیلی، دبیر دومین کنگره علمی ادبی طاهره صفارزاده، در نشست خبری این کنگره که امروز، 29 مهرماه، در حوزه هنری برگزار شد، با اشاره به مظلومیت این بانوی قرآنی عنوان کرد: وی در دوران پیش از انقلاب به دلیل رویکرد دینی و انقلابی که داشت، به حاشیه رانده شد و پس از انقلاب نیز به همین جرم از سوی جامعه روشنفکری بایکوت شد و مورد غضب قرار گرفت.
وی با بیان اینکه صفارزاده قابلیت این را دارد که به عنوان یک چهره ماندگار ادبی در سطح جهان معرفی شود، افزود: از دانشگاه‌های مختلف، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشجویان انتظار بیشتری می‌رفت که ظلمی را که بر این بانوی ادبی کشورمان رفته است ،جبران کنند و درباره وی، وارد میدان عمل شوند.
شخصیت علمی و ادبی صفارزاده کمتر شناسانده شده است
اسماعیلی با اشاره به اینکه بسیاری از تألیفاتی که در انتشارات سمت و در حوزه دانشگاهی منتشر شده‌اند، به صفارزاده تعلق دارد، اظهار کرد: جا دارد که استادان و دانشجویان در رونمایی از چهره ادبی این شخصیت علمی کشورمان که کمتر در این باره کار شده است، اقدامات جدی‌تری انجام دهند.
دبیر دومین کنگره علمی ـ ادبی طاهره صفارزاده گفت: از نهادهای فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه‌ها این انتظار بیشتر می‌رود که برای معرفی وی بیشتر تلاش کنند. نهادهای فرهنگی نیز به گونه‌ای کم به این حوزه ورود پیدا کرده‌اند.
وی به فرهنگستان زبان و ادب فارسی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: این نهادها و سازمان‌ها نیز سالگرد درگذشت طاهره صفارزاده را معمولاً در سکوت برگزار می‌‌کنند.
اسماعیلی ادامه داد: این انتظار وجود دارد که وزارت ارشاد در این ایام، برنامه مناسبی را تدارک ببیند و در نکوداشت و بزرگداشت این چهره علمی و ادبی تلاش بیشتری کند. همین طور از سایر نهادهای فرهنگی چنین انتظاری می‌رود که این سکوت شکسته شود و شاهد باشیم که از چنین شخصیت بزرگ علمی و ادبی، قدردانی به عمل آید.
صفارزاده شعر دینی را در قالب‌های نو سرود
وی گفت: صفارزاده واقعاً درد دین و دغدغه‌های انسانی و جهانی داشت. اگر بتوانیم چهره علمی و ادبی را به طور شایسته به جهانیان معرفی کنیم، در صدور ارزش‌های انسانی و اسلامی گام‌های بلندی برداشته‌ایم و یکی از افتخارات در این باره به شمار می‌آید.
اسماعیلی با اشاره به اینکه قالب‌های شعر نو و نیمایی در دوره‌ای مورد استفاده بسیار شاعران بود و شعر دینی به عنوان شعر لائیک شناخته می‌شد، اظهار کرد: صفارزاده در این دوره از قابلیت‌های شعر نو برای بیان مضامین دینی و انقلابی استفاده کرد و کار بزرگی بود که شعر دینی را در قالب جدید شکل و گسترش داد.
وعده‌هایی که جامه عمل پوشیدند
دبیر این کنگره همچنین یادآور شد: وعده‌هایی که در این کنگره داده شد، با حمایت‌های دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری پیگیری و به وعده‌ها جامه عمل پوشانده شد و تحقق یافت. از جمله موضوع رونمایی از تمبر یادبود و دو مجلد از کتاب‌هایی که درباره طاهره صفارزاده نوشته شده است که یکی توسط سوره مهر و دیگری توسط انتشارات پارس‌کتاب منتشر شده‌اند که در مراسم اختتامیه رونمایی می‌شوند.
وی همچنین از نامگذاری یکی از خیابان‌ها و بوستان‌ها به نام این بانوی قرآنی یاد کرد و گفت: مسئولان شورای شهر قول مساعد دادند که تا پایان آبان‌ماه به صورت قطعی و صددرصد خیابان یا بوستانی به نام این بانوی فرهیخته علمی و ادبی نامگذاری می‌شود.
اسماعیلی اظهار کرد: امروز نیز روزنامه اطلاعات ضمیمه 16 صفحه‌ای درباره این بانوی فرهیخته را منتشر کرده است که در مراسم اختتامیه این ویژه‌نامه به همراه دو اثر یاد شده در قالب بسته فرهنگی به نمایندگان رسانه‌ها اهدا می‌شود.
وی افزود: در حوزه داوری آثار نیز کار با دقت نظر و حوصله انجام شده است و تقریباً به نتایج نهایی در بخش بانوی برگزیده فرهنگ و هم در بخش رقابتی که شعر و پژوهش بود رسیده‌ایم. در حوزه شعر، یک برگزیده از میان 250 قطعه شعر که به دبیرخانه رسیده بود و 200 قطعه آن مرتبط بود و داوری شد، انتخاب شد.
اسماعیلی ادامه داد: همچنین در حوزه مقاله و پژوهش نیز آثار مورد داوری قرار گرفتند و نفر برگزیده طی مدت زمان امروز و فردا مشخص می‌شود. برگزیده بخش بانوی برگزیده فرهنگی نیز مشخص شده است.
همکاری نهادها برای تقویت بعد بین‌المللی کنگره
وی گفت: امیدوارم که در سال آینده همه نهادهای فرهنگی این دغدغه را داشته باشند که برای برگزاری بزرگداشت صفارزاده همکاری کنند و این همایش فرهنگی در ابعاد جهانی و بین‌المللی برگزار شود و از اندیشمندان جهان برای شرکت در این کنگره دعوت کنیم و شاهد عرضه پایان‌نامه‌های دانشجویان ایرانی و خارجی باشیم تا بعد بین‌المللی پیدا کند.
اسماعیلی تصریح کرد: این موضوع نیازمند آن است که نهادهای فرهنگی و دانشگاهی در این حوزه همکاری کنند و حوزه هنری تنها نباشد. صفارزاده چهره‌ای نیست که تنها یک نهاد برگزاری بزرگداشت وی را برعهده بگیرد و تمام جوامع و نهادهای فرهنگی باید احساس مسئولیت کنند و در این باره دغدغه داشته باشند.
وی تأکید کرد: با تلاش همه نهادها می‌توان هم جنبه دانشگاهی و هم بعد بین‌المللی این کنگره را در سال آینده تقویت کنیم.

captcha