به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در دومین نشست تخصصی شورای سیاستگذاری نخستین کنگره ملی «مشاوره، خانواده و توانمندسازی اقشار آسیبپذیر» که با حضور جمعی از استادان و پژوهشگران دانشگاهی، مسئولان سازمان نظام روانشناسی و دستگاههای اجرایی ذیربط و برخی از اعضای کمیته علمی کنگره برگزار شد، با بیان اینکه سلامت مددجویان تحت حمایت این نهاد در ابعاد مختلف به علت نبود تعادل در حوزه اندیشه و تفکر و عمل مخدوش شده است، گفت: در این نهاد تلاش میکنیم تا در حوزه مشاوره و مددکاری با ایجاد تعادل، خودباوری و اتکا به نفس در این افراد، آنان را به حالت عادی در زندگی بازگردانیم.
وی ادامه داد: مشکل اساسی خانوادههای آسیب پذیر، افسردگی از سرخوردگیهای گذشته و نگرانی نسبت به آینده است که در حوزه مشاوره و مددکاری و ارائه مشاورههای گروهی و فردی برای این افراد در تلاش هستیم در مرحله نخست این مشکلات را برطرف و سپس آنان را وارد چرخه اشتغال کنیم.
وی افسردگی و نگرانی را از مشکلات درونی این خانوادهها دانست و گفت: تحقیر اجتماعی از دیگر مشکلات این قشر است که خود آنان نقشی در پدید آمدن آن ندارند و از سوی رفتارهای معیوب اجتماعی به خصوص نزدیکان و خویشاوندانشان بر آنان تحمیل میشود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با تاکید بر همکاری متخصصان رشته روانشناسی در رفع مشکلات خانوارهای آسیبدیده با این نهاد، خطاب به اعضای شورای سیاستگذاری نخستین کنگره ملی مشاوره، خانواده و توانمندسازی اقشار آسیب پذیر، گفت: هدف از برگزاری این همایش یافتن راهکارهای علمی قابل تبدیل به اقدامات کاربردی برای رفع مشکلات خانوادههای آسیب پذیر است.
انواری با بیان اینکه روانشناسی اسلامی هنوز جایگاه اصلی خود را در جامعه پیدا نکرده است، افزود: رسانهها باید با بسترسازی بیشتر، بحث مشاوره را معرفی و کاربرد آن را در جامعه توسعه دهند.
انواری آسیب پذیری را ناشی از عدم تعادل در ارکان زندگی دانست و افزود: فقر ناشی از عدم تعادل بین اقتصاد، فرهنگ و دیگر عوامل است که باید با آسیب شناسی علمی، آموزش و حمایت از خانوادهها این نقیصه را از بین برد.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه نخستین کنگره ملی مشاوره، خانواده و اقشار آسیبپذیر در اردیبهشت 94 با همکاری سازمان نظام روانشناسی کشور برگزار خواهد شد، گفت: کاربردی کردن مقالات برای توانمندسازی خانوادههای محروم یکی از خروجیهای این همایش خواهد بود.
انواری خاطرنشان کرد: بیش از سه هزار پوستر تبلیغاتی در مراکز علمی و دانشگاهها نصب شده است ضمن اینکه سایت کنگره نیز فعالیت خود را آغاز کرده و بیش از 6 هزار نفر از زمان بارگذاری این سایت به آن مراجعه کردهاند.
وی با بیان اینکه جهت برگزاری این کنگره برنامههای دقیق و مدونی از سوی دبیرخانه صورت گرفته است، گفت: جهت برگزاری این کنگره با مراکز علمی، پژوهشی و حوزههای علمیه تعاملات لازم صورت گرفته است ضمن اینکه قرار است نتایج این کنگره به صورت کاربردی استفاده شود.
انواری ادامه داد: طبق نظر اعضای کنگره ملی مشاوره، خانواده و اقشار آسیبپذیر قرار است 30 مقاله برتر ارسال شده به دبیرخانه با نظر هیئت داوران به چاپ برسد.
عضو شورای مرکزی کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: با برگزاری این کنگره ملی میتوانیم ارائه خدمات را به جامعه هدف از جمله سالمندان، زنان بیسرپرست و زنان سرپرست خانوار و همچنین ایتام مطلوبتر از گذشته ارائه کنیم.
انواری ادامه داد: این کنگره دارای 9 کارگروه تخصصی از جمله خانواده پایدار و اقشار آسیبپذیر، سبک زندگی سالم،ارتقای سلامت و اقشارآسیبپذیر، مشاوره و اقشار آسیبپذیر، هویت و جوانان اقشارآسیبپذیر، مهارتهای مبتنی بر معنویت و اقشار آسیبپذیر، رسانه و اقشار آسیبپذیر و دانشگاه و اقشار آسیبپذیر خواهد بود.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: علاقهمندان میتوانند مقالات خود را تا پایان آذرماه به دبیرخانه کنگره ملی مشاوره، خانواده و اقشار آسیبپذیر جامعه ارسال کنند.