کد خبر: 1465209
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹
عابدینی عنوان کرد:

چاپ «فهرست نسخ خطی قرآن و علوم قرآنی» در انتظار حامی

گروه ادب: به گفته مدیر انتشارات سفیر اردهال، «فهرست نسخ خطی قرآن و علوم قرآنی» در انتظار حامی و اسپانسر است تا به زودی به چاپ برسد.

سیدحسین عابدینی، مدیر انتشارات سفیر اردهال، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره تدوین فهرست نسخ خطی قرآنی گفت: فهرست نسخ خطی قرآن و علوم قرآنی که به اهتمام یوسف بیگ‌باباپور تدوین و آماده نشر شده است، دربردارنده معرفی 24 هزار نسخه خطی است که از این تعداد 5 هزار نسخه خطی قرآن و 19 هزار نسخه خطی علوم قرآن، اعم از تفسیر، تجوید و... است.

وی در ادامه افزود: این مجموعه نسخ خطی شامل 10 مجلد بوده و در حدود 9000 صفحه دو ستونه، به قطع وزیری با نمایه‌های چندگانه است.

عابدینی با اشاره به هزینه‌های تألیف و چاپ هر دوره آن گفت: هزینه حق التألیف این مجموعه قرآنی 300 میلیون ریال و هزینه چاپ هر دوره آن 2 میلیون ریال برآورد شده است که به دلیل هزینه بالای آن به دنبال حامی و اسپانسر هستیم تا به زودی آن را به چاپ برسانیم و در حال حاضر این مجموعه فاخر قرآنی بدون حامی است.

وی با بیان اینکه این مجموعه می‌تواند مورد استفاده پژوهشگران قرآنی قرار گیرد و تاکنون اثری با این جامعیت درباره نسخ خطی قرآنی و علوم قرآنی وجود نداشته است، تصریح کرد: در صورتی که وزارت ارشاد 100 دوره از این مجموعه قرآنی را خریداری کند، هزینه کلی این دوره‌ها 500 میلیون ریال خواهد شد.

عابدینی درباره فهارس قرآنی گفت: همه فهارس با کتابشناسی‌های توصیفی و اطلاعات چاپی همراه است و هر موضوع از «الف» تا «ی» تدوین شده و عنوان یا عناوین متعدد کتاب به همراه آوانگاری لاتین آمده و نسخه‌شناسی تمام نسخ موجود با ارجاع به فهرست کتابخانه موردنظر که نسخه در آن نگهداری می‌شود، عنوان شده است.

وی ادامه داد: فهرست نسخ موجود در این مجموعه شامل تمام نسخ معرفی شده از علوم قرآنی در کتابخانه‌های ایرانی و کتابخانه‌های کشورهای خارجی که دارای میراث مکتوب هستند و فهارسشان منتشر شده است، به میزانی که تا امروز در این کتاب وارد شده، به زبان‌های عربی، فارسی، ترکی آذری و عثمانی، اردو، پشتو، و غیره است.

مدیر انتشارات سفیر اردهال ویژگی‌های این فهارس را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: از ویژگی‌های اصلی و مهم این فهارس، دارا بودن نمایه‌های چند منظوره است، اسامی مؤلفان و شارحان به ترتیب الفبایی با ذکر تألیفات در ذیل نام هریک آمده است.

وی در ادامه گفت: نمایه آثار براساس قرونی که در آن تألیف شده‌اند، از قرن اول تا چهاردهم هجری قمری، نمایه مکان‌ها، کاتبان نسخ خطی، فهرست منابع(کتابنامه) شامل اطلاعات منابع و مآخذ مورد استفاده در تدوین این فهارس از ویژگی‌های دیگر این مجموعه است.

عابدینی یادآور شد: انتشار این کتاب نمایانگر عظمت تمدن اسلامی و اهمیت دانش قرآنی در بین مسلمانان جهان در طول 1400 سال دوره درخشنده اسلامی است.

captcha