به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) رسول دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو امروز، هفتم آبانماه در همایش ملی طلای سبز با تاکید بر اینکه با وجود پیشینه تاریخی و گذشته درخشان ایران در حوزه طب سنتی، ما پا به پای دنیا در این زمینه حرکت نکردهایم، اظهار کرد: متاسفانه سهم طب سنتی و فراوردههای طبیعی در طبابت امروز ما بسیار کم است.
دیناروند با تاکید بر اینکه تلاش وزارتخانه و سازمان غذا و دارو توسعه روشهای جایگزین و مبتنی بر طب ایرانی و اسلامی است، تصریح کرد: در تلاشیم از روشهایی استفاده کنیم که طب امروز نیز آن را پذیرفته باشد. مطمئن باشید زمانی که سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به این موضوع ورود میکنند مسلما مباحث مبنای علمی خواهد داشت.
وی بر لزوم فعالیت جدی در این حوزه تاکید کرد و افزود: نگاه طب سنتی بر خلاف جریان طب نوین که مولکولی، اختصاصی و به سمت داروهای فوق تخصصی حرکت میکند، دارای نگاهی کلنگر است. باید به این موضوع توجه کنیم که توسعه فراوردههای طبیعی به نفع سلامت کشور است.
نگاه مثبت وزارت بهداشت به حوزه فراوردههای گیاهی و طبیعی
رئیس سازمان غذا و دارو نگاه وزارت بهداشت را به حوزه فراوردههای گیاهی و طبیعی را مثبت دانست و گفت: البته این حمایتها به شرط دوری از شیادی است. بیتردید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در مقابل شیادیها این حوزه خواهد ایستاد.
معاون وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاشهای این وزارتخانه برای ساماندهی عطاریها، بر لزوم گسترش طب ایرانی و اسلامی تاکید کرد و افزود: ما به عنوان مسئولان سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت در تلاشیم تا مبتنی بر روشهای علمی از دستاوردهای گذشته استفاده کنیم.
ارائه مجوز به 1000 فراورده طبیعی
دیناروند با تاکید بر اینکه در تلاش برای توسعه داروهای طبیعی و فرآوردههای سنتی هستیم، ادامه داد: معمولا چنین اقلامی به دلیل مصارف طولانیشان از نظر سلامت و ایمنی ثابت شده هستند. طبق برآورد صورت گرفته تاکنون به بیش از یک هزار فرآورده طبیعی مجوزهای لازم را ارائه کردهایم و برای 50 گروه از بیماریها نیز انواع داروهای طبیعی نیز موجود است.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه داروخانههای گیاهی اختلاف جدی میان کارشناسان و تصمیمگیرندگان وجود دارد، تصریح کرد: به دلیل اختلاف نظرات موجود همچنان نتوانستهایم در این زمینه به جمعبندی برسیم که آیا به داروخانههای گیاهی مجوز بدهیم یا خیر؟ که بدین منظور در حال حاضر بررسیهای لازم در این زمینه در حال انجام است.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه در حال حاضر بسیاری از داروهای گیاهی تحت پوشش بیمه نیستند، تصریح کرد: البته بخش زیادی از این فراوردهها از لحاظ قیمت فشاری بر مصرف کننده نخواهند داشت از طرفی در تمامی دنیا نیز سیاستها بیمهها بیشتر به سمت و سوی داروهای گرانقیمت، صعبالعلاج و... است. البته برخی از داروهای گیاهی نیاز به مصرف طولانی مدت دارد که از بیمهها میخواهیم این قبیل داروها را تحت پوشش حمایتهای خود قرار بدهند.
براساس گزارش ایکنا، امیرحسین جمشیدی، دبیرعلمی این همایش نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به ارسال 900 مقاله به دبیرخانه همایش یاد شده، عنوان کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته از میان مقالات ارسالی 142 مقاله در بخش پوستر و پنج مقاله صورت شفاهی ارائه خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه داروهای طبیعی از پذیرش بیشتری میان مردم برخوردار هستند، اضافه کرد: فراوردههای طبیعی نیازمند فضایی جداگانه و داروخانه خاص برای عرضه هستند تا به این ترتیب بتوانیم با مردم در ارتباط بیشتر باشیم و فعالیتهای خود را هر چه بهتر ارزیابی میکنیم.