به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با گرامیداشت یاد شهدای اسلام و خصوصا شهدای قیام عاشورا اظهار کرد: حادثه کربلا یکی از حوادث مهم تاریخ بشریت به عنوان یک الگو برای همه ارادتمندان به اهل بیت(ع) است؛ در نهضت امام حسین(ع) ابعاد مختلفی وجود دارد که لازم است به آنها توجه کنیم و در این فرصت به چند مورد از ابعاد قیام عاشورا اشاره میکنم.
وی افزود: یکی از این ابعاد، بعد سیاسی قیام اباعبدالله الحسین(ع) است و من از فرمایشات خود آن حضرت استفاده میکنیم که در اولین برخورد با حُر بن یزید ریاحی، این را اشاره کردند که آنچه برای ما پیش آمد را مشاهده میکنید، دنیا تغییر پیدا کرده و زیباییهای و خوبیهایش را از دست داده و چیزی از آن باقی نمانده، مگر به اندازه آبی که ته ظرف باقی میماند و میگوید آیا نمیبینید کسی به حق توجه ندارد و از منکر و امر باطل جلوگیری نمیشود؟ و فرمودند: اکنون زمانی است که باید انسان جانش را فدای دین کند.
محمدی ادامه داد: نکته مهم، این است که مخاطب جمع است و به صورت فردی نیست، چون زندگی با ظالمین باعث رنج است و لذا یکی از مهمترین ابعاد قیام امام حسین(ع) بعد سیاسی و اجتماعی آن است و متأسفانه گاهی مشاهده میکنیم افرادی خلاف آن را مطرح کرده و از مردم میخواهند در مجالس مذهبی سخنان سیاسی بیان نکنند در حالیکه قیام امام حسین(ع) یک قیام سیاسی بود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: شرایط زمان قیام اباعبدالله الحسین(ع) شرایطی است که جامعه به جاهلیت قبل از اسلام برگشته و اینجاست که ایشان میفرمایند: از جدم رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود: کسیکه حاکم ظالمی را ببیند که محرمات الهی را حلال کرده و مخالف سنت پیامبر عمل میکند و با بندگان خدا هم با ظلم و ستم برخورد کند و علیه آن حکومت قیام نکند که حکومت را تغییر دهد سزاوار است که خداوند متعال این شخص را با آن حاکم ظالم به جهنم ببرد.
وی اظهار کرد: امام حسین(ع) در اینجا بحث سیاسی و اجتماعی را مطرح میکند که سرنوشت مسلمانان را رقم میزند و همچنین مشاهده میکنیم وقتی یزید، ایشان را به بیعت فرامیخواند، میگوید فاتحه اسلام خوانده میشود اگر شخصی همانند یزید بر اسلام حکمرانی کند و به همین دلیل حضرت سیدالشهدا(ع) تصمیم به قیام میگیرد؛ قیام علیه شخصی که همه احکام الهی را زیر پا میگذارد.
محمدی خاطرنشان کرد: حضرت امام(ره) میفرماید: اینکه برای نوحهخوانی سیدالشهدا اینهمه پاداش مقرر شده است به این دلیل است که جنبههای سیاسی آن از همه چیز بالاتر است و مسئله، مسئله گریه نیست بلکه مسئله سیاسی است و آن هم قیام در مقابل حکومت جائر است. مهمترین اصل در قیام امام حسین(ع) حاکمیت مجموعه نالایق و بیصلاحیت است و ایشان برای اصلاح جامعه راهی جز ساقط کردن این حکوت ظالم نمیبیند.
وی افزود: امام حسین(ع) میفرمایند: از مدینه برای اصلاح امت جدم حرکت کردم تا مانند سیره جدم جامعه را به آن جامعه سالم برگردانم. عامل اصلی انحرافات در جامعه، حکومت بنیامیه است و آنچنان رعب و وحشت به وجود آوردند که کسی جرئت نمیکند علیه این حکومت قیام کند و امام حسین(ع) در مقابل این اقدامات کوتاه نمیآید و به ما درس مبارزه در مقابل ظالمین را یاد میدهد.
وی تأکید کرد: ما مشاهده کردیم حضرت امام خمینی(ره) درسال 42 با الگوگیری از قیام عاشورا به مبارزه علیه حکوت پرداختند و نکته مهم اینکه حضرت امام(ره) دست بر نقطه اصلی فساد گذاشتند و اعلام کردند تمام گرفتاریهای ما از آمریکا و اسرائیل است و ایشان درست تشخیص داده بودند و بعد از آن بود که شاه دستور داد حرفی از آمریکا و اسرائیل نزنید و امام دستور دادند خطبا در منبرها، بیشتر به این مسئله بپردازند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تأکید کرد: امسال روز 13 آبان با عاشورا همزمان شده است و ما این موضوع را به فال نیک میگیریم و امیدواریم امسال روز عاشورا منشأ خواری و ذلت آمریکا و رژیم صهیونیستی شده و شعار امام حسین (هیهات منا الذله) را سر دهیم؛ چراکه رژیم صهیونیستی منشا گرفتاری برای همه مسلمین است.
محمدی در پایان عنوان کرد: متأسفانه برخی با کجفهمی میگویند اسامی شهدای جنگ تحمیلی و انقلاب را بر هیئتها نگذارید و لذا وظیفه اقتضا میکند در عزاداری سیدالشهدا(ع) به مسائل سیاسی روز توجه کنیم وابعاد سیاسی این قیام را بیشتر روشن کنیم و امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق دهد در همه تاریخ در مقابل ظالمین مقاومت کنیم.