مجید منصوریبیدکانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، مبنی بر مغایرت بسته خروج از رکود دولت با اقتصاد مقاومتی به دلیل بیتوجهی به بخشهای کشاورزی و صنعت اظهار کرد: به نظر بنده علاوه بر این بخشها، یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد، بخش معادن است که بسته خروج از رکود دولت توجه چندانی به آن مبذول نداشته است؛ در حالیکه به نظر بنده برای خروج از رکود باید بر روی معادن سرمایهگذاری کنیم.
بیتوجهی به صنایع معدنی در کشور
وی ادامه داد: اکنون در کشور ما صنایع معدنی دارای سهم کمتر از 5 میلیارد دلار است در حالیکه در بسیاری از کشورها این رقم بالای 60 میلیارد دلار است و این موضوع نشاندهنده این است که ما اهمیتی را برای بخش معدن قائل نشدیم در حالیکه در بسیاری از کشورهایی که دارای معدن نیستد آنقدر صنایع معدنی خود را گسرش دادهاند که به رشد خوبی رسیدهاند. حتی برخی کشورهای اطراف همانند عربستان، بحرین و امارات که در صنایعی همانند فولاد و آلومینیوم پیشرفت داشتهاند بر روی صنایع معدنی کار کردهاند اما متأسفانه ما با اینکه دارای معادن بسیاری هستیم بر روی صنایع آن کار نکردیم.
منصوری در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای وادار کردن دولت به توجه بیشتر به این بخش اظهار کرد: اتفاقا تلاش ما بر این است که اگر دولت در این زمینه لایحه ارائه نداد ما در قالب یک طرح این موضوع را بررسی کنیم که ما وزارت معادن را تأسیس کنیم؛ چراکه معتقدیم وزارت صنایع و معادن را باید جدا کرد که سهم وزارت معادن از تولید ناخالص ملی بالا رود و بتواند پیشرفت کند، در حالیکه اکنون سه موضوع صنعت، معدن و تجارت در یک وزارتخانه مورد پیگیری قرار میگیرد و این موضوع با عث ناکارایی این وزارتخانه شده است.
کوچکسازی دولت به معنای تفکیک وظایف است
وی افزود: اکنون برخی از افراد از کوچکسازی دولت سخن میگویند اما نمیدانند ادغام دولت چابکی آن را از بین برده است و اگر قبلا اندکی چابکی وجود داشت اکنون کاملا از میان برداشته شده و حرکت دولت را کند کرده است. بنابراین اگر میخواهیم سرعت ما زیاد باشد باید کوچکسازی دولت، به معنای ادغام وارتخانهها نباشد و اشتباهی که به نظر بنده مجلس انجام داده است این است که کوچکسازی دولت را به معنای ادغام در نظر گرفته است و این کاملا اشتباه است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان تأکید کرد: به نظر بنده، کوچکسازی دولت به معنای تفکیک وظایف است؛ چراکه موضوعی که آدام اسمیت بارها در علم اقتصاد به اثبات رساند این بود که با تقسیم کار، سرعت کار بالاتر میرود و هنگامیکه وزارتخانهها هم تخصصی شوند کارایی و سرعت بالاتری خواهند داشت.