کد خبر: 1470389
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۵

گزارش مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی در مسجد ابواسحق اهر

کانون خبرنگاران نبأ/ احمد داداشیان: شهرستان اهر با وجود بارش برف و سرمای شدید هوا در تاسوعا و عاشورای حسینی، غرق در ماتم و عزا بود.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، محبان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) امسال نیز با برگزاری دسته‌های سینه‌زنی، زنجیرزنی و مرثیه‌سرایی در مسیرهای اصلی شهر اهر، قیام خونین سرور آزادگان جهان حضرت حسین بن علی (ع) و یاران وفادارش را گرامی داشته و بر مصائب آن حضرت و یاران باوفایش اشک ماتم ریختند.
مسجد ابواسحق اهر و خیابان‌های اطراف آن نیز طی دهه اول محرم بالاخص تاسوعا و عاشورای حسینی مملو از عزاداران و دسته‌های عزاداری بود.
در روز تاسوعا با وجود ریزش برف و برودت هوا، مراسم عزاداری مقابل مسجد برگزار شد و داخل مسجد نیز با حضور امام جمعه، نماینده مردم اهر و هریس، فرماندار، برخی از اعضای شورای شهر و سایر مسئولان شهرستان مراسم عزاداری سالار شهیدان برگزار شد.
در مراسم روز تاسوعا آیت‌الله قیاسی ضمن سخنان کوتاهی به بیان پیام‌هایی از مکتب عاشورا پرداخت.
وی از احیای سنت و سیره پیامبر(ص)، احیای امر به معروف و نهی از منکر، افشای باطل، عزتمندی، مبارزه با ظلم و طاغوت، آزمایش و امتحان، احترام به حقوق مردم، اهمیت نماز و ...  به عنوان بخشی از اهداف عاشورا یاد کرد که باید سرمشق همگان باشد.
قیاسی همگان را به دقت در فلسفه و پیام‌های قیام سالار شهیدان دعوت کرده و ضمن یادآوری قرائت قرآن توسط سر بریده حضرت سیدالشهدا(ع) گفت: حضرت علی(ع) ناطق قرآن بود، حضرت حسین(ع) مبلغ قرآن و حضرت زینب(س) معلم قرآن. پس رهروان واقعی آن حضرت باید بیش از اینها به قرآن اهمیت دهند.
در روز عاشورا نیز علاوه از برگزاری مراسم عزاداری، زیارت عاشورا با حضور شیفتگان مکتب اهل‌بیت(ع) قرائت شد و پس از آن آیت‌الله قیاسی ضمن سخنانی از مقام والای شهدای کربلا به عنوان برترین شهدای تاریخ یاد کرد.
وی در قسمتی از سخنان خود افزود: امام(ع) با حرکت خود نشان داد که مرد حرف و جلسه نیست بلکه مرد عمل است و این درسی است برای ما که با حرف و جلسه و وعده‌های توخالی و بدون عمل منطقه آباد نخواهد شد و متأسفانه تنها کارخانه منطقه، کارخانه دروغ‌سازی است.
قیاسی گفت: متأسفانه با عوض شدن هر دولتی در کشور، مسئولان منطقه ما نمی‌توانند همسو و هماهنگ با دولت جدید حرکت کنند و چوبش را منطقه می‌خورد و نه تنها خواسته‌ها اجابت نمی‌شود بلکه امکاناتی نیز از دست می‌رود.
وی فلسفه حضور امام(ع) بر سر شهدا کربلا را علاوه از احترام، جهت جلوگیری از اهانت به ایشان یاد کرده و افزود: امام با حضور خود بر بالین شهدا قبل از شهادت، اهانت سپاه دشمن را به جان می‌خرید و از توهین به سربازانش جلوگیری می‌کرد. به همین دلیل سر سربازان ایشان پس از شهادت سر بریده شدند ولی خود ایشان در حالی که روح در بدن داشتند سر مبارکش از قفا بریده شد و این درس عبرتی برای همه مسئولان است.
در ادامه با بلند شدن نوای ملکوتی اذان ظهر عاشورا، هیئت‌های حسینی عزاداری را موقتا متوقف کرده و با تشکیل صفوف به هم فشرده، نماز جماعت ظهر و عصر را با شکوه هر چه تمام به امامت آیت‌الله قیاسی امام جماعت مسجد ابواسحق اهر اقامه کردند.
سی دی این مراسم و کلیه مراسم مسجد ابواسحق در نوارخانه مؤسسه الزهرا(س) اهر موجود و در اختیار علاقه‌مندان است.
همچنین بر طبق سنت دیرینه به یاد زمزمه‌های عاشقانه حضرت سیدالشهدا(ع) و یارانش در شب عاشورا و جهت اعلام همدردی با حضرت زینب(س) از ساعت 11 شب تا اذان صبح در طی دو شب عاشورا و شام غریبان مراسم شب زنده‌داری، عزاداری و مناجات ویژه بانوان در این مسجد برگزار شد.
یادآور می‌شود، طبق روال سال‌های گذشته مراسم عزاداری و سخنرانی به ‌مناسبت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) و یاران باوفایش به‌مدت 60 شب، از اول ماه محرم تا پایان ماه صفر در مسجد ابواسحق اهر برگزار می‌شود.

captcha