به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی خاتمی خوانساری، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگوی زنده تلویزیونی جمعه اخبار قرآنی در پاسخ به این پرسش که چرا امام حسین(ع) با حکومت بنیامیه بیعت نکردند؟ گفت: شرایط آن زمان شرایطی بود که تعالیم اسلامی از جامعه رخت بربسته بود و تمام جامعه بشری بدون تعالیم اسلام حرکت میکرد.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) فرمودند «اگر من با بنیامیه بیعت کنم اسلام تمام میشود»، عنوان کرد: در آن زمان کمکم شرایطی پیش آمده بود که فساد، قمار و... علنی شده بود که اگر به این گونه پیش میرفت نه تنها از تعالیم اسلام چیزی باقی نمیماند بلکه بشر از انسانیت نیز خارج میشد. زمانی که تعالیم الهی نباشد بشر بدتر از حیوان میشود.
امام حسین(ع) هیچگاه تسلیم ظلم و جور و فساد نشدند
حجتالاسلام خاتمی ادامه داد: در چنین شرایطی، امام حسین(ع) وظیفه خود دانستند که بشر را از آن وضعیت خطرناک نجات دهند و به همین دلیل در این جهت حرکت کردند و تکلیف الهی امر به معروف و نهی از منکر را احیا کردند و هیچگاه تسلیم ظلم و جور و فساد نشدند.
وی با بیان اینکه تمام دنیا میدانند که امام حسین(ع) زیر بار ذلت نرفت و «هیهات منالذله» را شعاری برای تمام بشر اعلام کرده بود، گفت: امام حسین(ع) خطاب به جماعتی که در کربلا بودند و رو به انحراف رفته و تعالیم الهی را رها کردند، صراحتا میفرمایند «اگر هیچ دینی ندارید و آخرت را هم قبول ندارید در زندگی دنیا آزادمرد باشید.» که این منطق، خیلی منطق قشنگی است زیرا امام حسین(ع) میخواهند بشریت را از ذلت و خاری نجات دهند.
وی یاداور شد: امام حسین(ع) علاوه بر اینکه میخواهند بشریت را از ذلت و خاری نجات دهند، میخواهند بشریت در مسیر خدا، خداپرستی، زکات و دین بیاید و این نکته را خیلی زیبا در بیانشان نیز دارند و در عمل نیز در صحرای کربلا نشان دادند.
امام حسین(ع) همانند انبیا معجزه داشتند
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه معجزه کار انبیا است، عنوان کرد: هرچند که اعتقاد داریم معجزه کار انبیاء است اما امام حسین(ع) معجزاتی کردند که با این معجزات نشان دادند ما از حقیم و از جانب خدا و قدرت مطلق حرکت میکنیم.
وی ادامه داد: زمانی که امام حسین(ع) میخواستند اتمام حجت کنند در میان جمعیت 30 هزار نفری که حضور داشت، فرمودند ساکت شوید که در همان لحظه همه ساکت شدند و هیچ کس نمیتوانست حرکتی انجام دهد که این از معجزات امام حسین(ع) بود؛ امام زینالعابدین(ع) نیز میفرمایند: «پدرم گفت ساکت شوید همه ساکت شدند و اگر میگفت بمیرید همه میمردند.»
حجتالاسلام خاتمی خوانساری با عنوان این مطلب که خداوند برای حفظ دین، شهادت امام حسین(ع) را میخواست، گفت: اگر دین الهی بخواهد حفظ شود و نماز، زکات و امر به معروف و نهی از منکر بماند فقط حسین(ع) میتواند با خونش این کار را بکند و تنها شهادت امام حسین(ع) این کار را میکند. امام حسین(ع) درصدد هستند که دین الهی حفظ و بشر از جهالت و گمراهی نجات پیدا کند.
وی افزود: همچنین بعد از اتمام حجت امام حسین(ع)، ایشان شجاعت بدنی خود را که همان شجاعت نبوی بود در میدان نشان دادند. در آن زمان شجاعترین فرد در کل خلقت شجاعت علوی داشت در حالی که شجاعت نبوی از شجاعت علوی بالاتر است و تنها امام حسین(ع) بودند که پس از پیامبر اکرم(ص)، شجاعت نبوی داشتند.
پیامبر اکرم(ص) شجاعت نبوی خود را نشان نمیدادند
این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در روایت داریم که پیامبر اکرم(ص) 40 برابر انسانهای زمان خود قدرت داشتهاند اما با وجود شجاعت نبوی که داشتند در دوران رسالتشان هیچگاه جنگ نمیکردند و فقط دفاع میکردند و شجاعت نبوی خود را نشان نمیدادند در حالی که امام حسین(ع) در روز عاشورا برای یک لحظه شجاعت نبوی خود را نشان دادند و زمانی که حمله کردند دشمنان به گونهای فرار کردند که همه زیر دست و پا له شدند و هیچ یک نتوانستند به امام حسین(ع) ضربهای بزنند تا زمانی که خود حضرت اجازه دهند.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) در کربلا برای هر نوع از بشر الگویی را ارائه کردند، گفت: ایشان فرمودند «من بهتر و باوفاتر از اصحابم سراغ ندارم»؛ هرچند که شهدای کربلا بیش از 72 نفر بودند اما اصحابی که به عنوان حواریون و خاصالخاص بودند 72 نفر بودند.
حجتالاسلام خاتمی خوانساری در پایان عنوان کرد: باید به اصحاب امام حسین(ع) نگاه کنیم و از آنها الگو بگیریم؛ جوانان به علیاکبر(ع) و نوجوانان به حضرت قاسمبنالحسن(ع) نگاه کنند و الگو بگیرند و از سیره، روش و نوع رفتار آنها استفاده کنند. تمام فرمایشات سیدالشهدا(ع) الگویی است که در جهت امر به معروف و نهی تا قیامت برای بشریت باقی مانده است.