به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بهزیستی، حبیبالله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور و رئیس ستاد طرح ساماندهی متکدیان، با بیان این مطلب، گفت: این طرح پیرو دستور مستقیم وزیر کشور در خصوص جمعآوری و ساماندهی متکدیان به تمامی نهادها و سازمانهای مربوطه، برنامهریزی و در چهار فاز پیشبینی شده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه نخستین فاز طرح ضربتی ساماندهی متکدیان از 17 آبان اجرایی میشود، افزود: در این مرحله ظرفیتهای جدیدی در مراکز بهزیستی برای انتقال جامعه هدف از سامانسراهای شهرداری به این مراکز ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: طبق آئیننامه ساماندهی متکدیان جذب اولیه متکدی از وظایف شهرداری بهشمار میرود و اکنون نزدیک به 10 درصد از متکدیان جمعآوری شده که به طور موقت در سامانسراهای شهرداری اسکان داده شدهاند، جامعه هدف بهزیستی مشتمل بر کودکان زیر 18 سال، سالمندان، بیماران روانی مزمن و ... هستند.
60 تا 70 درصد از متکدیان به شهرهای خود ارجاع داده میشوند
مسعودی فرید یادآور شد: براساس برآیند اولیهای که صورت گرفته است، بین 60 تا 70 درصد از متکدیانی که در مراکز بهزیستی تهران حضور دارند، بومی استان تهران نیستند و باید به استان خودشان ارجاع داده شوند.
رئیس ستاد ساماندهی متکدیان، فاز دوم این طرح را هماهنگی و انتقال متکدیان از سامانسراهای شهر تهران به مراکز اقامتی بهزیستی برشمرد و گفت: این اقدام ظرفیت سامانسراها را افزایش میدهد و شهرداری میتواند متکدیان بیشتری جذب کند.
وی ادامه داد: فاز سوم کارزار رسانهای است که از طریق تهیه پوستر، برگزاری نشست، مصاحبههای خبری و کنفرانسهای مطبوعاتی و ... اجرا میشود که ضمن تبیین و تشریح شفاف و دقیق نقشآفرینی بهزیستی در این امر، مضرات کمکهای موردی به متکدیان را به عموم گوشزد میکند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، فاز چهارم این طرح را مرحله تثبیت عنوان کرد و گفت: در این مرحله اقدامات لازم برای تداوم اعتبارات و اقدامات در راستای پیشگیری از حضور مجدد افراد متکدی در خیابانها صورت میپذیرد که کمک و همکاری نهادهایی همچون قوه قضاییه و ... را میطلبد که امیدواریم به زودی شاهد ریشهکن شدن معضل تکدیگری باشیم.
یادآوری میشود، محمدتقی سمیعی مدیرکل بهزیستی شمیرانات، به عنوان دبیر و مدیر اجرایی این طرح معرفی شده است.